reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
@kasiaw510 współczuję takiej niepewności.. Ale nadzieję trzeba mieć! Skoro rośnie to tfu tfu oby serducho też urosło ;) U mnie tygodnie dziecka zmieniają się z każdym usg. Czasem na zdjęciu jest prosty i wtedy wychodzi duży dzieciak w pomiarach, innym razem tak zgięty w precelek, że tydzień mniej dają.. [emoji14] Ale to może i dla tego że USG u innych lekarz na innych aparatach, ale w sumie dziecko to samo.. ;P Pewnie jak urośnie kawał brzdąca w brzuchu i nie będzie się tak wiercił to i terninumy się unormują. :)
Odbieram dziś wyniki TSH i mam wizytę u endokrynolog. Mam nadzieję, że znów tak mocno nie podskoczyło bo będę musiała brać końską dawkę leków!

reklama
Witam.
Znów rano mróz i drapanie szyb.Nienawidzę tego.Plus taki że mało aut było na drodze bo Brytyjczycy się mrozu boją a śnieg to już dla nich tragedia narodowa.
Tak mi się dziś wstać nie chciało.
Safiya w Polsce też byłam nauczycielką.Tu w UK pracuje jako pielegniarka.
Klusek to chyba dom nr.1 lepszy wybór.
Beata tak słyszałam o tej metodzie.Dużo osobom się sprawdza.
Atfk jabłka,sok pomarańczowy,możesz spróbować activii.Ale na mnie to za bardzo nie działa.Już się przyzwyczaiłam że kupę robię raz w tygodniu.Moje dziewczynki też mają takie zatwardzenia więc nie wiem czy to nie jest związane z tym krótszym chromosomem.Ale to tylko moje domysły.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas to chyba chłopczyk wg.tej metody nuby mimo niedokładnych zdjęć widać taki odstający wyrostek ale nie wiem czy to kawałek stopy przy takich rozmazanych zdjęciach nigdy nie wiadomo.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziendoberek :-)

@ikulka oj bidna Ty :-( , a jak sie czujesz ??

@dzasta.o u nas (DE) tez tylko 3usg no chyba ze sobie wykupisz, lub cos z mama (np. cisnienie, cukrzyca) lub z dzidzi nie tak :-/ .

&&&&&&& za wizyty :-D

@klusek to u mnie odwrotnie MUSZEEE w koncu ruszyc cztery litery i zabrac sie za sprzatanie, jejjjj jak mi sie nie chce :p

@kasiaw510 &&&&& i nie trac nadzieji :tak:

Milego dnia babeczki :-*

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

No nic 22 lutego sie na 100% potwierdzi czy mam chlopaka. Ale doktorka sama powiedziala. Mysle ze gdyby nie byla pewna to by nic nie powiedziala. Bo ja zaraz sie odezwalam, ze marzylam o chlopcu. To gdyby pewnosci nie miala to by powiedziala ze jeszcze sie okaze. No nic zobaczymy.

Kasia ja tez trzymam kciuki za Twoja fasolke :-)
U mnie z usg to bylo tak ze wszystkie miałam prtwatnie. A to państwowe tak mi głupio wyszło przed prenaralnym ze przelozylam je na 8 lutego. A moze wtedy sie potwierdzi płeć. Bo juz bym chciała po troszku kupowac. A mąż mi dokucza że tej dziewczynce i tak siusiak wyrośnie.

Co dobrego gotujecie dzisiaj? Szukam inspiracji zeby bylo szybko i dobre.

Dziendoberek :-)

@ikulka oj bidna Ty :-( , a jak sie czujesz ??

@dzasta.o u nas (DE) tez tylko 3usg no chyba ze sobie wykupisz, lub cos z mama (np. cisnienie, cukrzyca) lub z dzidzi nie tak :-/ .

&&&&&&& za wizyty :-D

@klusek to u mnie odwrotnie MUSZEEE w koncu ruszyc cztery litery i zabrac sie za sprzatanie, jejjjj jak mi sie nie chce :p

@kasiaw510 &&&&& i nie trac nadzieji :tak:

Milego dnia babeczki :-*

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom
Czuję się dobrze;) zrobili mi dzisiaj badania z moczu krwi i crp... mogę mieć ten stan zapalny

Luska1979 pisze:
Dzag82 oj współczuję takich rewelacji po spacerze.My też dziś długi spacerek zaliczyliśmy ale moim nic nie jest.Bardzo rzadko mi chorują a powietrze u nas ekstra czyste.
Ojjjj zazdroszczę i to bardzo. W Krakowie od kilkunastu dni stan powietrza jest taki, że komunikaty określają powietrze jako "zagrażające życiu" :laugh2:, 3 dni komunikację za free mamy, żeby ruch samochodów ograniczyć. Dzisiaj z Witkiem wyszłam z domu to taki smróóóóód... Aż się rozglądałam, czy ktoś koło nas nie ma samochodu włączonego na parkingu. A tak wygląda firanka w pokoju Tymka, to się stało w kilka dni. A wyglądają, jakby tam rok wisiały. Od kilkunastu dni w Krakowie powietrze jest nie do oddychania. Od pokoju:
DSC_6699.jpg

...i od okna:
DSC_6701.jpg

Urocze, prawda? No i kuźwa tym oddychamy. Dzisiaj zmieniam wszystkie firanki na takie mega gęste, żeby jak najmniej tego do mieszkania wpadało. I mikrowentylację chyba watą zapcham.
I tak zamiast kupować ciuchy ciążowe, bo już mi ciasnawo w dżinsach i dresach, to będę wydawała kasę na maski antysmogowe dla nas. Od rana się doktoryzuję, wybrałam 3 modele. Problem w tym, że wszędzie brakuje rozmiarów!! Masakra.
Mam dość tego goownianego Krakowa :realmad:

25_pixels, ale masz piękny okgród!! Bajka.

Kasiaw510 pisze:
Mialam sie odezwac po wizycie... Wiec w pt dzidzi 2.5 mm a dzis 4 mm wiec rosnie. Pecherzyk ciazowy tez cialko zolte w porzadku. Akcji serca nadal brak i czekam do srody na nastepne usg. Lekarz powiedzial zeby nie tracic jeszcze nadziei bo nie takie rzeczy widzial... No zobaczymy...
No i dobrze mówi. Nie wpadać w euforię, ale też i nie siać paniki. Skoro rośnie to trzeba dobrze myśleć i trzymać kciuki. Może masz po prostu duuuuuużo młodszą ciążę niż myślisz :tak: 22 sierpnia na pewno nie jest terminem Maleństwa, bo moje bobo ma teraz ok. 4 cm a mam termin na 23 sierpnia . Po prostu coś się u Ciebie poprzesuwało. Trzymam kciuki.

Wiiktoriiaaa pisze:
Co dobrego gotujecie dzisiaj? Szukam inspiracji zeby bylo szybko i dobre.
U nas dzisiaj na obiad pomidorowa z makaronem, na drugie naleśniki - dzisiaj na słodko, z dżemem, a jutro na słono - z mięsem mielonym, kukurydzą i czerwoną fasolką, zapiekane w beszamelu :blink:.

iKulka, no i co dalej??? W takiej sytuacji Cię wypuszczają czy zostajesz? Jakiś plan mają i podzielili się nim z Tobą?

Załączniki

• DSC_6699.jpg
    DSC_6699.jpg
    78,3 KB · Wyświetleń: 247
  • DSC_6701.jpg
    DSC_6701.jpg
    89,9 KB · Wyświetleń: 243
reklama
Cudowny Kraków;-) ja mieszkam pod Krakowem i dziś się wybieram to faktycznie chyba się s jakąś maskę wyposaze.. [emoji53] Kasia trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Ikulka jak tam ? A mnie dziś kręgosłup boli i nie mogę znaleźć żadnej wygodnej pozycji :( i mam straszny smak na cole ale narazie się powstrzymuje bo to nic dobrego.. a u mnie dziś sobie mąż zazyczyl kluski lane na Rosole i w sumie mnie też na to smak przyszedł [emoji4]dziś u nas piękna pogoda i od razu humor z rana lepszy. Jedynie mam skleroze. Mam wrażenie, że z dnia na dzień mi się mózg kurczy.. [emoji52]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry