reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Czytalam bardzo duzo for i opowiesci o nt i amniopunkcji. Na pewno bym ja zrobila. Dziewczyna opisala operacje w brzuchu jeszcze na dziecku. Wada serca i dziecko zyje. Warto wiedziec. Warto bo mozna wybrac szpital z odpowiednim sprzetem do ratowania po porodzie. A nie pozniej zalowac i rozkladac rece.

reklama
@Adeline89 zadzwonilam do mojej koleżanki ktora w tym siedzi i powiedziała ze jak by była tak duża wada to nawet lekarz prowadzący ciążę by się zorientowal a tym bardziej lekarz ktory Ci robil prenatalne. Według niej powinnaś powtórzyć badania a co do kultury lekarza to już się nie wypowiem mojej szfagierce tez sie taki trafił szkoda gadać

A mi czas płynie leniwie ostatni tydzień ferii i do przedszkola. Noce w ciąży są dla mnie męczące budzę się ciagle i wstaje o 5. A w tej ciąży to nawet nie cierpię na senność w ciagu dnia, w poprzedniej przesypialam całe dnie.

Nie wiem czy żałować że pojechałam z tym bólem brzucha człowieka czy dobrze,bo sprawdzę co i jak. On mnie tak nastraszyl,że jak dziecko urodzi się z wadą to długo nie pożyje itp świr . Idę spróbować spać ,bo zwariuje. Obym jutro znalazła gdzies wolne miejsce na badania.

Dzięki dziewczyny dobranoc

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam nadzieję że zasnęłas. Daj znać co i jak

Adeline trzymaj się kochana!!!! Wszystkie jesteśmy z Tobą! Trzymam kciuki że wszystko okaże sie tylko.błędem tego lekarza!!! Może kiepski.sprzet może lekarz miał gorszy dzień!!! Ja wierzę że wszystko z Twoim maleństwem będzie w porzadku!!! Bądź silna[emoji8][emoji8][emoji8] Ściskam Cię z mocno!!!
A ten lekarz na ktorego trafiłaś to konował bez serca, ja rozumiem że niema co slodzic w niektorych.sytuacjach, ale myślę ze trzeba miec troche taktu wyczucia i takiej ludzkiej życzliwości! Dla takiego to kolejny przypadek medyczny, dla.nas matek to nasze dziecko, najwiekszy skarb!!! Jak można matce takie rzeczy jak on nagadać nie mając dokładniejszych badań!!! Co za bydle!!!
Trzymaj się kochan[emoji8] Mam nadzieję że szybko sytuacja się wyjaśni!

Adeline powtórz koniecznie to USG! Pierwsze widzę, żeby badać NT jak dziecko jest ułożone tyłem.. Co do zachowania lekarza, lepiej się nie wypowiem, bo musiałabym ocenzurować całe zdanie grr[emoji35]
Mam nadzieję, że spałaś i wstaniesz z energią do działania. Siadaj do telefonu, dzwoń i wymuszaj badanie na już, teraz, natychmiast. Będzie dobrze! Trzymam kciuki!
Mamusiu łapie coraz większego stresa przed wizytą u gina, a ta dopiero 3 lutego[emoji26]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Luska na ktora masz dzisiaj wizyte? Ja poznym popoludniem.

Mi na poczataku jak stwierdzil pozamaciczna to tez byl taki niemily ze szok. A jeszcze byl tak glupkowato pewien i do mnie ze jak nie wierze to mam sobie do gdanska jechac i sprawdzic. Wiem ze lekarze moga sie mylic i tymbardziej powinni mowic inaczej w stylu...wie pani nie jestem pewien....a oni od razu z grubej rury

reklama
Do góry