reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Mahoniowa pierwszy dzien byl dla mnie straszny. Pamietam jak poszlam sie kapac. Wymoczyc w wannie po tym szpitalu. I co? Slysze jak mloda placze bo glodna. Niby nic. Ale wtedy do mnie doszlo ze koniec z wolnoscia. Koniec z robieniem kiedy i co sie chce. Maz puka-wyjdz juz...plakalam wtedy strasznie. Chwilowa depresja mnie dopadla i spadek formy. Pozniej bylo lepiej.
Mam nadzieje ze teraz lepiej to przejde

reklama
Ja mam jeden pokój łazienkę i kuchnie. Chciała bym maluszkowi zrobić pokój jak z obrazka ale nie stać mnie na to. Na pewno spędzimy tak czas do drugiej ciazy bądź 2-3 roku życia dziecka. Nic mi do szczęścia więcej nie potrzeba. Kiedyś mieszkali całymi rodzinami na jednym pokoju z wspólna łazienka i kuchnia, na drugim pokoju często teściowie. Wszyscy żyją i maja sie dobrze [emoji4] niewątpliwie standard sie podniósł.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ważne że sami jesteście ,ja mam pokój syna i salon kuchnia, łazienkę i korytarz oraz garaż, dobudowuje 80m2. I dlatego nie spieszę się z budową i nie biorę kredytu ,bo mam gdzie mieszkać. Jak to mówią ciasne,ale własne kiedyś ludzie tyle dzieci mieli i wychowali w małym mieszkaniu, najważniejsza jest miłość

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja płakałam jak musiałam zostawić dziecko i jechać zdjąć szwy po CC , a jak do pracy to wylam dopiero, ja chciałam spędzać czas z dzieckiem nie męczyło mnie to,może gotowa na to byłam długo na to czekałam

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja wspominam pierwsze dni dobrze z wyjatkiem tych bolących sutków które doprowadzały do tego że jak tylko małą się przebudzała łzy kapały jak groch na myśl że za moment będę musiała ją przystawić. Pozatym jej pierwsza kąpiel była koszmarna bo od początku aż do ubrania się darła jakbym ją wrzątkiem polewała! Potem rozwiązałam ten problem karmiłam ją przed kąpielą i odrazu po tylko w samym pampku i wtedy dziecko nawet nie pisnęło[emoji1]
O pamiętam jeszcze jedną historię pierwszych dni:
Moj P panicznie bał się wziąć Lene na ręce jeszcze jak ktoś mu dał ok ale sam nie chciale jej podnieść. Spała w kołysce się przebudziła i zaczęła płakać, ja bylam w kuchni 3 pomieszczenia dalej, przybiegł P spanikowany że mała płacze i chyba jest głodna, to ja mówię "przynieś mi Ją" On jej nie weźmie, to ja mówię że w takim razie ja też do niej nie wstanę(wyrodna matka) to On mi ją w kołysce przywiezie do kuchni, ja mówię "spoko ale ja i tak jej nie wezmę jak mi jej nie podasz wiec będzie tak sobie leżała i płakała" No i chyba Tatuś się przestraszył bo za moment z wielkim przejęciem przyniósł mi małą na karmienie[emoji16] Od tamtej pory już nie miał problemu z podnoszeniem jej...hihi... Oj ja niedobra[emoji6]

Witam, mam pytanko do dziewczyn które miały te nieszczęsne plamienia, krwawienia, czy u Was ustało tak nagle? Bo ja Hm jakby to powiedzieć nadal trochę brudzę :/ nie wiem jak długo to moze trwać

U mnie pojawia się znienacka i po max 48h ani śladu, śluz czysty...do głowy można dostać, już 3 razy tak miałam :(

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ostatnio z racji przygody z IP testowałam jazdę do tego szpitala co chce, i zajęło nam to ok 45 min. Wiec mam nadzieje ze to nie jest zły czas na dojechanie na poród :)

Przy pierwszym porodzie jechałam 50 km do szpitala ze skurczami co 4-5 minut...wyjechaliśmy z domu ok 6 godzin po rozpoczęciu całej akcji, myślałam że nie dojadę, ale miałam już 4 cm rozwarcia. Teraz chyba nie będę tyle czekać.

reklama
Ja 5 lat temu tez miałam darmowe. Korzystałam i w razie czego skorzystam znów chętnie. Jest to mega ulga, leżysz, nie czujesz nic, czekasz na pełne rozwarcie. Ja nawet prosiłam o 2 dawkę, dali bez problemu:)

Też miałam to szczęście :) druga dawka działała nawet na skurczach partych. O ile nie zalapię się na poród w wodzie to zzo na bank. Jest jeszcze u mnie gaz, ale ponoć nie chcą dawać i słabo to działa.

Do góry