reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Mało tego zdaża się tak że położne tak przeciągają że przychodzi moment że już się nie da....[emoji53] wszystko zależy jaki przykaz z góry jest!

Na inflanckiej położna sama mi zaproponowała i przekonała bo ja chciałam być dzielna i bałam sie zastrzyku w kręgosłup :)
Na żelaznej podobno tez dają bez problemu. Choć kto wie, moze akurat anestezjolog być przy jakiejś operacji itp bla bla wiec różnie moze być

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A tak z innej beczki kebaaaaaaba mi sie chce !!!:) chyba męża po drodze z pracy zaangażuje w ta akcje :)
Myślicie ze taki kebab to bardzo zle i niezdrowo ?Z kebab Kinga sieciówki, tam duży przemiał ludzi to powinno być all świeże:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wszystkie trzy gwiazdy rodzilam bez znieczulenia no i teraz tez tak zamierzam, chociaz przy Nel byl moment ze juz nie moglam i prosilam o pda, a polozna do mnie jakie pda jedziemy rodzic [emoji23] [emoji23]

Napisane na LG-P880 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny :)

Pamiętacie jak pisałam, że robię badania na przeciwciała na ospę? Dziś wyniki i okazuje się , że miałam tą ospę :o szok... kiedy, gdzie ? :D:D Pewnie jak byłam smarkata, jak siostra miała to wtedy. Mama nie za bardzo pamięta. Dziś miałam resztę badań robionych. Zobaczymy co tam wyjdzie.

Adeline zazdraszczam domu bez kredytu. My w grudniu skończyliśmy etap stanu surowego zamkniętego z oknami i od marca lecimy dalej. Domu bym nie budowała, ale dostaliśmy działkę od teściowej, więc stwierdziliśmy, że w takim razie wybudujemy. Będziemy mieć mały domek 100m użytkowych. Taki od początku chcieliśmy bo nie wyobrażam sobie sprzątać całymi dniami... też jestem bałaganiarz :p Moja siostra uzbierała z mężem ok /250tys gotówki. Szwagier zbierał od kiedy zaczął pracować czyli ok 20 lat zbierał, moja siostra też a teraz kupili stary dom za 380 tys, dobrali kredytu i tak się zastanawiam to wole sobie teraz wybudować i spłacać te 30 lat (masakra!!) niż zbierać do 40 rż i tak potem dobierać kredytu.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]

będę robić placki ziemniaczane,bo syn lubi.
ja na jutro przewiduje :D

Dziewczyny wy macie usg prenatalne robione gdzie indziej niz chodzicie ? Tzn u innego lekarza ?

Ja mam u tego samego lekarza
No i w poniedziałek wizyta. Kto jeszcze? :)

@anntryb u mnie w mieście są 2 bardzo duże szpitale i 3 prywatne placówki, ale biorę pod uwagę tylko jeden szpital. W razie co mają jeden z lepszych oddziałów dla noworodków w kraju, więc nie ma co się zastanawiać. Chociaż nie biorę pod uwagę korzystania z ich usług ;P
@Wiiktoriiaaa jesz pasztet? Ja bardzo lubię, ale z racji na wątróbkę w jego składzie nie jem go..

Ah, no i stało się. Przechwaliłam jednodniowe wymioty i dziś powtórka..
Jem pasztet, kroje go sobie cieniutko. Nie zjadam go kilogramami zeby miał dziecku zaszkodzic. Jeszcze nie tak dawno polecano ja w ciąży bo niby zdrowa. Wiec nie dajmy się zwariowac. A tak mi wchodzi, tym bardziej ze od poczatku ciąży nie jadłam zbytnio pieczywa tak mnie meczylo. Tak myślę ze to tez może powód dla ktorego zjechalam tyle na wadze

Jak byłąm z H w ciąży to pytałam mojego gina czy jest możliwość wzięcia znieczulenia nawet za opłatą. To powiedział, że anestezjolodzy nie chcą dawać bo nie umieją albo się boją i mówi że to bez sensu bo jego nikt nie pyta czy umi robić cięcie albo czy się boją bo poprostu to trzeba zrobic. U nas dawali tylko jak dziewczyna rodziła 48 h. To już pewnie ledwo żyła. A jak jest teraz to nie wiem...

reklama
Wy już macie poplanowane te prenatalne a ja dopiero 2 wizyta :D ALe chyba w pon. już ustalę. No i kuźwa zastanawiam się na tym testem pappa hmmm

Jak nie masz powyżej 35 lat, stycznoscii w rodzinie z chorobami genetycznymi i jakichś innych zaleceń lekarskich to samo Usg prenatalne wystarczy.Jesli cos by wyszlo nie tak na usg wtedy robisz Pappa. Choc dla swietego spokoju ,choć to nie zawsze tak działa możesz zrobić, tylko jak nie masz przeciwskazań to musisz liczyc się z dodatkowym kosztem.

Do góry