reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Jak nie masz powyżej 35 lat, stycznoscii w rodzinie z chorobami genetycznymi i jakichś innych zaleceń lekarskich to samo Usg prenatalne wystarczy.Jesli cos by wyszlo nie tak na usg wtedy robisz Pappa. Choc dla swietego spokoju ,choć to nie zawsze tak działa możesz zrobić, tylko jak nie masz przeciwskazań to musisz liczyc się z dodatkowym kosztem.

No właśnie mój lekarz mówi, że nie muszę ale on radzi swoim pacjentkom żeby zrobiły. No i ten koszt.....

reklama
luska Lena w maju skończy 6:) jakoś na szczęście nie szaleje na punkcie księżniczek, lubi oglądać chętnie się za nie przebiera na szczęście mimo że ma 3 książeczki z ksiezniczkami to tylko sporadycznie chce żeby jej poczytać. Ja też się zawsze wzruszyła przy bajkach jako dziecko, a Ona taka bezduszna[emoji13] Na szczęście w prawdziwym życiu nie lubi jak coś się komuś stanie, albo jak jakiś zwierzak cierpi bo człowiek mu robi krzywde(programy na animal) to jest jej przykro i smutno, ale bardzo szybko zaczeła odróżniać fikcję od realnego życia...

No ja zdecydowanie polecam kroniki podziemia mimo że główny bohater ma 11lat a jego siostra 2 nie jest to słodka bajeczka. Autorką jest Suzanne Collins ta co Igrzyska śmierci napisał. Ja chyba lubie te klimaty bo Igrzyskan mnie zachwyciły a i w tę opowieść się wkręciłam właśnie skończyłam czytać 3tom i... muszę zakupić sobie dwa kolejne, ale muszę poczekać do wypłaty[emoji6]

Co do jedzenia, to.ja od wczoraj żyje tylko na kanapkach z czosnkiem i pomidorem, przez to chorobsko.wogole nie chcę mi się jeść!!! Nawet do słodyczy mnie nie ciągnie!!!

Mahoniowa też się dziś zastanawiałam ile nas jest:) wyprzedziłaś mnie z tym pytaniem...[emoji16]

Adeline89
Tak nas dużo 42???Ale nie wszystkie dziewczyny chyba są aktywne??? Bo aż tak tego nie odczuwam że aż tyle Bab było w jednym miejscu.. :)

Truskaweczka proszę spisz moje dane bo wpisałam pod listą w poscie

Ja nawet nie widzę opcji żeby mnie nie przyjeli na żelazną... jak trzeba będzie urodze im na korytarzu[emoji13] Niech przyjmą poród przebadają malucha i mogę zwolnić miejscówkę dla kolejnej sierpniówki, nie wyobrażam sobie jeździć i szukać szpitala w którym jest miejsce... zresztą już Wam pisałam że teraz rodzę ekspresowo(hihi... może jak sobie wmówie to tak będzie) limit leżenia na porodówce wyczerpałam przy Lenie!!!!
Ja tez chce rodzić na żelaznej i modlę się żeby mnie tam przyjęli chociaż nie prowadzę tam ciąży ani nie mam stamtąd żadnego lekarza... :(

ja dzisiaj jeszcze probowalam gdzies na nfz umowic się na prenatalne bo jak mi przysluguja za darmoszke to czemu nie,ale niestety brak miejsc. wiec odpuszczam.

Jestem załamana - zaczęłam tak strasznie wymiotować, że tylko jak leżę to względnie. Tak się cieszyłam, że mnie to ominęło. Czuję się potwornie :-( Jak żyć? Zaczęło się od 9 tygodnia? A jak u Was?
Ja koncze 10 ty od 7 tyg straszne mdlosci wszystko calkowicie przejdzie koncem 12 tyg :):)

Cześć dziewczyny. Ja nie pisałam bo coś mnie dopadło... od paru dni okropne bóle głowy, do tego wymioty.. a od wczoraj doszła jeszcze biegunka... brak sił już normalnie. Byłam rano na usg, 11 tydzień, bobo ma 4.28 cm ☺ rozwija się prawidłowo. Widziałam rączki i nóżki i się zakochałam ☺ wstawię zdjęcie usg w wizytach. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny
Gratulacjrle :):)

Hej Dziewczyny :)

Pamiętacie jak pisałam, że robię badania na przeciwciała na ospę? Dziś wyniki i okazuje się , że miałam tą ospę :o szok... kiedy, gdzie ? :D:D Pewnie jak byłam smarkata, jak siostra miała to wtedy. Mama nie za bardzo pamięta. Dziś miałam resztę badań robionych. Zobaczymy co tam wyjdzie.

Adeline zazdraszczam domu bez kredytu. My w grudniu skończyliśmy etap stanu surowego zamkniętego z oknami i od marca lecimy dalej. Domu bym nie budowała, ale dostaliśmy działkę od teściowej, więc stwierdziliśmy, że w takim razie wybudujemy. Będziemy mieć mały domek 100m użytkowych. Taki od początku chcieliśmy bo nie wyobrażam sobie sprzątać całymi dniami... też jestem bałaganiarz :p Moja siostra uzbierała z mężem ok /250tys gotówki. Szwagier zbierał od kiedy zaczął pracować czyli ok 20 lat zbierał, moja siostra też a teraz kupili stary dom za 380 tys, dobrali kredytu i tak się zastanawiam to wole sobie teraz wybudować i spłacać te 30 lat (masakra!!) niż zbierać do 40 rż i tak potem dobierać kredytu.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

ja na jutro przewiduje :D

Ja mam u tego samego lekarza
No i w poniedziałek wizyta. Kto jeszcze? :)[/QUOTE]
Stary dom za tyle kasy? My wyczailismy za 290 tys i zastanawiamy się czy warto.

A u mnie kurde jak w środę po południu sie zaczęło, tak wczoraj jeszcze trochę i dzisiaj tez nie zupełnie czysto, ale bardziej podbarwiony sluz brązowo żółtawo.
A sprawdzam co chwile, juz pare razy atak paniki ze o Bosze chyba leci cos nowego.
No i biorę tylko ta luteinę 2x2 pod język. Lekarz z IP to Wogole mówił ze on by nic swojej żonie nie dał :) jakby cos takiego jej sie zdarzyło.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana ja mam luteine dowcipnie raz dziennie na noc mialam plamienia po jednym dniu konczyly siea nie masz nadzerki lub krwiaczka? Ja mialam 3mm

reklama
Do góry