reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Jest taka luka, że można wrócić na niepełny etat a na resztę ciągnąć wychowawczy (np. na 1/4 etatu), przysługuje na dziecko bodajże do 4 czy 5 r.ż. I wtedy nie mogą ci wypowiedzieć umowy. Szwagierka tak korzystała. Ale właśnie nie wiem jak z tym zwolnieniem grupowym.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No ja właśnie mimo niepełnego etatu przy grupowce dostałam wypowiedzenie. Ale nie wiem czy to tez nie jest obwarunkowe zapisami w regulaminie w danej firmie. U mnie korpo :) w której tak czy siak dalej pracuje to sie nie patyczkują...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z tymi lekarzami z NFZ to coraz to gorsze historie. Oni chyba minęli sie z powołaniem...ale jak do jednego czy drugiego by sie poszło prywatnie bo pewnie tez niektórzy maja własne gabinety to rozmowa pewno jest inna...kasa kasa kasa[emoji383][emoji383][emoji383][emoji383]

No i zaraziłyście mnie wirtualnie[emoji13] Wy kichacze prychacze!!
Pokasływac zaczęłam w nocy ale teraz to masakra.... tak kaszlę że aż na wymioty mnie zbiera. Kupiłam w aptece jakiś lek na kaszel na bazie miodu i jest obrzydliwy!!!! W składzie anyż którego nienawidzę... nie wiem czy mi to pomoże...
Ogolnie czuję co się świeci... Przy tych wymiotach co Wam pisałam popękały mi naczynka w przełyku (na wysokości krtani)podrażniła mi się śluzówka i myślę że to się stało swietnym miejscem na wejscie infekcji...!!!! Boję się ze w zwiazku z tym dojdzie do zapalenia krtani... a od tego się zaczęło dokładnie rok temu przed zapaleniem płuc...[emoji53] Jak mi nie przejdzie to jutro po pracy zapierniczam do internisty, bo nie chcę nowu się dorobic!!! Najważniejsze że póki co do tego jeszcze niema zadnej gorączki[emoji2] Jutro w żłobku bal karnawałowy więc nie mogę się wymigać...

Co do lekarzy to u mnie jest jeszcze tak, że jak jest się prywatną pacjentką mojego lekarza (zastępca ordynatora w szpitalu..) to podczas porodu i leżenia później jest się inaczej traktowanym. Bo jest się JEGO pacjentką i każdy bierze to pod uwagę. Dla mnie akurat dobrze ;P No ale wiem od innych dziewczyn, że jak się chodzi do niego na NFZ to jest gburem, ciężko się czegoś dowiedzieć itp.. Niby ten sam człowiek, a ja złego słowa nie mogę powiedzieć.. No, chyba że na ubywającą kasę w portfelu po wizycie hehe :D

Z tymi lekarzami z NFZ to coraz to gorsze historie. Oni chyba minęli sie z powołaniem...ale jak do jednego czy drugiego by sie poszło prywatnie bo pewnie tez niektórzy maja własne gabinety to rozmowa pewno jest inna...kasa kasa kasa[emoji383][emoji383][emoji383][emoji383]

Moja koleżanka ostatnio na IP trafiła na lekarza u którego prowadzi ciąże, mowi że na NFZ zupełnie inny człowiek!!!!

Szalejecie dziewczyny. Nadrobiłam.

Ale dostałam dziś OPR od dyrektorki...nooo dawno nikt mnie tak nie opieprzył. Ale przyjęłam na klatę i niech się buja...
No, nareszcie! :D Gdzie planujesz rodzić?
Ja też mam taki apetyt, jem ciągle... Jak gdzieś wychodzę to muszę pakować żarcie, bo bym chyba z głodu ogłupiała :D ja jem bardzo dużo wszystkiego, jak znajdziesz jakieś cudowne sycące przekąski to daj znać :D :D

Będę rodzić w Mikołowie, tak jak za 1 razem

Moja małam teraz pociągnęła w górę nie wiem ile dokładnie ma wzrostu ciuszki na 116 ale to są tak na styk, waży niecałe 19kg dźwigać nie dzwigam bo własnie ona jest moim policjantem ktory w tym mnie pilnuje!!! "Mamusiu weź....albo nie tatusiu przenieś mi krzesło bo mama nie może dźwigać" "Mamusiu nie podnoś mnie bo jesteś w ciąży!" "Nie podnoś tego ja poniosę" i tak ciągle[emoji8][emoji8][emoji8] Moja troskliwa starsza siostra!!!
Moja H ma 20kg i też ciuchy na 116. Jest sobie taka pulchna od początku była.

Kłuje Was na dole w sensie tak ciągnie? Mnie coś podszarpuje.

ciągnie i kłuje.

Czytałyście dziś mamaginekolog? Pisała o cc. Jak wygląda. I kurde się boje....

Ja mam w piątek badania. Też jestem ciekawa toxo bo mam kota zabójce co łapie myszy a potem je żre.. Robiłam sobie badanie we wrześniu bodajże to nie miałam. Zobaczymy. Moja koleżanka miała toxo i chyba brała całą ciąże antybiotyk. U niej dzieć zdrowy :)

Szalejecie dziewczyny. Nadrobiłam.

Ale dostałam dziś OPR od dyrektorki...nooo dawno nikt mnie tak nie opieprzył. Ale przyjęłam na klatę i niech się buja...

Będę rodzić w Mikołowie, tak jak za 1 razem

Moja H ma 20kg i też ciuchy na 116. Jest sobie taka pulchna od początku była.

ciągnie i kłuje.

Czytałyście dziś mamaginekolog? Pisała o cc. Jak wygląda. I kurde się boje....

Ja mam w piątek badania. Też jestem ciekawa toxo bo mam kota zabójce co łapie myszy a potem je żre.. Robiłam sobie badanie we wrześniu bodajże to nie miałam. Zobaczymy. Moja koleżanka miała toxo i chyba brała całą ciąże antybiotyk. U niej dzieć zdrowy :)
Ja miałam CC wcale się nie bałam, musiałam mieć nic w tym nie ma strasznego. Tylko po bardzo boli i długo się do siebie dochodzi. Jedynie co to operacja i wiaze się z większym ryzykiem dla matki i dziecka niż poród Sn. Teraz może jak mam dziecko jedno to więcej o tym myślę,bo tyle się słyszy o śmierci po CC. A ty czego się boisz? Musisz mieć? Z własnej woli ja w życiu bym nie chciała i się nie zdecydowała.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
JustynaWM podobno to prawda z tym wpływem diety w ciąży na rozwój alergii.Moja alergolog też mi o tym mówiła.Dlatego ja nie szaleje w ciąży z cytrusami.
Mahoniowa niekoniecznie musi tak być że Ty też będziesz mieć cukrzycę ciążową skoro Twoja mama miała.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry