reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
W niedziele rano wzielam ostatnia tabletke, a w poniedzialek zrobilam posiew. Szybko, ale babeczka w labo pytala mnie co bralam i kiedy i nic nie skomentowala. Dziwilo mnie tylko to, ze hodowali bakterie przez 4 dni tak na upartego. Sama juz nie wiem :/
To może odczekaj i zrób jeszcze raz. Może faktycznie za szybko

reklama
W niedziele rano wzielam ostatnia tabletke, a w poniedzialek zrobilam posiew. Szybko, ale babeczka w labo pytala mnie co bralam i kiedy i nic nie skomentowala. Dziwilo mnie tylko to, ze hodowali bakterie przez 4 dni tak na upartego. Sama juz nie wiem :/
może zrób za parę dni jeszcze raz i trzeba pamiętać o tym,że prze sikaniem do kubeczka najlepiej być po podmyciu, tak samo jest z dziećmi , bo nie raz na zewnątrz są i jak zaczynamy sikać to pójdą do kubeczka. U nas znów w laboratorium też lipnie wyniki robią nie dokładnie, bo wszystkim źle wychodzą

Ja też trochę w to nie potrafię uwierzyć że można przez parę miesięcy nie wiedzieć że jest się w ciąży.Ja tej ciąży też nie planowałam i też mnie zaskoczyła ale wiedziałam o niej już kilka dni po dacie przewidywanego okresu.Jestem przezorna i wolałam sprawdzić czy nie jestem w ciąży bo i nieraz na migrenę silniejsze tabletki brałam,wieczorem lampkę wina lubię wypić jak nie idę do pracy,brałam zestaw witamin bez kw.foliowego a z wit A więc wolałam być pewna że nie szkodzę tym wszystkim maluszkowi.Napewno mąż się ze mnie śmiał bo twierdził że panikuje jak zwykle.Wyobraźcie sobie jaką miał minę jak zobaczył 2 krechy na teście.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki dziewczyny, jutro i tak mam wizyte u rodzinnego to dowiem sie co i jak.
U mnie z ta paskudna bakteria E.coli mam problemy od 4 lat, wtedy doprowadzila u mnie do sepsy, lezalam na OIOMie przez dwa tygodnie z malymi szansami na przezycie dlatego jestem taka podlamana ;(

@o.paulina trzymam kciuki za następne dobre wyniki
@luska1979 można nie wiedzieć,że jest się w ciąży jeśli ma się normalne krwawienia co miesiąc ,moja szwagierka miała przez trzy miesiące , miesiąc po porodzie zaszła w ciąże i dowiedziała się koło 13 tyg , jak już później dziwnie się czuła i okresu nie było, a że miała noworodka to może myślała,że stąd zmęczenie i inne objawy może po porodzie.
Chyba ,ze ktoś ma plamienia same to tym bardziej powinien to skonsultować z lekarzem, bo jak można co miesiąc miec same plamienia to już świadczy zazwyczaj o ciąży

O.Paulina może rzeczywiście warto powtórzyć badanie, bo bakteria jeszcze buszowała?

Shivon ty jakaś dziwna jesteś :-D daj spokój z teoriami spikowymi

Adeline, ja kupiłam jeansy ciążowe w h&m, co prawda drogo bo 135 po zniżce ale ładne i mięciutkie, mam nadzieję że trochę w nich polatam :-) w legginsach wygladam kiepsko a pracuję w biurze z prawie samymi chłopami.
Generalnie jestem zwolenniczką second handow i kupiłabym na allegro ale nie wiedziałam jaki rozmiar brać. Mierzylam w sklepie 3 pary, wszystkie r. 40 i każde były innej wielkości :O
Jako że moj bobo zdrowy i ok to zaczynam już zbierać wyprawkę, nie mam nic po synu..
W szmateksach są śliczne ubranka dla niemowlaków i dobrej jakości, allegro skarbnica :-)
To co wiem po 1 dziecku co potrzebne a wtedy nie miałam to.min. otulacz, rogal do karmienia, kosz Mojżesza, dużo sliniakow, body i pajaców, czarno białe książeczki

Co na pewno zbędne moim zdaniem to malutkie ubranka "wyjściowe" typu bluzy z kapturami, jeansy, buty.

Buziaki dla was wszystkich :-*

O.Paulina może rzeczywiście warto powtórzyć badanie, bo bakteria jeszcze buszowała?

Shivon ty jakaś dziwna jesteś :-D daj spokój z teoriami spikowymi

Adeline, ja kupiłam jeansy ciążowe w h&m, co prawda drogo bo 135 po zniżce ale ładne i mięciutkie, mam nadzieję że trochę w nich polatam :-) w legginsach wygladam kiepsko a pracuję w biurze z prawie samymi chłopami.
Generalnie jestem zwolenniczką second handow i kupiłabym na allegro ale nie wiedziałam jaki rozmiar brać. Mierzylam w sklepie 3 pary, wszystkie r. 40 i każde były innej wielkości :O
Jako że moj bobo zdrowy i ok to zaczynam już zbierać wyprawkę, nie mam nic po synu..
W szmateksach są śliczne ubranka dla niemowlaków i dobrej jakości, allegro skarbnica :-)
To co wiem po 1 dziecku co potrzebne a wtedy nie miałam to.min. otulacz, rogal do karmienia, kosz Mojżesza, dużo sliniakow, body i pajaców, czarno białe książeczki

Co na pewno zbędne moim zdaniem to malutkie ubranka "wyjściowe" typu bluzy z kapturami, jeansy, buty.

Buziaki dla was wszystkich :-*
oj tak ja z synem nakupowałam ciuszków i nie których wcale nie nosił naprawdę wiele nie potrzeba tych ciuszków, ja wiem ,że wszystko piękne ,ale nie kupujcie za dużo. A z tymi bluzami to prawda są zbędne tak samo buciki ,lepiej takie skarpety kapciuszki jak do kogoś się idzie , jeansy też takiemu dziecku nie wygodnie dopiero jak większe można stroić. Ja pamiętam,że małego długo ubierałam w śpioszki najwygodniej

A tak mam pytanie czy będziecie pieluszkować dzieci czy same pampersy od początku?

Ja też już się nie mogę doczekać tych ruchów. To jest coś pięknego i niepowtarzalnego. Kto nie był w ciąży nigdy nie zrozumie :D
Ciuchy też mam ciążowe jeszcze z poprzedniej ale wtedy byłam na starcie o 10kg większa. Dużo ich mam, właśnie jutro jadę do koleżanki je odebrać, bo pożyczałam. Znając mnie i tak pewnie nakupię nowych bo jestem maniak...

O.paulina zrób jeszcze jedne badania za kilka dni tylko że zdwojoną uwaga jeśli chodzi o higienę i pojemniczka i siebie. Nie protestuj przed innymi lekami u mnie też sepsa zaczęła się od E.coli zazwyczaj nie groźnej a jednak a później było już tylko gorzej bo nie dostałam leków... trzymam kciuki. Kuruj się.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Justyna jakie teorie spiskpwe? Napisalam co powiedziala gin i ty chyba noe zrozumialas kto sklamal a ja nie mm zamiaru plynac z pradem wole miec swoje zdanie a nie przytakiwac.Napisalam do kpgo to sie tyczy.A jest fajne powiedzenie kibic z dala sie nie wpi......Same klamstwa tylko soeje a wy lykacie jak pelikany brawo inteligencji.i bede czytac bo bede wylapywac kazde klamstwo bo wszystko wszystkim ale zeby tak klamac to trzena miec niezly problem.A swoja droga nawet lipcowki o nien na forum prywatnym pisaly.I jedna moderatorka.Po privach maja odwage obgadywac a ja wole otwarcie.

Napisane na FreeMe X4 7HD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry