reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej wam. Jestem ale weny na pisanie brak...zaczyna mnie odbijać to siedzenie w domu. W nocy kłopoty ze snem.

Anntryb gratuluję niespodzianki!
Ratatujek a jaki rocznik uczysz?
Alex super wieści. Moj dzidziuś mierzy tyle samo.

Zmykam do męża na filmidło.
Chciałam melise zapodać ale nie ma. Na dodatek duje wicher i tak nas zasypało śniegiem od wczoraj że hej.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej matko 11 stron miałam do nadrobienia i nie pamiętam co miałam napisać ja sił nie mam miałam szkolenie dzis od 16.00 do 21.00 jutro mam o 15.15 wizytę i później znów szkolenie od 16.00 tym razem do 21.30 masakra jak ja juz o 20.30 nie myślałam

Ratatujek, Witold. Witek, Wituś, Wiciu :blink:
Ja lubię imiona, które da się zdrabniać ładnie, zmieniać, i które rosną wraz z człowiekiem. Jest słodkie dla małego dziecka, jest normalne i niekrępujące dla nastolatka czy później dla ciut starszej osoby, i jest porządne dla dorosłego czy starego człowieka.
Mam listę imion, które może są ładne, ale niepraktyczne z mojego punktu widzenia, ale przykładów dawać nie będę, bo jeszcze trafiłabym w Wasze imiona :-p i byłoby przykro, a nie o to chodzi. Każdy daje tak jak się mu podoba. Jeden da Nickole czy Ksavery (z taką pisownią) a inny Tereska czy Antoś. I ok.

@dzag82 mój dwulatek też nie bardzo do zostawania z innymi. Zostanie tylko z moimi rodzicami ale też po jakimś czasie szuka mnie i płacze. A że moi rodzice ponad 150km od nas mieszkają to rzadko kiedy mogę wyjść gdzieś sama

Dzag mam takie samo zdanie w stosunku do imion dlatego mój syn ma Antek (ostatnio mnie ochrzanil ze go Antos nazywam jak dzidzie on jest Antek eh synio mi dorasta ) a córka Hania teraz jest Hania później będzie Hanka a jako dojrzała kobieta będzie panią Hanna

Ahoj,
Noe dam rady was nadrobić. Od rana mam maraton po miescie i czuje, ze ciągnę juz na awaryjnych ;).
Byłam na wizycie, widziałam bijące serduszko <3. Pobrali mi 13 (o zgrozo!) fiolek krwi i mocz na badanie. Za stara sie juz na to robie ;) . Za tydzien jestem umówiona na USG przezpochwowe i dokładnie mi ustala termin bo na razie mocno sie wahają te moje terminy.
Po wizycie zaliczyłam jeszcze czyszczenie zebow u dentysty z Psotami i padam. Nie moge sie doczekac az bede mogła isc spac...

MamaT - o to to to! :tak: Idealne przykłady typu imion, które lubię.
U mnie to samo. Malutkie to Tymuś i Wituś, Tymcio i Wiciu, koledzy w szkole będą ich mogli nazywać po prostu Tymkiem Witkiem i tak dłuuuugo jeszcze. A jak już będą jeden wziętym architektem a drugi prezesem banku :rolleyes2: :rofl2: to będą Tymonem i Witoldem.
Drugie imiona z kolei takie "stare" mają. Jarosław i Wawrzyniec.

Truskaweczka, dzięki za pocieszenie. Choć życia mi nie ratuje :-D

reklama
Do góry