reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Mnie mdłości również nie opuszczają, ale do przeżycia, idę teraz na drzemkę a później coś trzeba upichcić na wieczór. Ja również życzę wesolych zabaw i Szczęśliwego Nowego Roku będzie szczególny:)

reklama
Ja uwielbiam ziemniaki ostatnio i kiszoną kapustę☺.
Mój gin mówi że wszystko można tylko z umiarem. Myślę że jak ktoś ma ochotę na ser. ..to Nic się nie stanie.
nie dajmy się zwariować

Ikulka w drugiej ciąży nawet mdłości nie miałam no raz mnie zemdliło przy myciu naczyń.A też córka była.
o.paulina moje obydwoje dzieci się z takimi problemami borykały i to nie wina nospy której nigdy w ciąży nie brały a wina komplikacji genetycznej.W PL pewnie wiele dzieci późno zaczynające mówić też mogą mieć to przez geny ale z tego co wiem logopedzi w Polsce nawet nie szukają przyczyn problemu z mówieniem u dzieci.Nic dziwnego badania genetyczne są strasznie drogie.
A paracetamolu też raczej unikać zwłaszcza w 1 trymestrze.
Katy83 to dobrze że więcej nie krwawisz.
Anett84 ja się też boję by nie mieć migren w ciąży zwłaszcza w 1 trymestrze bo potem to od czasu do czasu 1 tabletka nie zaszkodzi.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
:pWitam z rana,
Pisałyscie o wielkości brzucha, ja wczoraj wieczorem miałam takie wzdęcie i bolesność, ze wyglądałam jak na końcówce ciazy a nie na poczatku . Dzis rano lepiej, ale wczoraj to była masakra.
Mnie tez kompletnie odrzuciło od kawy, pije tylko inkę. Z nabiału tylko ser żółty mi podchodzi, mleko wcale a całe zycie uwielbiałam. Zachcianek jakis szczególnych nie mam, na poczatku ciazy miałam ciśnienie na fasole i groch, pewnie potrzebowałam żelaza i kwasu foliowego, ale podjadłam zupy grochowej i fasolki strączkowej i juz mi przeszło ;) .
Pamietam, ze w pierwszej ciazy miałam straszne parcie na nabiał, w drugiej jadłam świeże brzoskwinie jak szalona, a teraz tylko ta fasola.
Mam tez,jak sporo z was, problem z włosami, okropnie sie przetłuszczają, cera poki co bez jakis wiekszych zmian. Musze przyznac, ze objawy w tej ciazy mam bardzo nasilone, porównując do poprzednich, ale to moze wina wieku a nie ciazy :p.

Do góry