reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dziękuję za miłe słowa. Obczytam forum do kości.
Ja stosuję hipp sensitiv mamasanft massageol. Skład to same olejki naturalne- jojoba, słodkie migdały. Pasuje bardzo

reklama
Kotomiś mi kazał odstawić duphaston. Uważam że po nim dużo gorzej mnie na ceramikę rzuca. Zobaczę jutro. Bo dziś już łykłam.

Dziękuję za miłe słowa. Obczytam forum do kości.
Ja stosuję hipp sensitiv mamasanft massageol. Skład to same olejki naturalne- jojoba, słodkie migdały. Pasuje bardzo
Ja To samo i najlepsze jest to że mozna pod prysznic uzywac. Z tej serii tylko masc nie polecam bo ciezko sie rozsmarowuje

Wiktoriaa ja też po 12 h pracuje ale w nocy to i tak większość zmiany przesiedzę.
25_pixels a syn był diagnozowany skąd te problemy rozwojowe?Moja młodsza to taki uparciuch...wiecznie focha strzela.
Witam nową mamusię.
Atfk tak odliczamy razem.
AniaCk a to macie pecha.

Zaczęło się od trzeciego miesiąca życia młodego. Juz wtedy miał rezonans magnetyczny (pamietam jak pani dokonująca MRI się popłakała przy mnie jak jej powiedziałam co mu najprawdopodobniej jest). Liczne spotkania z neurochirurgiem, chirurgiem plastycznym (jeden i drugi przylatuje tylko raz w miesiącu do Chicago, dostać się bardzo ciężko, ale że dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych [emoji16] to wizyta była w miesiąc). Potem drugie opinie kosztujące majątek. I wszystkie inne testy możliwe jakie tylko można było zrobić. Na szczęście nic groźnego, bo Najpierw chcieli mu rozcinać płaty czołowe... No ale było minęło. Speech i terapie ma od zawsze (pediatra skierował w trzecim miesiącu). Od drugiego roku życia chodził do szkoły, takiej dla dzieci ze speech and developmental delays/disabilities. Nie mówił prawie nic do dwóch lat. Stan gwarantuje mi w takiej sytuacji pomoc szkolną i terapie. Logistycznie to tylko kiepsko wyglada bo ciężko z pracą, musisz wszędzie wozić lub znaleźć pracę o bardzo flexible godzinach. Powoli wychodzimy na prostą. Sam fakt, że czyta proste zdania w obu językach i nadrabia w zawrotnym tempie przyprawia w osłupienie jego terapeutów, nawet nauczycielkę z kindergarten [emoji16][emoji16][emoji16] długo zastanawialiśmy się nad puszczeniem go do kindergarten w tym roku szkolnym, ale jak się okazuje była to najlepsza decyzja. Nadal ma czasami problemy w komunikacji czy zwykłym dogadaniem się z kolegami w szkole, bo nie zawsze komunikuje potrzeby czy swoje zdanie (nad czym cały czas pracujemy), czasami ma problem ze skupieniem się, itd. Jest tego sporo. Ale dzień po dniu jakoś dajemy radę. U Amerykanów podoba mi się to, że mają cierpliwość, szanują inność, są pomocni i zrozumiali. Nikt nie robi min jak on nie może czegoś powiedzieć, a widać jak się stara (za to akurat bardzo cenię sąsiadów). Względem chamstwa i uwag pod kontem mojego dziecka czy brakiem taktu/zrozumienia spotkałam się tylko u Polaków. Co młodego sporo zraziło do mowy po polsku niestety

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie przyjmuje tego... Biore tylko jod euthyrox i kwas foliowy nic wiecej... A jod od 4 dni wiec to na bank nie jego wina

@Mahoniowa Uh! Nie strasz.. :) Chociaż mam takie przeczucie, że jesteśmy już tak daleko.. (Jak dla mnie :)), że cokolwiek by się nie działo to nasze dzidzie z tego wyjdą, bo są już duże i z dnia na dzień silniejsze :D
Oby wytrwać jutro prenatalne.. I wszystko będzie z górki.

A ja dziewczyny dzisiaj mialam apogeum w zachciankach.Najpierw chleb slonecznikowy z pasztetem.Nastepnie gruszka na przemian z lodami miętowo czekoladowymi.Tak sobie dogodzilam jak nigdy.A jak pomysle o kiwi to az mnie skreca taka mam ochote .Gratuluje udanych wizyt[emoji5]I trzymam kciuki za jutrzejsze.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś podobnie. Spadłam bardzo na wadze przez dwa tygodnie i chyba teraz nadrabiam. Dzisaj zaraz po śniadaniu w pracy zaczęło mi tak burczeć w brzuchu, że kolega słyszał [emoji33] cały dzień tak mam. Juz wiem, że nie będę wyglądać jak słoń tylko jak wieloryb [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

GuaRaNa to pewnie juz do konca zycia ten dom dla nas. Moj domator. Uwielbia majsterkowac i patrzec na swoje efekty. Ja az tak nie przywiazuje sie do miejsc. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pobeltalam po kolacji i ide spac. Jednak wieczorne wymioty to juz u mnie rytual. Za 4 dni koncze kuracje ta nieszczesna furagina. Zostanie tylko dupek do brania na 10dni. I moze bedzie lepiej.

reklama
@Ag.ta niestety nie ..
@Mahoniowa odpoczywaj, bo jak nie teraz to kiedy :happy:

czekam na małża, aż wróci z popołudniówki, przyszykowałam makaron z sosem śmietanowym z tuńczykiem, czosnkiem i cebulą mniam mniam, jeszcze z nim coś podjem :rolleyes:
zestaw ciężarnej na powrót do pracy też gotowy - bułka razowa z szynką i serem, jogurt, mandarynki i małe bananki :rofl: w sumie znając siebie nie wiem, czy nie za mało .. (pracuję od 9 do 14 jutro) :confused:

w ogóle organizuję w domu od jutra akcję "tydzień z zamrażalnika" - nie mam tam ani mm3 miejsca, bo ciągle tylko mrożę .. :eek: trudno - jakoś przeżyje!

Do góry