Byłam na takich warsztatach w pierwszej ciąży. Fajne, polecam. Najfajniejsza była pierwsza pomoc, bo reszta to sponsoring. Porady pod sponsorów - Palmer's na wszystko najlepsze, materacyki jakiejśtam firmy najodpowiedniejsze, itd.
25_pixels, dobrze że macie kogoś kto pomoże. Teściowa mieszka z Wami, czy osobno? Zdrowiejcie!!
Anntryb, pisząc koszulka masz na myśli t-shirt czy kaftanik? T-shirt dla mnie osobiście nieprzydatny. Nasze dzieci niby w lato się urodzą, będzie ciepło, ale nie im. I tak będą w bodziakach i śpiochach czy pajacykach. Zanim ich organizm nauczy się regulacji temperatury, to będzie jesień i i tak już będą grubej ubierane. Kaftaniki - ja miałam odziedziczone całe stado po dzieciach z rodziny, teściowa wciskała a mnie się nie chciało z nią dyskutować , że mi niepotrzebne
![język :-p :-p](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/p.gif)
. Naprawdę, użyłam może kilka razy i przy Tymku urodzonym w lipcu i przy Witku urodzonym w grudniu.
Ilość bodziaków czy śpioszków chyba ciężka do określenia z góry. Wiadomo, że tych pierwszych rozmiarów nie trzeba dużo, bo tak jak piszesz, szybko wyrastają. Trzeba mieć tyle, żeby nie musieć prać dziecięcych ciuszków codziennie czy co dwa dni żeby mieć czyste. Bo na początku pewnie wszystkie będą prały dziecięce ciuszki osobno, więc musi się konkretna ich ilość nazbierać do prania. Problem w tym, że czasem w 56 juz się nie mieszczą na starcie
![Laugh2 :laugh2: :laugh2:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh2.gif)
Ale z drugiej strony jak się trafi dziecko bardzo ulewające to się okaże że te kilka sztuk które mamy to za mało. Ale to nie PRL, można dokupić wszędzie w zasadzie. Wg mnie wystarczy 10 kompletów ubranek w rozmiarze, czyli body z długim rękawem plus śpiochy lub półśpiochy, body z krótkim rękawem plus pajacyk. z pierwszych ubranek dziecko wyrasta po ok. 4 tygodniach, więc nie ma co szaleć. No i pewnie trochę ciuszków dostaniemy w prezencie, a najczęściej darujący kupują rozmiar 62 i 68.