Podobne tematy
- Solved
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja miałam to samo od 13 tyg do 28 musiałam cały czas leżeć w łóżku,a nie wspomnę ,że od początku ciąży siedziałam w domu. Moja mama też tak przytyła ,a po porodzie była szczupła jak osa, też mi się wydaje,że to genetyczne. Inne przytyja 12kg i nie mogą zrzucić.Owszem 35 to dużo, ale nie oszukujmy sie nie zawsze mamy na to wpływ. Mysle ze w pewnej części jest to uwarunkowane genetycznie. Ja w ciąży przytylam 25kg i wierzcie mi lub nie ale nie zarlam na potęgę. Przyznaje nieraz wciagnelam cos tluczacego ale to rzadko.. Tylam od oddychania po prostu. Zreszta od wrzesnia do grudnia kazalai mi leżeć i sie oszczędzać wiec może dlatego? Patrząc na wagę to czuje ze teraz bedzie podobnie...oby nie więcej...
Jadłam wtedy zdrowo jedynie co ze słodyczy to latem lody. Po prostu o 5 rano zaczynałam od płatków z mlekiem i już nie spałam to było dużo dnia żeby jeść [emoji3] lepiej jak się dłużej śpi mniej czasu na jedzenie hehe. Ja się nie czułam źle nic mi nie dolegalo. Bardziej teraz sobie pozwoliłam na pizzę czy raz w KFC byłam. A tak zwykle obiady, a ja lubię mięso może też stąd to tycie,za to słodkie nie lubiłam i teraz jeszcze bardziej. Muszę mieć mega ochotę żeby coś zjeść słodkiego a później starczy mi na miesiąc dwaAdeline, no to duża szansa, że tym razem aż tyle nie przytyjesz :-) Wiesz, tu nie chodzi o to, że się ktoś spasie i będzie nieładnie wyglądać - po ciąży i tak większość spada. Chodzi mi o zdrowie. Swoje i dziecka. 35 kilo to ogromne obciążenie dla stawów, serca, taki osłabiony organizm jeszcze ma dodatkowo Malucha na utrzymaniu... Ja bym po uszach dostała od mojej gin, oj dostałambym i to porządnie!!!