reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Myycha, świetne wieści! Beta bardzo ładnie przyrasta. Ja w sobotę rano powtarzam test by zobaczyć czy ta kreska będzie wyrazniejsza. Dobrej nocy wam życzę [emoji4]

ex2bcwa1i7zmtefr.png
km5sdf9h5muccroe.png
bfarb201wxvumcno.png

reklama
Wam też tak spać się chce?! Ja normalnie ledwie oczy otwieram. Trudno mi Małym się zająć, więc sam się bawi a ja podsypiam, mam nadzieje, że zaraz mi minie

@leeleeth mam tak samo. ledwo się obudzę a już jestem śpiąca, najchętniej przespałabym cały dzień :D

Straszne, zrobiłam sobie słabą kawkę może sie ogarnę jakoś :D
Synek skorzystało mojej nieuwagi i wymył swoje buty w misce dla psa :realmad:
To ja takie mam pytanko? Jak z dietą zmieniacie pod ciążę nawyki żywieniowe?
Jak z używkami typu kawa, mocna herbata?

Ja nawet nie będęc w ciąży starałam się zdrowo odżywiać więc będę to teraz kontynuowała :) chociaż wiadomo będąc w ciąży ma się rożne zachcianki, często niezdrowe ale raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić :p kawy nigdy nie piłam bo nie lubię więc problemu nie ma
P.S. napisałam do adminki prośbę o własne forum :)

Straszne, zrobiłam sobie słabą kawkę może sie ogarnę jakoś :D
Synek skorzystało mojej nieuwagi i wymył swoje buty w misce dla psa :realmad:
To ja takie mam pytanko? Jak z dietą zmieniacie pod ciążę nawyki żywieniowe?
Jak z używkami typu kawa, mocna herbata?
Hej :) Kawy nie pije już 2 tydz. Herbatę 2-3 dziennie ale uzależnienie od pepsi mi żyć nie daje i zdarza się że w ciągu dnia łyka czy dwa wezmę :/ Staram się pić wode i soki 100% i każdego dnia coraz lepiej mi z tym idzie :p

Ja kawę uwielbiam i dużo piłam, od pewnego momentu mnie odrzuca, jeszcze przed akcją ciąża ;)
Teraz to pije jedną, maksymalnie dwie na dobę,
Ja muszę wprowadzić więcej owoców i warzyw bo nie lubię, raczej mięsna jestem.
Bierzecie jakieś witaminki? Ja kupiłam ostatnio vita-min mama plus ,dla kobiet planujących ciąże, w ciąży oraz mam karmiących. Łapie się na dwie kategorie ;)

Ja dzisiaj koszmarnie się czuję, osłabiona jestem, nie dobrze mi, tak mi się w głowie kręci mega.
A ja odkąd wiem pije soki 100% , herbaty owoce, w ciąży zawsze kocham mleko,więc kakao,płatki z mlekiem. Prócz tego staram się jeść owoce oraz warzywa, lubię mięso ciekawe jak tym razem będzie ostatniej ciąży w pewnym momencie tak mnie od mięsa odrzuciło,że później ciężko mi było jeść. Jeśli chodź o gazowe nigdy nie piję,bo mam zespól jelita drażliwego, kawy piłam wcześniej dwie, ale przestałam już odkąd wiem. Witamin nie biorę dodatkowych prócz kwasu foliowego, nigdy żaden ginekolog nie kazał, a tym bardziej ,że robiłam wyniki i są dobre.

Ja kupiłam vita miner prenatal bo był w promocji ale jeszcze go nie łykam. Czekam na wizytę u lekarza bo póki co kazał tylko brać kwas foliowy i zdrowo się odżywiać

reklama
Heja, ja też ciągle spiaca czego mój mały niestety nie rozumie:/ z reguły mam niskie ciśnienie więc póki co kawę piję, dwie dziennie, wstaję do pracy przed 6 więc nie dalabymr rady..
Z suplementów biorę kwas foliowy i żelazo (byłam u lekarki rodzinnej wczoraj) bo mam słabą morfologię od jakiegoś czasu

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry