reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Jak Kamila się czujecie?
My bardzo chętnie się dołączymy do wycieczki:). 21 lipca jesteśmy na wakacjach. Anitek od poniedziałku do czwartku jestem w pracy ale np w piątek?? .. może się w końcu uda?;)

Ej dziewczyny. Nasz kochany grzeczny Stasiulek zaczął sprawdzać naszą cierpliwość i robi od kilku dni wszystko czego mu zabraniamy czyli krzyczy i piszczy żeby chyba zwrócić na siebie uwagę, wkłada palce do kontaktu, wstaje przy kominku, itp. I widać że robi to świadomy że miał tego nie robic. W ogóle zachowuje się czasem nadpobudliwie denerwuje się. Dwojka dolna mu rośnie więc może to go wkurza. Ale już musieliśmy zastosować karę czyli kilka min sam w pokoju. Jakoś to specjalnie nie działa ale już innego pomysłu nie mam. Ile można mówić " nie wolno"?. Macie też takie problemy czy tylko u nas takie jaja?Mam nadzieję że mu przejdzie i wróci aniolek:). Wy macie większe doświadczenie z dziećmi bo to już u Was kolejne. Co robić jak się dziecko nie słucha?

Olgierda mi piątek pasuje. Daj znac, o której.

Moja Zoja tez siega i sprawdza wszystko co możliwe. Potrafi nawet 20 razy podchodzić do kominka i się wspinać, podobnie na schodach. Mówie jej ze zrobi nam i zabieram i tak kilkanaście razy. Jak widzi że nie ustępuję, to w końcu odpuszcza. Myślę że takie male dziecko jeszcze nie rozumie kar.
Zoja kilka razy stuknęła się i pokazałam jej że to bam i boli. Teraz chyba kojarzy i jak mowie że zrobi nam to się zastanawia czy wspinać się na schody.
Ja ogólnie jestem wyluzowaną matką i pozwalam dzieciom eksperymentować oczywiscie w granicach rozsądku.
Syna tez tak wychowaliśmy i w pewnym momencie jak gdzieś chciał się wspiąć i stwierdzał że nie da rady, to kręcił głowka i odpuszczał. Ale co spróbował to jego :-D blizn trochę ma ;-) ;)

Część dziewczyny. My juz wróci!ósmy znad morza. Chętnie się spotkamy. Każdy weekend do końca lipca mamy wolny:))
Pozdrawiamy )

reklama
Do góry