reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Ja nie mam okresu jeszcze. Pampersow tyle dostałam że już dawno nie kupowałam. Ostatnio koleżanka była u mnie 3 raz i 3 raz przyniosła duża paczkę pieluch, Śmieje się że będę ją zapraszała co tydzień. Wcześniej kupowałam jak była promocja w rossmanie wychodziły po 50gr za pieluche. Ja zawsze chciałam mieć 1 dziecko ale jak już córka była większa i coraz bardziej samodzielna zaczęłam psa kocykiem przykrywać jak Julka chodziła na noc do koleżanek i wtedy zapragnełam. Oboje Nasze dzieciaczki są mega grzeczne ale jesteśmy raczej typami wygodnisiów. U Filipka na szczęście skończyło się na katarku. Dawałam Wit C 5 kropli i plasterek aromactiv na dzień i na noc. Kilka razy sól fizjologiczna do noska i nawilżacz w pokoju.

A co tu taka cisza?
Co u Was i maluchow dziewczyny? U nas ciężko. Oli powrócił do gryzienia. Myslalam ze to juz za nami, jakze się mylilam. Mam obolala piers. Kupilam zel na dziąsła i nakładkę na palec. Kiedy masuje mu dziaselka widzę niesamowita ulgę. Mam nadzieje jednak ze to nie zeby.

Ja kupuję pieluchy Dada Premium w Biedronce, ostatnio była promocja na dwupak w kartonie, to kupiłam dwa, ale widzę, że i przez allegro tanio wychodzi. Co do czyszczenia noska, jak Maja miała 3 tygodnie, to obie byłyśmy chore i pediatra pokazywała mi jak się przepłukuje nos solą fizjologiczną. Trzeba położyć dziecko na boku i wcisnąć całą ampułkę soli, tak żeby wyleciała drugą dziurką, następnie podnieść dziecko twarzą do dołu, żeby nie wsiąknęło smarków i na drugi bok to samo. Trochę traumatyczne, ale wszystkie smarki wypadają. Jak to zrobię, to jeszcze poprawiam fridą. Maja od dwóch dni budzi się o północy wypoczęta w świetnym humorze do zabawy, karmię ją i kładę do łóżeczka, mam nadzieję, że jej to przejdzie, chociaż jest zabawna, bo budzi się skora do łobuzowania :D Moje 3 koleżanki są w ciąży, jedna urodziła w ten piątek i każda ma syna :D Widzę, że jest bum na chłopaków w moim otoczeniu. Mai przyjdzie się bawić samochodami :D Zapisałam się też na forum mojego osiedla i zrobiłam akcję spacerowania a innymi mamami. Fajnie wyszło, bo już z dwoma spacerowałam, a kolejne dwie odezwały się chętne do spacerów z maluchami. Polecam z kimś zawsze ciekawiej :)

U mnie w pracy ze starej grupy na 5 dziewczyn 3 już urodzilysmy ja sierpień, Ola październik i teraz Marzenka tydzień temu. Sami chłopcy. Jedna jeszcze w połowie ciąży i tu chyba będzie córka. Moja ukochana sąsiadka ma cesarka w weekend i też chłopak więc na tą chwilę po weekendzie będą 4 chłopy :-) Nasza dyrektor też ma 2 synów, sąsiadka co będzie teraz miała cesarka też ma już synka. Więc jestem jedyną szczęśliwą posiadaczką córeczki :-) Mąż też ma Chrześniaka który ma brata.

Dzisiaj Mikołajki. Wczoraj córka stawiała ciastka i mleko dla Mikołaja. Robi tak co roku chociaż ma już 9 lat. Opowiadała co robi dla Filipa a on słuchał jej z uwagą. Mówi i pamiętaj zawsze o mleku do ciasteczek to ulubiony napój Mikołaja. Jest pyszny chyba podpije mu łyka i bierze łyczka. Filip w śmiech się zalewa. To ona dalej - chyba łyka podpije i łyka a on zalewa się i tak kilka razy. Wczoraj też zaczął piszczeć z radości. Tyle szczęścia wnosi do domu a w zestawie z Julka jak leżą razem to najpiękniejszy widok świata.

Miłego dnia

008.jpg

Załączniki

• 008.jpg
    008.jpg
    884,5 KB · Wyświetleń: 331
reklama
Widok superaśny. Jednak co starsza siostra to nie starszy brat. Mój Miki to tylko pokazuje się siostrze że jest ;-) ;) oczywiście ona jak Go widzi to cała się trzęsie.

Do góry