reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Hej dziewczyny. A Wy jak się czujecie? Tak fizycznie? Bo ja mam coś zawroty głowy chyba z przemęczenia. Zrobię sobie w przyszłym tyg morfologie. Bo przy karmieniu to trzeba będzie pewnie suplementowac. Jestem trochę niewyspana bo mąż wyjechał na kilka dni i tak samej to trochę ciężko. Poza tym waga przestała spadać i brzuszek został tzn. tłuszczu na brzuszku. Macie jakiś ruch? Ja chyba zapisze się na jakieś ćwiczenia, bo jak teraz nie zrzuce to potem będzie ciężko. A mam 7 kg nadwyzki:(. I czuje się trochę jak pączek. A propos dziś zgtzeszylam ostatni raz i zjadłam paczka....ale od jutra bez słodyczy...;) . My będziemy od września szukać opiekunki i na zmianę zostawiać z teściową. Choć już teraz mam wyrzuty sumienia że to na 3h zostawiłam u teściowej i miałam wrażenie że jest na mnie zły...moze mi się wydaje...Masz rację aneczqa .Nie ma większego szczęścia niż 3miesieczne maleństwo w domu!!!
Olgierda ja też mam 7kg jeszcze do zrzucenia. Ale ciastek sobie nie odmawiam. Co kilka dni coś sobie piekę np ciasteczka maślane albo ciasto marchewkowe. Ostatnio w piekarni znalazłam tartą że śliwkami. Pyszna:biggrin2:
Tłumaczę sobie że resztę kg stracę jak zacznę biegać za małą :-p

reklama
Ja wracam do pracy za rok. Wykorzystam jeszcze urlopy, czyli w listopadzie. Mój mąż przez mc posiedzi z małą, a później babcie. W wieku 2lat Zojka pójdzie do przedszkola. Przynajmniej taki jest plan;-) ;)

Witajcie dziewczyny :)
Co slychac u Was i u Waszych maluszkow?
Olek dzisiaj buntuje się i nie chce spać. 10 minut spi i robi oczy jak 5 zł za to mamusia wczoraj do pierwszej w nocy gadala z kolezanka i chetnie by się przespała, ech co za los :p
Przespał 2,5 godziny na spacerze i pewnie jeszcze by posłał ale było mi juz zimno.
Mam wezwanie na szczepienie na środę ale w związku z tym ze starszy jest chory to nie pojde bo boje sie ze młodszy moze cos zalapac od niego i w polaczeniu ze szczepionkami będzie problem.

Kamila, dziękuje, popatrzeć. Tak misie ten piesek podoba. Ale Olek nie przepada za melodyjkami. A wasze dzieci??? On lubi dźwięk karuzelki i swojego misia ale na niektorych zabawkach płacze. Właśnie na tych Fisher price. Lubi za to jak z komórki puszczam mu kołysanki :)
Pozdrawiam

Hm w sumie nie ma Filip takich grających zabawek ta będzie 1 jak nie będzie lubił będzie miś. Na razie to grzechotki mata i książeczki kontrastowe. Ale u nas w domu głośno pies straszny szczekun. W dzień nie oglądam tv ale wieczorem młody na noc zasypia przy telewizorze i naszych gadkach. Rozkładamy kanapę idzie TV kładziemy się wszyscy nawet pies. Więc jest nas 5 sztuk. Śpi od 20 do 22 na kanapie na pieluszce pod kocykiem. Potem jak idę spać przenoszę go do sypialni to nawet się nie budzi teraz dłużej śpi i na mleko budzi się około 1-2 dalej śpi do 7 karmie i śpi do 9.

Link do: ŚPIOSZEK SMILUŚ - Smily Play

Mamy tego misia i mały go uwielbia. Melodyjki sa delikatne plus jakieś szumy i swiatelko na brzuszku.
Mega słodki taki łobuziak a brzusio jako lampka nocna może być? Kończę urządzać pokój dla Filipka i nie mogę się zdecydować na lampkę. Myślałam o jakimś projektorze tylko czy nie będzie rozpraszało.

Kamila, jako łampka nocna raczej nie bo zmienia kolory a to może rozprqszac dziecko. Choć ta zmiana jest dyskretna i delikatna. A po drugie jedna melodyjka gra 2.,5 minuty i tyle tez święci lampka. Mały zakochany w tym misiu, zreszta ja tez! :p
Z tej samej firmy ma karuzelke i grzechotke przyklejana do szyby w aucie lub lustra. Bardzo fajna i ma wiele zastosowań.
Dziewczyny, uwielbiam zabawki! :-) :)

Kurczę dziewczyny pomocy. Stas tak płacze od kilku godzin i się wygina że nie wiem co robić. Niczym go nie mogę uspokoić. Wczoraj było podobnie ale mąż był sam i myślałam że to przez to że mnie nie ma. Macie czasem takie akcje? Już nie mam pomysłów jak go uspokoic:'(

Kurczę dziewczyny pomocy. Stas tak płacze od kilku godzin i się wygina że nie wiem co robić. Niczym go nie mogę uspokoić. Wczoraj było podobnie ale mąż był sam i myślałam że to przez to że mnie nie ma. Macie czasem takie akcje? Już nie mam pomysłów jak go uspokoic:'(
Jak pod wieczór to pewnie brzuszek spróbuj infacol przed każdym karmieniem i dicoflor probiotyki 5 kropli na dzień. Koleżanka ze szpitala pisała że dopiero to pomogło jej córa też sierpniowa.

reklama
Neonatog też jej mówiła że jak się zdarza o podobnych porach warto przed iść na spacer żeby spała blisko domu żeby w razie płaczu wrócić.

Do góry