reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Asinka Masakra z tym cukrem. Już na szczęście niedługo zostało :) Super, że wszystko ok. Odpoczywaj zatem.

Olisia ja też przenosiłam dwa tygodnie pierwszą ciąże. Teraz zobaczymy :)

Emol czasami i tak się zdarza, że już już trzeba zatrzymywać, bo za wcześnie. Napakują człowieka magnezem, nospą, a potem jeszcze często zdarza się, że dzieci urodzone po terminie.

Kamila mam to samo! To też będzie drugi poród a lęków co nie miara... Najgorzej to wspominam poród i tego się boję.

Jazka ponad 2kg to zacny wynik. A czy 33 tc to nie za wcześnie? U nas ściągają ok.36, chyba, że samo się zacznie mimo szwu. Często ściągnięcie rozpoczyna poród.

Olgierda ja słyszałam tylko, że przed porodem organizm sam może się czyścić- stąd biegunka. A ból mięśni? Brzmi jak jakaś grypa żołądkowa cy cuś...

U mnie dziś upały straszne. Na szczęście już w domu. Zawsze trochę chłodniej...

reklama
Na stronie 5.10.15 nocna wyprzedaż -50% Wysyłka powyżej 100zł gratis. Już się obkupiłam co prawda w większe rozmiary typu 68 bo mniejsze mam ☺

Asinka85 mnie tez się brzuch stawiał, gin dała mi no spe i magnez, ale od wczoraj już odstawiłam bo aż tak mi się nie napina a że młoda przenośilam to teraz chce przed terminem. Skończyłam 36 tydzien, muszę jeszcze tydzień wytrwać aby rodzić u "siebie" w szpitalu. Ale damy radę. Marzy mi się 7.07 bo mamy 10 rocznicę od zareczyn

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Asinka85 mnie tez się brzuch stawiał, gin dała mi no spe i magnez, ale od wczoraj już odstawiłam bo aż tak mi się nie napina a że młoda przenośilam to teraz chce przed terminem. Skończyłam 36 tydzien, muszę jeszcze tydzień wytrwać aby rodzić u "siebie" w szpitalu. Ale damy radę. Marzy mi się 7.07 bo mamy 10 rocznicę od zareczyn

Ja to zaraz padnę. Tak się Mały kręci i na zmianę ze czkawką. Zaraz mi brzuch na pępku skóra strzeli. Ja jem magnez w dawce 600 mg i dalej ciężko. Ale ja mam dopiero 34t6d. Jeszcze trochę przede mną. Trzymam kciuki, żeby termin spasował [emoji4]

Dzięki Dziewczyny za miłe słowa [emoji4] trzymam kciuki teraz za Wasze wizyty. Ja następna dopiero 11.07.

Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale to masz tak silne ruchy i przy tym spinanie brzucha?
Mnie młoda to po żebrach "rąbie" bo tego ruchami nazwać nie idzie hahaha.

Kolejna wizytę mam.na 18 lipca.
We wtorek jak byłam to mi pobrała 2 próbki wymazu na gbs. Zawiozłam do laboratorium i do odbioru za 4-5 dni. Żebym to ja pamiętała odebrać.

Młoda na 36 tydzień miała 2800g nie wiem jaka długa bo już mi nie sprawdziła bo nie byłam w stanie wyprzeć, słabo mi było i bym jej zemdlała. Już byłam cała oblana potem i mroczki przed oczami były. Też to wam się zdarza?

Moja Zuzia też tak strasznie kopie, że brzuch przybiera najróżniejsze kształty. Szczególnie rano i wieczorem :) Choć ostatnio rozszalała się też w ciągu dnia :)

@Olisiaa ja miałam takie objawy jakbym miała zaraz odpłynąć przy prenatalnym trzeciego trymestru. Pani kazała mi wtedy położyć się na boku i na szczęście przeszło :)

U nas upały straszne... bez wiatraka się nie ruszam :p

Ale to masz tak silne ruchy i przy tym spinanie brzucha?
Mnie młoda to po żebrach "rąbie" bo tego ruchami nazwać nie idzie hahaha.

Kolejna wizytę mam.na 18 lipca.
We wtorek jak byłam to mi pobrała 2 próbki wymazu na gbs. Zawiozłam do laboratorium i do odbioru za 4-5 dni. Żebym to ja pamiętała odebrać.

Młoda na 36 tydzień miała 2800g nie wiem jaka długa bo już mi nie sprawdziła bo nie byłam w stanie wyprzeć, słabo mi było i bym jej zemdlała. Już byłam cała oblana potem i mroczki przed oczami były. Też to wam się zdarza?

Tak, dokładnie tak to wyglądało. Czym więcej kopał i się wiercił to tym bardziej brzuch się stawiał i twardniał. Ból niezły.

Mój synuś bardzo ruchliwy ale nie kopię boleśnie coś skrobie puka wystawia rękę ale nic bolesnego może dlatego że to 32 a nie jak u Was 35 tydzień i różnica w wadze. Nawet nigdy mnie w nocy nie obudził tylko to siku 4 razy a tak śpię ja dziecko po 10 godzin.

Ja mam tak samo. 32 tydzień i ruchy mnie nie bolą, uwielbiam jak się rusza. Najbardziej rano jak się obudze to tak po 3 minutach czuje przeciąganie maleństwa. I to skubanie , czkawkę i wystawianie nogi . Wcześniej jak np. się zdenerwowałam to po kilku godzinach miałam tajfun w brzuchu, ale teraz na szczęście zero stresu i dzieciątko od razu spokojniejsze☺...Mam wizytę dopiero 12 lipca. W sumie po 5 tyg. , ale czuje ze wszystko jest w porządku. Tylko chora jestem chyba wirus, leze zero apetytu, poce się jak szczur. Trochę lipa bo przed porodem warto by było zadbać o jakąś kondycję. A właśnie robicie jakieś ćwiczenia fizyczne, żeby się wzmocnić przedporodem? Ja nawet na spacer wyjść nie mogę. .mam nadzieje, ze mi przejdzie niedługo.

reklama
Do góry