reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Witam.
Coś czuję się jakaś przeziębiona.Mój mąż wczoraj się tak czuł a Wiki dziś z rana też jakaś nieswoja ale ma piżama party w przedszkolu to ją wysyłam.
Kaja2017 studiowałam w Katowicach.
Och ja w każdej ciąży przepadam za colą...ale staram się rzadko to robić.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie daj się chorobie Luśka ☺
Mi też cola od zawsze smakowała, ale niestety trzeba się ograniczać

Hej w ten okropny dzionek :-(

Wiktoria gratki autka, dlugich i bezproblemowych podrozy :-)

Witam nowe mamusie ;-)

Wy o polowkowych juz szok normalnie :-) . U mnie takie badanie "szczegolowe usg" bede miala cos w polowie kwietnia dopiero :-/

Ide zernkac , czy dostalam jakas wiadomosc o zamknietym ;-)

Milego dnia i udanych wizyt :-D

Beata1313 u mnie też pogoda do niczego dziś śnieg z deszczem pada
ciśnienie do niczego i dlatego głowa non stop boli
Trzeba to przeżyć niestety ☺

Wiktoriaa jakie macie autko?
Safiya ja od zawsze uwielbiam chleb ze smalcem...i w tej ciąży też mi wchodzi.
Aga a to duża zmiana u Ciebie we fryzurce.
Mój mąż to też jest taki podekscytowany tą ciążę.Przykłada rączkę do brzusia i czeka na kopniaki.Dba o mnie jak nigdy pewnie dlatego że jest pewny że tam jego synek mieszka.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Synek mamusi mawiają heh
mam dwóch i oni za mną aż głupi są
Wiadomo facet ma możliwość wreszcie się spełnić

o.paulina pisze:
To w ciąży kobieta nie jest zwolniona z zapinania pasów? Poprawcie mnie jeśli się mylę, bo ja jeżdżę bez zapiętych..
A bardziej martwisz się o stan swojego portfela i konta z punktami, czy zdrowia i życia swojego i swojego dziecka?

GuaRaNa pisze:
@dzag82 niezły patent z tymi pasami. Oczywiście wypróbowałam. Tylko że mam odruch odpinania :) potrzebuję chwili żeby zakumać że się nie odpina.
No, nienajgorszy. Wiadomo, przy dachowaniu to pas Cię w fotelu nie utrzyma, ale powiedzmy, że ja nie zakładam dachowania :rolleyes2: A zawsze to bezpieczniej niż bez pasa.

Aga pisze:
@GuaRaNa Wiesz.. Ja nie jestem zwolenniczką połowy pasów bezpieczeństwa, więc odpada zapinanie ich tylko na górze. :) Może i wygodniej, ale mniej bezpiecznie. Zostaje przy klasycznej opcji, lepiej nie kusić losu, a na pewno zrobią w razie czego mniej szkód, niż jakby ich w ogóle nie było ;)
To może lepiej ten adapter do pasów kup. Z resztą, zobaczysz czy w zaawansowanej ciąży dasz radę jeździć z pasem biodrowym. Ja w obydwu nie dałam ray, jednak jest to zbyt duży nacisk na podbrzusze (prawidłowo zapięty pas MUSI być zaciągnięty porządnie inaczej nie ma sensu go w ogóle zapinać). Przy wypadku tyłem lub przodem to jeszcze większy nacisk. A pas piersiowy przynajmniej trzyma mnie w fotelu, nie lecę brzuchem na kierownicę czy na deskę rozdzielczą.

AniaCk pisze:
A i dziewczyny czy kazda robi polówkowe??
Jeśli USG genetyczne w drugim trymestrze to to samo co połówkowe, to ja robię :tak:

luska1979 pisze:
Dona1710 jak już masz 2 dzieci tej samej płci to wzrasta ryzyko że 3 też będzie tej samej płci.
klusek pisze:
Mojej kuzynki maz jest 8 dzieckiem. Ostatnim. Ma 7 starszych siostr :biggrin2:
Eeee, tam Luska, nie ma takiej zależności. To prędzej ludzki mózg sobie dopowiada, że jak już jest 2 czy 3 jednej płci, to pewnie kolejne tak samo ;-) ;). A to nie ma nic do rzeczy. Loteria. Tak jak klusek pisze - często się trafia za którymś tam razem odmienna płeć. Mój mąż jest z piątki rodzeństwa, czwórka chłopaków, piąta dziewczyna.
Klusek, ale miał babiniec Twój mąż :szok: Jak on to przetrwał :laugh2:

Kaja2017, witaj :blink: Kolejna potrójna mama, niesamowite :blink:

luska1979 pisze:
Guarana tu trzeba jakoś kombinować z pracą.Bo opłaty za żłobek czy przedszkole prywatne to w kilku tysięcach pl zł jak bym miaja to przeliczać i to za tydzień.Ja że będę miała 3 dziecko to w ogóle żadnego dofinansowania nie dostanę do przedszkola więc to odpada.Będę musiała sobie jakoś poradzić albo zostać w domu z dzieckiem.
No to jednak nie taka zła ta nasza Polska. Bo przy trójce dzieci włącza się program rodzina 3+ i wiele ulg na różne rzeczy jest. Żłobki samorządowe tańsze, i łatwiej się dostać, w Krakowie komunikacja dla dzieci darmowa, darmowe wstępy do parków narodowych, rabaty na zakupy w różnych miejscach...

Wiiktoriiaaa, o matko, jaki samochód kupiony?? Ja coś przegapiłam? Czy tak znienacka kupiliście? :blink: O faaajny, duży. Ja mam starszego Scenika, to już był duży, a ten nowszy jeszcze większy. Gratuluję zakupu. A sprowadzaliście sami? Czy przez jakiś komis? Jak to załatwialiście? W ciemno kupiliście czy jak, że dopiero do Was jedzie?

Lina1555 pisze:
A ja mam takie pytanko do dziewczyn które miały planowaną cesarkę ile wcześniej dni przed porodem a może w dzień porodu miałyście cesarkę?
Jak cesarka jest planowana to średnio 7-10 dni przed terminem porodu ustalają termin zabiegu.
Madlen08, nie da się "zażyczyć" sobie cesarki "bo się boisz sn" ;-) ;) Jakieś wskazanie musi być. Rozmawiałaś o tym ze swoim lekarzem? Choć w sumie to jeszcze wcześnie...

Safiya pisze:
No to ja.nie dostalam maila
Byłaś w tabelce?
xmnax, Ty tak samo?
Jak Was nie było, to piszcie priv do Truskaweczki

Witaj, dominika275. Mój młodszy syn starszy od Twojej córeczki o 4 miesiące :no2: Jak się Maluch urodzi, to Witek będzie miał 20 miesięcy. Będziemy miały hardcore :-p

Nooooo, to teraz niezły bałagan będzie. Część jeszcze tu będzie, a reszta na zamkniętym. To może ustalmy, gdzie piszemy? :blink: Idę teraz zamknięty nadrobić w takim razie...

@dzag82 Zapewne kupię ten adapter, puki co nie czuję dyskomfortu jak jeżdżę, ale wiadomo, mam na sobie kurtkę zimowa itp. Zobaczymy jak będzie dalej.
A co do cesarki to jasne, że można na życzenie. Ale w prywatnej klinice. Moja znajoma kilka miesięcy temu miała właśnie taką cesarkę na życzenie, bo panicznie bała się porodu. Właściwie to wiedziała że będzie cesarki jak jeszcze nie była w ciąży [emoji14] Nie było z tym żadnego problemu. Ale taki poród normalnie w szpitalu na nfz to raczej na życzenie nie wypali ;P

Ja też jestem już na zamkniętym, odpisałam bo zobaczyłam, że ktoś o mnie wspomniał ;P

Madlen08, czy napisałaś do Truskaweczki? Nie możesz mieć dostępu, jeśli ona nie wie, że jesteś i chcesz być :) Napisz, ona napisze do Administratorki, Administratorka dodaje użytkowników do grup zamkniętych.

reklama
Madlen08, czy napisałaś do Truskaweczki? Nie możesz mieć dostępu, jeśli ona nie wie, że jesteś i chcesz być :) Napisz, ona napisze do Administratorki, Administratorka dodaje użytkowników do grup zamkniętych.
Dziękuję za info [emoji4] zaraz do niej napiszę.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry