reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Pisalyscie o prawku- też zrobiłam na 18 urodziny. Polecam każdej tą niezależność. Ale trzeba to czuć.

Moja cera jest Oki. Nie zauważyłam żadnych zmian.
Włosy jakby z lekka mi się przesuszuly u nasady- ale to dobrze.

Dziś użyłam nowego kremu na brzuch i uda z serii ziaja mamma mia- zobaczymy.

Jutro już marzec... wiosna tuż tuż

reklama
Anntryb jakoś mnie nie ciągnie do grzybów a przed ciążą je uwielbiałam.Kolejna rzecz która wypadła z mojego menu na czas ciąży.
Emikaa i co jak plecy przestały boleć?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Luska Dzięki ze pytasz :) jeszcze trochę bolą przy siadaniu,wstawaniu , ale ruszam sie :) wiec mam nadzieje ze nic groźnego i przez noc jakoś przejdzie.
Mąż mnie nastraszył ze jak jemu tak strzeliło to pózniej jeszcze gorzej i gorzej :)
Ale wiadomo jak to faceci... i ich próg bólowy ;):)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam po długiej nieobecności :)
Widzę że rozmowa o samochodach była ja w zeszłym tygodniu zdałam prawko i jutro jadę odebrać je :) ale teraz oczywiście problem jaki samochód kupić :/

Co do cery to ten mój facecik w brzuchu też mi zrobił małą sieczkę z cery wszędzie takie wypryski podskorne wyglądające jak alergia pokarmowa a nic w mojej diecie się nie zmieniło :/

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Klusek spoko pomysł z tymi kolorami.
Ja w końcu muszę też moje odrosty pofarbować bo tylko to odkładam w czasie.

Kurde ja tez :) juz mam naprawdę spory odrost ale jak spinam je do góry to nie widac, przód ciemny a tylko kitka taka cieniowana :)
Ale w najbliższych dniach zamierzam farbnac :)

@anntryb a dziękuję, czuję się w sumie nie najgorzej. zaczyna doskwierać mi kręgosłup choć tak dziwnie bo z lewek strony. Ogólnie to dużo leniuchuje ;) bo jakoś szybko się męczę. Usg mam tylko te pierwsze genetyczne, ale jakoś słabo widać na tych zdjęciach.

A ile miałyście już USG?

@emikaa dziękuję :) dzielnica to obecnie Wilanów.
Niestety pogoda jeszcze zdradliwa i trzeba uważać. Trzymam kciuki by młody szybko doszedł do siebie.
Ja też mam prawko, ale jakoś nie mogę się przekonać do jeżdżenia po wawie :(
Też myślałam o białych listwach, ale w końcu zrobiliśmy w kolorze podłogi.

@klusek Turkusy są cudne. Na pewno będzie fajnie wyglądać w pokoju.
Cześć nowa mamo.
Ja mam usg na każdej wizycie. Czyli co 4 tyg.Plus już jedno prenatalne za nami

Witam nową mamusię.
U mnie z paznokciami różnie.Ale mam okresy że są strasznie łamiące.
Hola a to nieciekawie.Co Ci lekarz kazał zrobić w celu profilaktyki nerek?
Madlen08 ja już powoli od jakiegoś czasu kupuje co prawda ciuszki póki co.
Emikaa ja zdawałam już na punto i też kilka razy bo za 7 dopiero zdałam ale po prostu stres mnie na egzami nach zjadał i wykładałam się na najprostszych rzeczach bo jeździłam już wtedy dobrze.Więc zanim zdałam prawko byłam już dobrym kierowcą.
Moim zdaniem każdy stres się da oswoić.
Zdrówka dla synka.

@Madlen08 o to zupełnie druga strona niż moje okolice północne :)
Ale i tak bliżej niż do Szczecina ;):)
Choć czasem warszawskie korki potrafią zaskoczyć....;) i 20 km można jechać 2,5 h:)

Młody dostał syropek, wysmarowałam go , łyżkę miodu :) i zobaczymy jutro:)

Dobrej nocki zycze wszystkim bo ja zmykam juz lulu:)
Pewnie w nocy pobudka standardowo.
Kurde juz bym chciała te ruchy czuć!!! Dzisiaj na dodatek zepsułam ten detektor tętna :/ a przyznam ze podsłuchiwałam troszkę :) i wtedy spokoj mnie ogarniał :/ ale dzisiaj mi spadł:/ chciałam naprawić :) i tak rozkrecilam ze urwałem 3 kabelki :) i dupa trzeba lutowac o ile Wogole zadziała jeszcze :)

reklama
Witam nową mamusię.
U mnie z paznokciami różnie.Ale mam okresy że są strasznie łamiące.
Hola a to nieciekawie.Co Ci lekarz kazał zrobić w celu profilaktyki nerek?
Madlen08 ja już powoli od jakiegoś czasu kupuje co prawda ciuszki póki co.
Emikaa ja zdawałam już na punto i też kilka razy bo za 7 dopiero zdałam ale po prostu stres mnie na egzami nach zjadał i wykładałam się na najprostszych rzeczach bo jeździłam już wtedy dobrze.Więc zanim zdałam prawko byłam już dobrym kierowcą.
Moim zdaniem każdy stres się da oswoić.
Zdrówka dla synka.

O punta faktycznie były wtedy tez w modzie :)
7 szczęśliwa sie okazała mówisz ;):)
Dzięki ! Mam nadzieje ze jakoś sie wywinie tej chorobie :/

Do góry