reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
25_pixels no mojej teściowej chyba nikt nie pobije.Jak jej córka urodziła 2 lata temu trzecie dziecko a że ma padaczkę to zaraz po porodzie trafiła do szpitala bo jej się pogorszyło.A teściowa dała jej córeczce kilkutygodniowej mleko krowie.Dziś że dziecku się nie stało.Normalnie wariatka.Na szczęście ja z nią kontaktów nie utrzymuje od pewnego czasu i tak jest lepiej.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Luska1979 Wow! No są tacy ehem ludzie. Widzisz nic się jej nie stało. I całe szczęście. Mój ma bardzo silne reakcje na gluten i krowie mleko, zwłaszcza jeśli podane razem. Wiesz oprócz reakcji skórnej może wystąpić obrzęk języka, przełyku. Dziecko w kilka minut może się dosłownie udusić. Wiedzieli o tym najwyraźniej nie dowierzali. Złapałam na samym początku. Jakby to było troszkę później i zjadłby więcej nie wiem. Nawet wole się nie zastanawiać. Zabulili 2500usd za szpital. Mimo tego, że ubezpieczenie mogło mi pokryć, mały fakt jaki pominęłam. Ale jaki uczący.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie laski
U mnie weekend intensywny. Moj m rowniez w piatek mial urodziny a impreza wczoraj.
Wczoraj tez zaliczylismy brw i zaoptrzylismy sie w łóżko i szafe anticca - zakochalam sie w tej kolekcji.
Widze, ze wiekszosci z nas włącza sie chec upiekszenia domku przed przyjsciem maluszka.

Trzymajcie kciuki jutro mam wizyte. Moze sie dowiem kto wybudowal sobie taki duzy domek :))

Kciuki zaciśnięte
Mebelki już kupujecie fajnie,ja też coś chcę pozmieniać ale czekam na maj

Licze na to i chcialabym miec w sobie wiecej walecznosci i nie dac sobie w kasze dmuchac.. czy u tesciowej, czy w kolejce w sklepie, urzedzie i u lekarza. :D

Marii19, ja juz zaczynam tesciowej przedstawiac swoje zdanie na tematy wychowawcze, co bedzie wolno, czego nie.. co mi sie nie podoba, tez w kwestii slodyczy, przekupowania nimi itd. Licze, ze cos do niej powoli i systematycznie dociera.. :)

O.paulina ja też zawsze cichutka i pokorniutka byłam
do czasu gdy musiałam zacząć martwić się nie tylko o siebie ,sytuacja gdy dzwonisz do przychodni i chcesz dziecko do lekarza zarejestrować bo chore,a w słuchawce słyszysz no wie pani ale lekarz ma dzisiaj tyle pacjentów no żeszty moje dziecko jest dla mnie najważniejsze i martwię się o nie ! więc zaczęłam się odzywać raz drugi a potem już szło
E tam [emoji6] u mnie kwiatki wychodzą. U was tez niebawem. Liści sporo, bo inaczej wiewiórki cebulki wykopią
[emoji16]
c2072b2929d8e55ff1e365cf973a79a8.jpg
43b1796d8854d0f353e4325e6584843b.jpg

25_pixels oby kochana oby bo taka pogoda pogłębia depresję

Evelinia córki z mamami tak chyba mają bo ja też czasem tak się z mamą kłócę a ona wodnik więc raczej z ugodowego znaku.
U mnie to też takie przepływanie rybki a nie jakieś mocne kopniaki.Ważne że już coś czuję.
Evelinia to fakt...poza tym ja swoje dzieci wychowuje sama.Nikt kto ma tak jak ja że nie korzysta z pomocy czy teściowej nie wie jak to jest ciężko jak wszędzie trzeba targać ze sobą małe dzieci nawet po głupie mleko że już o wypadzie na balety to można zapomnieć na wiele lat więc jak już przyjeżdżam raz w roku na wakacje do Polski to mam ochotę odpocząć a nie wysłuchiwać kazań.
Guarana fajna sofa.

Luska1979 ja też wychowuję sama,na szczęście teściowa nie żyje, mama w Niemczech z tym,że mama próbuje przez telefon ,na skype, ma swoje sposoby ale faktycznie córki z mamami zazwyczaj się ucierają , bo synowie mają w d.pie co mama mówi ,widzę to po moich braciach (mam trzech starszych od siebie ) oni se nie dadzą ,no to co ostatecznie Ewelince trzeba poradzić

25_pixels no mojej teściowej chyba nikt nie pobije.Jak jej córka urodziła 2 lata temu trzecie dziecko a że ma padaczkę to zaraz po porodzie trafiła do szpitala bo jej się pogorszyło.A teściowa dała jej córeczce kilkutygodniowej mleko krowie.Dziś że dziecku się nie stało.Normalnie wariatka.Na szczęście ja z nią kontaktów nie utrzymuje od pewnego czasu i tak jest lepiej.

Strach się bać tej kobiety,szalona nawet nie chcę myśleć co mogło się stać ale są ludzie do których nie trafisz, oni wiedzą swoje i koniec
Dobrej nocki kobietki udanych wizyt jutro i pomyślnych wieści Luśka ☺

@kotomiś ja smaruje 2-3 razy dziennie, pierwszy trymestr nie smarowałam ale teraz już niestety pojawiły mi się pierwsze rozstępy :/ mam do nich ogromne predyspozycje więc wiem że i tak mnie nie ominie ale mam nadzieję że trochę złagodzi :(

p19uflw1jarcljhd.png

@kotomiś Moje ostatnie najczęstsze danie: bułka z serkiem "twój smak" z koncentratem pomidorowym, ogórkiem i szczypiorkiem. Wymiata! :D

Ja z kolei męczę się na schodach! Mieszkamy na 1 piętrze i tu tego nie czuję, ale jak idę do znajomych na 3 albo 4 piętro to masakra.. Taka zsapana wchodzę! Nie wiem czy to brak kondycji czy już ciąża ;P

@luska1979 Trzymam kciuki za jutro!

Masakra! Padłam po weekendzie u rodzinki. Odespałam te kilka dni ciągle na nogach. Spałam od 19 do 23:30, przerwa ma mycie i idę spać dalej ;P Powodzenia jutro na wizytach! :)

@luska1979 trzymamy kciuki! Daj znać co i jak!
@aga może i nie mieszkam w bloku. Ale dziennie przerabiam wiele chodów. Mam trzy piętra w domu i kurna czasami nalatam się tyle, że mi się nic nie chce [emoji12] zwłaszcza jak sprzątam czy robię pranie. W kolejnym domu musi być juz opcja pralni na tym samym pietrze co sypialni a nie na samym dole [emoji23][emoji23][emoji23]

Tak mnie głowa boli co wiosnę przy wzroście temperatury, że aż wymiotuję. O ile bez ciąży wzięłabym coś na ból głowy tak teraz pozostają tylko środki na bazie Acetaminophenu. A to cholerstwo i tak jak za działa to i tak na chwilkę. No nie mam siły już.

Dzien dobry :) Jaka cudna pogoda u mnie, masakraaaaa ciepło i sloneczko w pełnej krasie <3

@25_pixels i bardzo dobrze, ja tez chętnie lubie wymienić zdania i podyskutowac ale tak jak piszesz z normalnymi argumentami a nie "niebo nie bo tak JA uważam". Dobra gogantka jestes tak jak ja widze :) ha ha ha

@czerwona oliwka ja tez dzisiaj wizytuje :) na którą masz bo ja na 9.
Pewnie usg nie będzie ale dopytam sie o kilka spraw i moze dostanę skierowanie na wyniki

reklama
Witam się i ja, nieprzytomna dzisiaj jestem. A tu dzień na pełnych obrotach się zapowiada... przynajmniej pogoda spoko.

Powodzenia na wizytach!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry