reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
25_pixels no mojej teściowej chyba nikt nie pobije.Jak jej córka urodziła 2 lata temu trzecie dziecko a że ma padaczkę to zaraz po porodzie trafiła do szpitala bo jej się pogorszyło.A teściowa dała jej córeczce kilkutygodniowej mleko krowie.Dziś że dziecku się nie stało.Normalnie wariatka.Na szczęście ja z nią kontaktów nie utrzymuje od pewnego czasu i tak jest lepiej.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Luska1979 Wow! No są tacy ehem ludzie. Widzisz nic się jej nie stało. I całe szczęście. Mój ma bardzo silne reakcje na gluten i krowie mleko, zwłaszcza jeśli podane razem. Wiesz oprócz reakcji skórnej może wystąpić obrzęk języka, przełyku. Dziecko w kilka minut może się dosłownie udusić. Wiedzieli o tym najwyraźniej nie dowierzali. Złapałam na samym początku. Jakby to było troszkę później i zjadłby więcej nie wiem. Nawet wole się nie zastanawiać. Zabulili 2500usd za szpital. Mimo tego, że ubezpieczenie mogło mi pokryć, mały fakt jaki pominęłam. Ale jaki uczący.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie laski
U mnie weekend intensywny. Moj m rowniez w piatek mial urodziny a impreza wczoraj.
Wczoraj tez zaliczylismy brw i zaoptrzylismy sie w łóżko i szafe anticca - zakochalam sie w tej kolekcji.
Widze, ze wiekszosci z nas włącza sie chec upiekszenia domku przed przyjsciem maluszka.

Trzymajcie kciuki jutro mam wizyte. Moze sie dowiem kto wybudowal sobie taki duzy domek :))

Kciuki zaciśnięte
Mebelki już kupujecie fajnie,ja też coś chcę pozmieniać ale czekam na maj

Licze na to i chcialabym miec w sobie wiecej walecznosci i nie dac sobie w kasze dmuchac.. czy u tesciowej, czy w kolejce w sklepie, urzedzie i u lekarza. :D

Marii19, ja juz zaczynam tesciowej przedstawiac swoje zdanie na tematy wychowawcze, co bedzie wolno, czego nie.. co mi sie nie podoba, tez w kwestii slodyczy, przekupowania nimi itd. Licze, ze cos do niej powoli i systematycznie dociera.. :)

O.paulina ja też zawsze cichutka i pokorniutka byłam
do czasu gdy musiałam zacząć martwić się nie tylko o siebie ,sytuacja gdy dzwonisz do przychodni i chcesz dziecko do lekarza zarejestrować bo chore,a w słuchawce słyszysz no wie pani ale lekarz ma dzisiaj tyle pacjentów no żeszty moje dziecko jest dla mnie najważniejsze i martwię się o nie ! więc zaczęłam się odzywać raz drugi a potem już szło
E tam [emoji6] u mnie kwiatki wychodzą. U was tez niebawem. Liści sporo, bo inaczej wiewiórki cebulki wykopią
[emoji16]
c2072b2929d8e55ff1e365cf973a79a8.jpg
43b1796d8854d0f353e4325e6584843b.jpg

25_pixels oby kochana oby bo taka pogoda pogłębia depresję

Evelinia córki z mamami tak chyba mają bo ja też czasem tak się z mamą kłócę a ona wodnik więc raczej z ugodowego znaku.
U mnie to też takie przepływanie rybki a nie jakieś mocne kopniaki.Ważne że już coś czuję.
Evelinia to fakt...poza tym ja swoje dzieci wychowuje sama.Nikt kto ma tak jak ja że nie korzysta z pomocy czy teściowej nie wie jak to jest ciężko jak wszędzie trzeba targać ze sobą małe dzieci nawet po głupie mleko że już o wypadzie na balety to można zapomnieć na wiele lat więc jak już przyjeżdżam raz w roku na wakacje do Polski to mam ochotę odpocząć a nie wysłuchiwać kazań.
Guarana fajna sofa.

Luska1979 ja też wychowuję sama,na szczęście teściowa nie żyje, mama w Niemczech z tym,że mama próbuje przez telefon ,na skype, ma swoje sposoby ale faktycznie córki z mamami zazwyczaj się ucierają , bo synowie mają w d.pie co mama mówi ,widzę to po moich braciach (mam trzech starszych od siebie ) oni se nie dadzą ,no to co ostatecznie Ewelince trzeba poradzić

25_pixels no mojej teściowej chyba nikt nie pobije.Jak jej córka urodziła 2 lata temu trzecie dziecko a że ma padaczkę to zaraz po porodzie trafiła do szpitala bo jej się pogorszyło.A teściowa dała jej córeczce kilkutygodniowej mleko krowie.Dziś że dziecku się nie stało.Normalnie wariatka.Na szczęście ja z nią kontaktów nie utrzymuje od pewnego czasu i tak jest lepiej.

Strach się bać tej kobiety,szalona nawet nie chcę myśleć co mogło się stać ale są ludzie do których nie trafisz, oni wiedzą swoje i koniec
Dobrej nocki kobietki udanych wizyt jutro i pomyślnych wieści Luśka ☺

@kotomiś ja smaruje 2-3 razy dziennie, pierwszy trymestr nie smarowałam ale teraz już niestety pojawiły mi się pierwsze rozstępy :/ mam do nich ogromne predyspozycje więc wiem że i tak mnie nie ominie ale mam nadzieję że trochę złagodzi :(

p19uflw1jarcljhd.png

@kotomiś Moje ostatnie najczęstsze danie: bułka z serkiem "twój smak" z koncentratem pomidorowym, ogórkiem i szczypiorkiem. Wymiata! :D

Ja z kolei męczę się na schodach! Mieszkamy na 1 piętrze i tu tego nie czuję, ale jak idę do znajomych na 3 albo 4 piętro to masakra.. Taka zsapana wchodzę! Nie wiem czy to brak kondycji czy już ciąża ;P

@luska1979 Trzymam kciuki za jutro!

Masakra! Padłam po weekendzie u rodzinki. Odespałam te kilka dni ciągle na nogach. Spałam od 19 do 23:30, przerwa ma mycie i idę spać dalej ;P Powodzenia jutro na wizytach! :)

@luska1979 trzymamy kciuki! Daj znać co i jak!
@aga może i nie mieszkam w bloku. Ale dziennie przerabiam wiele chodów. Mam trzy piętra w domu i kurna czasami nalatam się tyle, że mi się nic nie chce [emoji12] zwłaszcza jak sprzątam czy robię pranie. W kolejnym domu musi być juz opcja pralni na tym samym pietrze co sypialni a nie na samym dole [emoji23][emoji23][emoji23]

Tak mnie głowa boli co wiosnę przy wzroście temperatury, że aż wymiotuję. O ile bez ciąży wzięłabym coś na ból głowy tak teraz pozostają tylko środki na bazie Acetaminophenu. A to cholerstwo i tak jak za działa to i tak na chwilkę. No nie mam siły już.

Dzien dobry :) Jaka cudna pogoda u mnie, masakraaaaa ciepło i sloneczko w pełnej krasie <3

@25_pixels i bardzo dobrze, ja tez chętnie lubie wymienić zdania i podyskutowac ale tak jak piszesz z normalnymi argumentami a nie "niebo nie bo tak JA uważam". Dobra gogantka jestes tak jak ja widze :) ha ha ha

@czerwona oliwka ja tez dzisiaj wizytuje :) na którą masz bo ja na 9.
Pewnie usg nie będzie ale dopytam sie o kilka spraw i moze dostanę skierowanie na wyniki

reklama
Witam się i ja, nieprzytomna dzisiaj jestem. A tu dzień na pełnych obrotach się zapowiada... przynajmniej pogoda spoko.

Powodzenia na wizytach!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry