reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Nie fajne żarty z rana... @myycha nawet się nie waż... Wystarczy, ze Mahoniowa tak straszy...

@--Aga-- @safiya gratulacje!!! Wiecie już i strasznie wam zazdroszczę. Chciałabym by te moje 75% zamienilo się w 100. Bo choć jeden lekarz cos niby tam dojrzał to inni nic nie widzieli i w glowie mam a moze jednak to córcia. Jednak fajnie by było zwracać sie do brzuszka już po imieniu.

Od kilku dni mnie pobolewa a od wczoraj coraz czesciej. Jakies 2-3 cm na lewo i nizej niż pępek takie dziwne klocia zwlaszcza jak siadam lub wstaje z leżenia, jak przekrecam sie na bok lub brzuch. To nie jest ciągły ból ale taki zaskakujacy. Czy któraś też tak miała lub miewa? Wiem, że to nie u dziecka no bo malucb jest niżej... Czy mam się martwić? Wizyta dopiero 28go...

Lece na śniadanie i kciuki za wizyty i dalsze wieści.

reklama
Cześć wam :)
@xmonax super że kot marnotrawny powrócił!
@--Aga-- gratuluję syneczka!
@safiya aaaaa!!!! gratulacje!
Witaj @Anula2206 gratuluję synka!
@luska1979 urodziłam dokładnie 38 tyg i 3 dni, więc teoretycznie ciąża donoszona, kilka dni przed porodem byłam na wizycie to już mówiły że mam na siebie uważać, one na usg widziały tą szyjkę na bank już rozwarcie było.
@klusek ja mam wrażenie że mi te cycki odpadną...niestety niektóre z nas czeka nocne moczenie;)
@myycha a co to za maniany:oo: weź nie żartuj sobie...
@dzag82 w cc podoba mi się tylko jedno - jak jest planowane:tak:. Ta pewność, że danego dnia już maleństwo będzie z wami. A wizja sn w 42 tygodniu jakoś mało zachęcająca potrafi być..to czekanie czy lekarze w końcu przyjmą do szpitala i w końcu wywołają...psycha zryta:no2:Jak wiesz że nie masz innego wyjścia to ciesz się bo będziesz wiedziała KIEDY, nie będziemy tu toczyć dyskusji o zaletach/wadach sn i cc bo bez sensu.

Ja też wstałam dzisiaj mega połamana, chyba sobie sama tą poduchę zamówię i nie będę czekać do urodzin. Najbardziej rozwala mnie własnie zalecenie spania na lewym boku, gdzie ja całe życie na plecach i na prawym właśnie - i stąd taka obolała jestem. Lewy bok to nie moja bajka, może z poduchą będzie lepiej:unsure:.

Na początku też tak miałam że rozmyślałam czy tam może siusiak jakiś nie urośnie, ale przez ten miesiąc przyzwyczailiśmy się do naszej Madzi:biggrin2: nawet mąż do imienia.I ciuszki mam różowe...ale by były jaja:rofl:. Moja córcia wczoraj poczuła kopniaczka, tak jej się przynajmniej zdawało. Ale się cieszyła, aż mi się oczko szkliło. Ma takie małe ciepłe rączki i dzidzia przed nią nie ucieka. w ogóle ma jakąś palmę - gada do brzucha i przytula się więcej niż mąż. Może dziecku łatwiej to sobie wszystko wyobrazić niż staremu koniowi:-D

Myycha, a jakbyś dała trochę na luz, niektóre informacje przesiewała przez gęste sito? Dla mnie też to forum to ewenement :rolleyes2:, ale lubię wszystkie Dziewczyny, które się tu spotkały i każdej by mi brakowało. Ciebie bardzo. Jesteś super mamą, z doświadczeniem, chyba na podobnych falach nadajemy...
Być może to kilkuletnie przebywanie na forach różnych, niektóre komentarze mnie już nie ruszają. O kafelkach napisałam ja :laugh2: Jako żart. Taki normalny, zwyczajny żart. A znowu piramida z tego wyszła. A to dlatego, że tak jak piszesz - trzeba by tu sto razy się zastanowić co przejdzie wśród grona jurorów, a co nie. Olej. Masz być prawdziwą sobą. Każda z nas ma być. Wtedy forumowanie ma sens, a nie jest gronem osób poprawnych politycznie.
Zostań. I olewaj trochę ;-) ;) Każda z nas musi, każda jest inna, z innego środowiska, z innym światopoglądem, z innymi doświadczeniami. Inaczej byśmy się zagryzły :laugh2:

....a mówię to ja, osoba, po której najwięcej się tu krzyczy, że wyraża swoje zdanie :rofl2:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja już po wizycie.
W sumie jest ok bo szyjka macicy bardzo długa i zamknięta i nic się nie dzieje.To raczej wina słabej muskulatury i dlatego macica jest trochę opadnięta.A ja o tym dobrze wiem bo po moim drugim porodzie sn czuję się o wiele luźniejsza tam
..nawet seks przez to jest inny już,czasem miewam problemy z trzymaniem moczu zwłaszcza jak kichłam czy kaszlałam.Ale jakoś to olewałam i nawet nie ćwiczyłam mięśni.I teraz mam za swoje.Narazie jest ok ale po 20 tc mam mieć kolejną konsultację i wtedy mogą mi założyć pessar jeśli macica pod wpływem ciężaru nadal będzie opadać.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

GuaRaNa pisze:
@dzag82 w cc podoba mi się tylko jedno - jak jest planowane:tak:. Ta pewność, że danego dnia już maleństwo będzie z wami. A wizja sn w 42 tygodniu jakoś mało zachęcająca potrafi być..to czekanie czy lekarze w końcu przyjmą do szpitala i w końcu wywołają...psycha zryta:no2:Jak wiesz że nie masz innego wyjścia to ciesz się bo będziesz wiedziała KIEDY, nie będziemy tu toczyć dyskusji o zaletach/wadach sn i cc bo bez sensu.
O, tu masz rację :tak: Taki plus to ja już przed poprzednim porodem znalazłam. Jeszcze o ile przy pierwszej cc to bez różnicy, tak przy kolejnej - kiedy ma się już dziecko czy dzieci w domu - to taka data cięcia to nieoceniona informacja. Wszystko poukładane i ogarnięte, mąż urlop, a dzieci opieka :blink:

@myycha no proszę Cię co ty wygadujesz, przecież nie raz były tu sprzeczki ale to tylko dlatego, że każda z nas jest inna :) Każda z nas ma tez prawo pisać tu o tym co jej w duszy gra :) Nie wyłamuj się :)
@safiya to już na 100% chłopak ? :p
Gratuluję wszystkich nowo poznanych chłopaczków :)

Luska, to lepiej po ciąży koniecznie o to zadbaj. Jeśli będzie trzeba - to chirurgicznie. Moja ciocia w tamtym roku przeszła zabieg. Kilka lat olewała sprawę, a wszystko jej dosłownie wypadało, palcem sobie wkładała do środka. Ale bała się iść do lekarza. W końcu ją moja mama wygoniła, jej synową do tego zaprzęgła. I jest ok. Żeby Ci się z latami nie pogłębiało i nie doszło do takiego stanu jak u mojej cioci.

Kurektyna współczuję tego bólu kręgosłupa.Wpadaj do nas częściej nawet bez nadrabiania forum.
Safiya gratuluję chłopczyka.
Truskaweczka dziś masz wizytę?
Wiktoriaa powodzenia na wizycie...szkoda że bez usg.
U nas dziś słonecznie...ale sumie zimno.

reklama
Anula2206 witam.Gratuluję chłopczyka.
Klusek zdrowiej.
Ja w obydwóch ciążach nie miałam przecieków mleka aż do porodu.
Mychaa co się dzieje???

Do góry