reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
@kurektyna a w pierwszej ciąży też miałaś takie przygody z panem ceramicznym?
Jak jesteś zmęczona to leż, nie przemęczaj się za bardzo ale i nie przyrośnij do łóżka :D Co do wyrzutów sumienia z mężem, my kobiety matki polki tak się rozczulamy nad tymi chłopami, zupełnie niepotrzebnie, korona im z głowy nie spadnie jak przez pare miesięcy dojdzie im trochę obowiązków.. Ciesz się, że się garnie do tego i nie robi afer ;) Jak maluszek się urodzi wtedy będziesz miała ręce pełne roboty i zatęsknisz za tą labą :D No, ale gwoli ścisłości męża trzeba za to chwalić, doceniać i ładnie dziękować z pozycji leżącej.. :)

Ale już mnie kusi, żeby kupić coś dla malucha ale zaczekam aż minie 18tc. Obiecałam sobie, że wcześniej nic nie kupię. Ale zerkam na stronki internetowe i już robię rozeznanie co muszę kupić :D
U mnie dzisiaj też gołąbki :D

@Truskaweczka2017 łeee, to raptem dwa tygodnie, szykuj już kasę :D Ja mam wizytę 6 marca i jeśli lekarz potwierdzi płeć to następnego dnia lecę na zakupy. Na stronach mam już pozapisywane koszyki z upatrzonymi rzeczami i będę sobie tak kompletować..

Nie dzag82, to nie o to chodzi. Postaraj się zrozumieć perspektywę innych i to uszanować. W całej tej rozmowie chodziło o to, że zbyt dużo na raz jest niewskazane, a nie o to, rzeby nie robić nic. Chodzę na długie spacery, myję podłogi, odkurzam, zmieniam pościel. Wszystko to robię. Ale robię też częste przerwy. Obyś nigdy nie doświadczyła nic złego. Na prawdę tego Tobie rzyczę. Ale chyba dopiero wtedy człowiek odpowiada sobie na pytanie typu: Czy na pewno musiałam umyć te okna..? Czy mąż nie mógł mi w tym pomóc..?
Takim oto miłym akcentem życzę wszystkim miłego i słonecznego dnia. :) Idę na spacer korzystać z pięknej pogody. Byłam już dziś na zakupach, ogarnęłam z grubsza salon, zmywałam.. Krótko mówiąc żyję normalnie ;)

@Truskaweczka2017 ja tez z pierwszymi zakupami czekam, w sumie nie wiem na który konkretnie moment, czy na ruchy, czy na wizyte i kolejny raz zobaczenie serduszka i ze wszystko jest ok. Jakoś tak mało ciężarne tez sie czuje i tylko z przodu trochę zaczna byc widac krągłość

@JustynaWM kochana sto lat sto lat! Wszystkiego najsłodszego <3

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry