reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Dzień dobry sierpnióweczki ;) od wczoraj strasznie słabo się czuję, jest mi niedobrze. Normalnie jak na początku ciąży :/ w dodatku tak bolą mnie pachwiny że masakra :( poza tym mój maluszek coś leniwy się zrobił i ostatnio go nie czuję :( niby wiem że te ruchy nie są regularne, poza tym dziecko ma tyle miejsca że mogę nie czuć go codziennie ale zaczynam się stresować. A wizyta dopiero w przyszłym tygodniu

reklama
@dzag82 trzymaj się dzielnie, czasami są gorsze dni że aż cycki opadają. Może znajdziesz coś w czeluści zamrażarki albo jakieś naleśniki z dżemem da się ukręcić i nie będzie tak źle. Nosek do góry, w końcu wyzdrowieją i dychniesz.
@JustynaWM my jak nam młoda tak chrorwała doszliśmy do sytuacji gdzie trzeba było opiekunkę brać żeby nas z pracy nie pozwalniali [emoji33] moja córka miała duży niedobór żelaza, wypłukane wszystko przez ciągłe choróbska, może warto sprawdzić.

Dołączam dzisiaj do grona niedospanych, młoda buszuje od 6 f..ck i po 4 dniach w domu wcale nie jest lepiej...
Na dodatek jutro mamy przerwę w dostawie prądu przez pół dnia. Zarąbiście...

Dziewczyny umawiacie się już na usg połówkowe? Robicie w ogóle? Ja dzisiaj dzwoniłam to mnie babka ledwo na 30 marca wcisnęła. Mówiła że robią od 20-23 tygodnia i właśnie na początek 23 się udało zapisać.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry sierpnióweczki ;) od wczoraj strasznie słabo się czuję, jest mi niedobrze. Normalnie jak na początku ciąży :/ w dodatku tak bolą mnie pachwiny że masakra :( poza tym mój maluszek coś leniwy się zrobił i ostatnio go nie czuję :( niby wiem że te ruchy nie są regularne, poza tym dziecko ma tyle miejsca że mogę nie czuć go codziennie ale zaczynam się stresować. A wizyta dopiero w przyszłym tygodniu
Mam to samo, raz się rusza raz nie... myślę że na tym etapie nie ma co panikować, ale głowa swoje ;)
Też mam wizytę za tydzień - w czwartek.

Ja też się okropnie czuję.Słabo mi jest i w głowie mi się kręci.Masakra jakaś.Krew oddana.Wyniki mają być do 2 tygodni...jakaś masakra.A w przyszłym tygodniu mam konsultacje z genetyczką.
A teraz jadę na zakupy na pocieszenie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie ze robie polowkowe usg by wiedzieć czy wszystko ok ja na szczęście nie musze się umawiać miesiąc wcześniej

@dzag82 Jak bym o sobie 5 lat temu czytała jeszcze studia miałam syn wiecznie chory a z nim Hania ona miała 4 miesiące jak Antek do przedszkola poszedł nic się nie dało zaplanować maz cale dnie w pracy to był hardkor ja się śmieje ze ciąża gdy już dzieci są odchowane jest jak pierwsza oni już się wychorowali wiec jest luz aż się boje jak ja teraz do tego wszystkiego wrócę
No nie? Teraz to luksus prawie ;)
Mnie też przerażają ponowne pieluchy, sraczki itp. atrakcje. Jednak z 6-latkiem się człowiek rozbestwił już troszkę :D

Hej Kobietki!
Moje rewolucje żołądkowe to chyba jednak nie rota[emoji2] chociaż kto to wie już nie raz było tak że ja coś przyniosłam mnie lekko potraktowało ale Ci którym sprzedałam dalej odchorowywali za mnie[emoji53] mam nadzieje że tym razem to kwestia hormonów i ich wpływu na uklad trawienny i nikt wiecej nie będzie się męczył!!!wstałam dzis rano i po raz kolejny z samego rana boli mnie głowa!! No co jest???
Ale bardziej mnie ostatnio martwi że Lena od jakiegoś czasu dość czesto uskaraża się na ból głowy, co wczesniej występowało tylko przy gorączce... muszę iść z nią do lekarza, bo wczoraj już naprawdę zaczęłam sie martwić!!!
@evelinia co do sera to czytałam że po obróbce termicznej nie jest groźny bo wszystko co grozne wybite.. wiec na pizzy czy w sosie można[emoji2]

@dzag82 współczuję takiej jazdy w nocy!!! Odzwyczailam się od przebudzen nocnych(z wyjatkiem siku i choroby małej) i też się boje co to bedzie jak mi się dzień wymagajacy trafi... a jeszcze w niedługim czasie chciałabym trzecie[emoji2] życie zweryfikuje moje plany i oczekiwania...

@JustynaWM
Mnie z koleji w poprzedniej ciąży na słodycze miałam wyjątkowo chęć, a Lena do 2 lat rzadko kiedy jadła bo nie lubiła... do tej pory rzadne soki nie podchodzą, a i słodycze mogą stac a ona zje tylko jak ma naprawdę ochotę... ale to akurat po meżusiu ma z czego w sumie się ciesze, bo z kolei siostry mała jak wpada do nas to wszystko co na wierzchu stoi to wciąga!!! Jak była młodsza to mambę z papierkami jadła, taki z niej łasuch! Ale.przy tym jest bardzo chudziutka:)
Ale liczę na to że jak w ciąży będę jadła ostre rzeczy to maluch nie będzie tak wrazliwy na smaki jak młoda... chciałabym żeby chociaż on jadł wszystko[emoji6]

reklama
Itta87 to masz super.Bo ja swoją prawie 5letnią córeczkę muszę np.do wanny czy do fotelika w aucie więc nie wiem jak można być mamą i nie dźwigać dzieci swoich.Starszej już nie muszę na szczęście.
Evelinia dużo zdrówka dla Was.No za kopniakami w żebra czy żołądek też nie tęsknię ale te smyranie chciałabym już poczuć.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry