reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Luska , nie sądzę żeby za_necia11 zrezygnowała, bo z tego co zauważyłam to wątek podczytuje.
Myślę, że za jakiś czas trzeba będzie pomyśleć jednak o zamkniętym wątku.
Dziwnym trafem jak Aga ostatnio zapytała o dziewczynę która założyła wątek, to ta się nagle przypadkowo odezwała.
Nie ma to jak czytać sobie czyjeś radości i troski, jakby się w tv serial oglądało...

reklama
Wrześniowe się już zamknely i przeniosły watek o badaniach. Myślę ze jak wszystkie dojdziemy do 2 trym to bedzie dobrą porą

Luska , nie sądzę żeby za_necia11 zrezygnowała, bo z tego co zauważyłam to wątek podczytuje.
Myślę, że za jakiś czas trzeba będzie pomyśleć jednak o zamkniętym wątku.
Dziwnym trafem jak Aga ostatnio zapytała o dziewczynę która założyła wątek, to ta się nagle przypadkowo odezwała.
Nie ma to jak czytać sobie czyjeś radości i troski, jakby się w tv serial oglądało...
zgadzam się w 100%, w sumie nie wiem po co tak podczytywać i się nie udzielać, ja może nie pisze tu codziennie ale jak już zajrzę i przeczytam to staram się odnieść albo napisać coś od siebie bo skoro czytam co u Was to znaczy że mnie to interesuje więc tak samo chcę "rozmawiać" :)

p19uflw1jarcljhd.png

No ja jestem z tych mam co bez podgrzewacza nie wyobrażają sobie życia mamy.
Lilith25 podstawą ubrania dzidziusia jest body i śpioszki więc tego musisz mieć trochę.Kilka półśpioszków plus bluzeczka też się mogą przydać,skarpetki gdybyś miała rompery bez stópek.Niektórzy kupują też trochę normalnych ciuszków typu dżinsy czy sukienki dla dziewczynki plus coś co nakładasz na spacer czyli sweterki czy kurtki zależności od pory roku.
Baldachim też nie zdał egzaminu.Zresztą ja kupuje łóżeczko turystyczne więc nawet ochraniacza potrzebuje.Karuzelka to też dodatkowy bajer.Można sobie darować.Huśtawka eletryczna to kolejna rzecz która bardzo się sprawdziła więc zakup konieczny.
Guarana ja mam stresa by zdążyć z wyprawką bo zaczynam od nowa jakbym dzieci nie miała.Wszystko rozdałam wię trochę tego jest.
Kurektyna 3 butelki te na 150 ml na początek wystarczy.Ja jestem wierna firmie TT więc z tworzywa.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Marii19, jesteś cały czas :blink: Wiadomo, że czasem są cięższe czasowo dni. Ale raczej te które tu są, to są cały czas.
Co innego jak się odejdzie a co innego jak się czyta i siedzi cicho.
A ja strasznie nie lubię martwych dusz na forum.
Na "moich" wcześniejszych forach tak się zdarzało na juz tych zamkniętych wątkach. A tam wiadomo, już się inne tematy, bardziej prywatne, porusza, zdjęcia się wrzuca... Jak tylko któraś była wywołana po długiej nieobecności, to nagle się odzywała. Zbieg okoliczności. Z czasem się fora oczyściły. Ale to wiadomo, już na zamkniętych.

Dziewczyny jak będziecie karmić piersią ale będziecie chciały potem dziecko karmić mm to warto butelkę od czasu do czasu podać nie zaraz po urodzeniu oczywiście.Bo jak dziecko zna tylko pierś często nie chcę potem butli.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie. Nawet po dłuższej przerwie można przecież coś od siebie skrobnąć. Przecież nikt nie wymaga nadrabiania wszystkich stron...
@luska1979 ja de facto też od zera kompletuję. A u was tak bardzo się sprawdziła ta huśtawka? Zawsze myślałam że to bajer.
@dzasta.o jak to pierwszy dzidziuś to możesz jeszcze i 3 tygodnie poczekać. Nie ma reguły.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@GuaRaNa lekarz powiedział, że jak łożysko się wytworzy to już olewamy ten krwiak bo nie zagraża, więc nawet nie wiem czy jest czy się wchłonął. No ale strach pozostaje.. Poczekam do wizyty i zapytam ;)

@Lilith25 Ja z wyprawki mam NIC :D Jak dla mnie trochę za cześnie na zakupy. Zacznę kąpletować jakoś na początku kwietnia.

No i muszę się Wam pożalić.. Półtorej godziny jeździłam dziś po aptekach! Skończył mi się Acti Folin (taki specjalny kwas foliowy, bo ja normalnego nie przyswajam) i okazało się, że w całym mieście nie ma mojej dawki! Jakoś problem mają hurtownie z dostawcą i lęk zniknął z dnia na dzień.. Masakra! W jednej aptece mieli mniejszą dawkę, więc będę brała po 2,5 tabletki 2x dziennie. Zapas na całe 3 dni! Muszę szybko zamówić z neta to może dojdzie na czas.

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Do góry