reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Rodzicom i rodzeństwu, plus oczywiście osobom z pracy też od razu powiedziałam (po becie). Reszta dowiedziała się po usg z serduszkiem:) Uważam, że nie ma co zapeszać. Co ma być to będzie, przynajmniej rodzinę mam po swojej stronie i będzie mnie wspierać:)

reklama
Mufi @ powinnam dostać jutro:( wiec cos juz powinno być chyba:( Chiciaz nue robikam z porannego miczu tylko popołudniu
Beata,anma-Gratuluję!
Ja w pierwszej ciąży powiedziałam wszyskim w 14tc:)
Magdus-nie martw się na zapas bo to nic nie da
Jutro termin @ jak nir dostane to za kilka dni powtórze test

Ja oprocz rodzicow i przyjaciółce musiałam powiedziec w pracy bo zostawilam l4 i zaswiadczenie o ciazy szefowej i jednej kolezance ale teraz to pewno wszyscy juz wiedza w pracy. Reszte rodziny i znajomych mam zamiar poinformowac po I trymestrze.

Anulka88k i Happymum20 ja bym zrobiła test pojutrze z porannego moczu, moim zdaniem to czy jest z porannego moczu ma b. duży wpływ na początku, bo poziom bety jest niziutki i jak mocz jest rozcieńczony to może nie wykazać ciąży. Także 3mam kciuki ;)

Magdus daj sobie czas

Ja po wizycie [jeśli wszystko będzie ok] powiem koleżankom, bo widzę się z nimi 22 i będą wypytywać czemu grzańca nie piję ;] A rodzince powiemy w święta, reszcie znajomych też po świętach. Też myślę, że nie ma co świrować, co będzie to będzie. I myślę, że nie powinno się ukrywać poronień, wiele kobiet to spotyka, to normalna rzecz. Babki po stracie nie powinny się czuć odsunięte od reszty, tylko wręcz przeciwnie szukać pomocy/rozmowy u innych. Ale to tylko moje zdanie, możecie się nie zgadzać oczywiście ;) Ahhh pozatym mieszkamy z teściami i szybko by się domyślili, a jak teście to i rodzice rodzeństwo oczywiście ;]

tez jestem zdania ze nie ma co ukrywac, po mnie od razu widac bo szybko w 1 ciazy bylo mi widac brzuch, do 12 tyg to juz wszyscy wiedzieli, a teraz powiedzialam bo i tak by sie dowiedzieli w pracy jakbym poronila bo przeciez nalezy sie wtedy 8 tygodni macierzynskiego, niewazne w ktorym tyg ciazy sie poroni, a poronien jest naprawde bardzo duzo, nie ma co ukrywac bo wtedy kobietom wydaje mi sie ze jest latwiej ze nie sa same, wiedza ze to sie czesto zdarza i ze nie sa jakies gorsze tylko poprostu nie zawsze sie udaje i nie mamy na to wplywu wielkiego

bylam u lekarza, seruszko bije, zmienilam i bede chodzic prywatnie bo na nfz oczywiscie babka sobie olewala sprawe a umnie znowu torbiel duzy jak w 1 ciazy

dziewczyny w dzien okresu planowanego powinien wam juz spokojnie test mocny wyjsc, czy rano czy popoludniu, mi wyszel 1 slaby test 5 dni przed planowanym okresem a cykle mam 29 dniowe

Ostatnia edycja:
ewelinka12 no gratulacje z wizyty powiedz kiedy następna to zmienię cie w tabelce. A zdjęcia jakieś dostałaś?? A prywatnie u ciebie to jaki koszt? ja też bym chodziła jakby mnie było stać no ale niestety..180-200 zł to dla mnie za dużo

happymum20 jak tam?

ja dziś byłam na pobraniu krwi i musiałam do 9 być na czczo, a gdy wstałam to już miałam takiego małego głoda że szok! a tu jeszcze jechać do miasta, dać się pokłóć i wrócić. Ale dałam radę ;-)właśnie siedzę przed kompem i pałaszuje bagietkę :-D

Beata-właśnie miałam pisać ze dostałam @ wiec będę uciekała z tego wątku
Życzę wam spokojnych ciąż i pomyślnych rozwiązań

Hej
Ja zaraz oszaleje. Chyba mam angine, gardlo mnie boli niemozliwie i mam naloty.
Zaraz jade na ip.
Do tego moja mala ma zapalenie oskrzeli a ja sama jestem bo moj m w podrozy sluzbowej do juta wieczorem

Cinamona miałam dokładnie to samo w sobotę, parówka nad naparem z rumiankiem, herbata lub gorąca woda z miodem,imbirem i cytryną i płukanie gardła mnie podniosły na nogi.

reklama
Do góry