reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Witam,

mama_jiz – gratuluję tłustych kresek na teście, ja ostatni robiłam w piątek i były takie średnie więc tez się zastanawiam czy nie powtórzyć trzeci raz:)

do lekarza chce się wybrać przed świętami, może na 19 lub na 22 grudnia się umówię, nie chce iść zbyt wcześnie bo chciałabym „coś” konkretnego zobaczyć

cinamona – w pierwszej ciąży też tak miałam, że jak byłam głodna to mdliło mnie i słabo mi się robiło, więc zawsze coś przy sobie miałam, chociaż dwa kęsy suchej buły

beata88 – na pewno było jeszcze za wcześnie na serduszko, nie martw się na zapas, zwłaszcza jka lekarz Ci tak powiedział

loveboiled – współczuję rzyganka, mi czasem tylko niedobrze jak na razie, podobno imbir i migdały pomagają

magdus92 – już choinka?! No to święta za pasem, my dziś w pracy ubieraliśmy

muffi – z tym, bólem podbrzusza to nie mam pojęcia co to może być

Jlnx – kciuki za jutrzejszą wizytą, ja też jestem zwolenniczką raczej poźniejszego informowania o ciąży, właśnie z tego względu o którym piszesz

Anma14 – ja biorę tylko zalecaną dawkę kwasu od początku listopada i nie planuję zmieniać, co do krewetek to nie wiem, ogólnie jem bardzo rzadko więc chyba i teraz nie będę

blerka – jak się dobrze odżywiasz to braków kwasu nie powinno być, poza tym to tak na wszelki wypadek się bierze, co nie znaczy że jak go nie weźmiesz to z dzidzią będzie źle, także głowa do góry i kciuki za wizytę, pochwal się zdjęciem;)

lucalew – zdrówka i kciuki za wizytę

the_white_one – dlaczego myślisz że HCG za wysokie? U mnie dziś też padało ale już prawie śladu nie ma, co do przygotowań do świąt to ja na etapie mycia okien

ale szalejecie z wpisami, coś tak czuje, że będę miała ostre zaległości dopóki na zwolnienie nie pójdę,

reklama
hej

Ale produkujecie dziewczyny!!:-D Chyba nie nadążam...

Mnie dziś jakieś smutki i strachy dopadły...booo wcale nie czuję się dziś "ciąźowo" :baffled: mdłosći - źle, brak mdłości - też źle...:baffled:

Blerka - super pomysł!! ja też zbieram takie jakies drobiazki zw z moją Córą..i pisałam całą ciążę dziennik, jak się niunia urodziła to też zaczęłam pisać pamiętnik...póki co skarby trzymam w pudełku ze ślubnymi pamiątkami:rofl2: chyba czas na oddzielne pudełko i jeszcze jedno dla nowego dzidziusia...

Macie przeczucia co do płci??? może zapiszmy nasze przeczucia?? ciekawe czy się sprawdzą....ja w pierwszej ciąży od razu czułam że będzie dziewczynka :-D:tak: a teraz myślę że będzie chłopaczek:tak:

spokojnej nocy!

Anma14 ja do tej pory nie mam mdłości, tylko ból brzucha jak na @. Co do kwasu foliowego czasami biorę 1x0,4mg czasami 2x0,4mg, zależy czy pamiętam. Co do krewetek to czytałam, że nie można jeść owoców morza, ale może chodziło o te świeże?

Lucalew na ból gardła to miód i cytryna lub inhalacje. Też chcę pisać taki pamiętnik ciąży, gdzie będę zapisywać wizyty, wklejać zdjęcia, samopoczucie, objawy dolegliwości itd ;] Może widziałyście gdzieś taki do kupienia?

The white one piękna beta! Gratuluję! Wysoka ;] Może bliźniaki? :> Niestety u mnie nie jest biało :( A bardzo bym chciała. Co do świąt to wymyślam menu i ozdoby już wszystkie pozawieszałam w domu ;] Też uwielbiam święta, a z dziećmi są jeszcze fajniejsze :D

Blerka fajny pomysł z tym pudełkiem, ja napewno będę sobie robić fotki co tydzień, fajna pamiątka ;]

Lizosomek ja od początku czuję, że to dziewczynka. Ale mój M. bardzo by chciał chłopca, dla mnie to bez różnicy ;] Będziecie chciały znać płeć przed porodem? Bo my chyba nie ;] Ale jeszcze może nam się zmieni... ;]

My marzymy o dziewczynce, żeby była parka. Według chińskiego kalendarza ma być właśnie dziewczynka.. A wam sprawdzala się płeć według tego kalendarza? Bo mi w pierwszej ciąży tak no i mam nadzieję ze teraz tez :)

Ja czytałam, że świeżych owoców morza nie wolno, a z gotowanymi trzeba trochę uważać i nie jeść za dużo, bo mogą zawierać jakieś resztki substancji z morza. Ja w 4tym tygodniu, jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, to miałam straszną ochotę na owoce morza i ryby i chyba od czasu do czasu będę jeść krewetki.

My celowaliśmy w owulację, a wtedy jest trochę większa szansa na chłopca, więc mam trochę nadzieję, że będzie chłopiec, ale zobaczymy.

Ja nie lubię owoców morza, krewetki bym nie zjadła :p ale z tego co wiem to nie można chyba jesc ale nie wiem czy to się tyczy tez krewetek..

Witaj starajaca25 :) trzymamy kciuki aby wszystko było dobrze, powodzenia

Cześć dziewczyny :) Mam nadzieje, że uda mi się zawitać u Was na dłużej. Jestem już po jednym poronieniu dlatego druga ciąża to sporo obaw.. W piątym tygodniu był tylko pęcherzyk, dziś powtarzam bete a jutro wizyta. Widzę, że Wy wszystkie jesteście dobrej myśli, więc czytając Wasze wpisy i ja się trochę uspokajam :)

reklama
Ja bym chciała chłopca, bo sama mam dwóch starszych braci:) ale dziewczynka też będzie ok. Czy Wy już, tak jak ja, oglądacie się za ciuchami ciążowymi (dość na zapas oglądam, bo póki co to nawet trochę z wagi zjechałam:p)? Tak w ogóle dzień dobry:)

Do góry