reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Kosmowka przeksztalca sie w lozysko pozniej :D i uwaga na kartce mam 'Trofoblast - glowna masa na scianie przedniej pokrywa ujscie wew.' Jak to wygoglowalam to od razu wyskoczylo, ze jest to lozysko przodujace. Do 28 tyg. moze sie przemiescic, ale nie musi i wtedy czeka mnie cesarka.
A co do celibatu to wyczytalam przed chwila 'Łożysko przodujące objawia się zwykle krwawieniem o różnym natężeniu. Ciężarnej, która ma łożysko przodujące, nie wolno nawet badać ginekologicznie dłońmi, aby nie doprowadzić do krwawienia. Dlatego lekarz zaleca także zrezygnowanie z seksu w ciąży'
i '
Są okoliczności, które mogą skłonić lekarza do zakazania parze współżycia. Taka decyzja wiąże się z pewnymi określonymi objawami takim jak: pojawienie się krwawienia z niewyjaśnionych przyczyn, objawów poronienia, pękniętych błon płodowych czy też, gdy rozpoznano tzw. łożysko przodujące (łożysko pokrywa ujście wewnętrzne szyjki macicy) co oznacza, że stosunek płciowy mógłby spowodować jego przedwczesne oddzielenie i krwawienie mogące zagrażać matce i dziecku.'
Mam nadzieje, ze zaspokoilam Twa ciekawosc
:-)

Kochane z dzidzia wszystko ok, dla mnie najważniejsze że serduszko puka :) Pani doktor nie zauważyła nic niepokojącego. Dała mi oprócz duphastonu luteine. Mogę tak plamic jeszcze ze 2-3 tygodnie bo wg niej pecherzyk wrasta w ścianę macicy i może trochę krwawic a nim krew zejdzie na dół to robi się stara i brązowa. Dopóki nie ma żywej krwi ani brzuch mnie nie boli to mam się nie stresować.

fiołeczka - super ze z dzidzia wysztko ok i te plamienia nie sa grozne, dobrze ze poszłas i sie uspokoiłas

beata - ja polecam inhalator, mój mały jest młodszy od twojej córy a juz od mniej wiecej roku używamy, u nas sie sprawdza, jak tylko zaczyna sie katar i kaszel to robimy inhalacje z soli i juz mysle ze nie raz obeszło sie bez leków, a jak to nie pomoze to tez prosimy o leki do inhalacji

pamietajcie dziewczyny, ze sterydy do inhalacji powinny byc tylko w omencie, gdy dziecko oddychac nie moze.
to sa cie
zkie leki wbrew powszechnej opinii i one zaleczaja objawy tak naprawde a nie przyczyne.
c
zym innym sa leki na rozszerzenie, to owszem, ale te tez podnosza puls i to znaczaco.
u mojego jo
zia po dziennej serii lekow rozkurczowych i sterydow podawanych w szpitalu, PULS sie wahal miedzy 170-210 i jozio totalnie nie wiedzial co sie dzieje.byl na highu.
wiem,
ze w warunkach domowych dawki sa mniejsze, ale i tak sterydy sa ostatecznoscia, gdy inne leki nie dzialaja, a wiem, ze w polsce pulmicort tak chetnie podaja dzieciom na byle kaszelek, tak samo jak flegamine, a jest tyle zamiennikow, ktore nie maja takich dzialan uboczych jak te leki.

nie mowie,
ze wy dostajecie te lek, ale co jetsem w poslce to widze bratowa z nowa dawka pulmicortu na kaszelek (nie mowie, gdy dziecko na prawde sie dusi i pluca wypluwa) totalna nieswiadomosc, a jak pomaga=pacjent zadowolony=lekarz ma spokoj

ja juz prawie koncze rysowanie. jeszcze 3-4h i voila. approval od inwesorki o 3 w nocy i jutro moge wywalic brzuch do gory. w srode sprawa sadowa (kciuki [otrzebne) i czwartek lot do polski.

Ja bylam w 5 tygodniu i widział tylko pechrzyk... a ze byly swieta i okres wolnego to zapisano mnie dopiero tak, ze szlam w 9 tyg... :no:

I dopiero wtedy zobaczylam mojego maluszka... ale sie nadenerowalam przez ten miesiac...

Bardzo Ci dziękuje za te słowa , troszke mnie uspokoiłas. A moze pamiętasz jaka w tym czasie miałaś Betę?

reklama
alez jestem slowna :D jak mowilam tak zrobiłam..prawie :D poszlam spac wstałam ...figurek nie zrobiłam ale za to na wspólnej obejrzałam :D zjadłam kolacje i ide spac ... noo czyli zostawiam wszystko na ostatnia chwile:D ale znając mnie jak już będę po sciana to spac/jesc nie będę a zrobie :D

Do góry