reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Hej dziewczyny, witam nowa mamusie :-)
Zdrowka dziewczyny dla Was i dla Waszych bliskich, dzieci i mezow.

Mnie od paru dni spiaczka tez dopada i musze sie polozyc w dzien bo oczy mi sie kleja.

Magdus trzymam kciuki i czekamy na wiesci.

O usg genetycznym juz pisalysmy juz na forum i czesc dziewczyn w tym i ja bedziemy robic usg genetyczne. Jedne w ramach nfz inne prywatnie. Ja akurat mam skierowanie i bede miala robione w ramach nfz ale gdybym nie miala skierowania to pewno bym sie zdecydowala na prywatne.

Jesli chodzi o sny to ja juz chyba z trzeci sen mialam ze urodzilam corke, wczoraj przez cc 4kg miala, niby przed terminem ale to akurat najmniej istotne w tych snach, najbardziej to mnie przerazilo ze to moje dziecko w tym snie nie ma zadnego ubranka, pieluchy, poprostu nic nie mam dla tego malucha, kolyski, lozeczka, smoczka, wozka no nic. W jakims reczniku owiniete nioslam do domu. I zaczelam dzis ogladac wozki chociaz mamy dostac/odkupic od bratowej siostry. Inne gadzety tez mam dostac od bratowej lub jej siostry siec nie powinnam sie tym stresowac a takie sny :-)

USG genetyczne przysługuje w ramach NFZ. Mój lekarz powiedział, że dla niego właśnie to USG jest najważniejsze dla niego. Ja miałam pierwsze USG w zeszłą środę, ale okazało się, że jest za wcześnie, więc będę miała 28go. Chodzi o pomiar m.in. przezierności karkowej, która się wiąże z ryzykiem wad genetycznych.

A mi lekarz mowil ze za darmo jest jest tylko jak jest sie po 35 roku zycia i jak pierwsze dziecko urodzilo sie z wada genetyczna... U mnie w miescie niestety nie ma takiego sprzetu,musze jechac 50 km... sama nie wiem..

hmmm no jest refundowane bo ja dzisiaj byłam i normalnie mi zrobiła podczas wizyty.... ale zapisałam się prywatnie bo ta moja ma średni sprzęt i wolę to sprawdzić.... 11 lutego idę do innego lekarza jeśli zechce prowadzić mi ciążę to przenoszę kartotekę...
mimo wszystko mi zaczął się własnie 12 tydz. i przezierność wyszła kość nosowa też.... oczekuje prywatnego USG:) Cena za nie to 150zł

hejka

Jogobelka – jak to angina to nawet się nie zastanawiaj i bierz l4, kuruj się i zdrowiej szybko

beata – zdrówka dla córci, niestety tak to jest z maluchami, jak nie katar to kaszel albo jeszcze gorsze cos

cinamona – ja moglabym rzec ze dzien bez mdlości to dzien stracony, ale i tak już mi troche lepiej niż jeszcze tydzien temu, mam nadzieje ze to zapowiedz lepszego

ewelincia – witaj, jeśli chodzi o usg genetyczne to tak naprawdę można powiedziec ze są dwa, jedno robione miedzy 11 a 14 tc, a drugie mniej więcej w połowie i oba są zalecane i refundowane w ramach NFZ, natomiast to co piszesz ze po 35 roku zycia za darmo to są badania genetyczne, a nie usg i akurat tego ja nie planuje robic, chyba ze usg bardzo xle wyjdzie to wtedy będę myslała nad tym

sann – kobiety w ciazy niestety maja mega dziwaczne sny dlatego nie przejmuj się tym tak bardzo,

Fołeczka – a ty cos bierzesz? Jakas luteine czy duphaston?

Zanetaanna – kciuki zacisniete, daj znac jak sprawdzisz wynik

AnnaMaria – witaj, dobrze ze po pierwszym szoku już się cieszysz, bo to cudowny czas tylko troche stresujacy

magdus - jak wizyta???

a ja jutro jade na USG a w piątek mam wizyte jeszcze i się już stresuje przed jutrem, do tego odebrałam wyniki moczu i są złe oby się obyło bez leków

Hej mordeczki :* jestem juz po ! Gin robil mi usg i przez brzuch i dowcipnie i przez brzuch maluch sie wierzgal!!!! :-) powiedzial mi ze wszystko jest ok :-) maluch ma 3,4cm i wpisal mi teraz ze to jest 10,2 tyg wiec ja juz zglupialam :-) 2ego ide rano do niego a wieczorem na prenatalne, takze teraz najgorsze dwa tyg przede mna. Dostalam skierowanie. A powiedzcie mi, czy wtedy na polowkowe tez sie dostaje skierowanie jesli te pierwsze byly ze skierowaniem ? Nie przejmuje sie jak cos ze wydam kase tylko pytam z ciekawosci, zeby tez pozniej nie wyjsc na idiotke:-)
A no i kosmowka nadal nie zmienika swijego polozenia takze dalej celibat :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry