reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Cześć dziewczyny, Mój kochany-bystry mąż ściągał sobie gierkę na PS4 i nie wpadło mu do głowy,że może użyć cały limit internetu...także byłam odcieta od świata :-/.
Co do ubranek to własnie wczoraj widziałam dziewczynkę, która od stóp do głów była ubrana na różowo... ok jeśli komuś tak sie podoba, mi natomiast nie. Bardzo lubie dla dziewczynek kolory: zielony,szary, brązowy, pudrowy. Oczywiście wszystko ładnie wyważone, a nie cała od stóp do głów w jednym kolorze (no chyba ze to spioszek :p ). Wydawało mi się,że moda na róż przemija, a tymczasem okazuje sie nieśmiertelna :))))

reklama
Niestety ubieranie dzieci zależy od nas tylko do pewnego momentu :-D ja nie cierpię rozowego. Moja córka miała od urodzenia szare, czarne, zielone i inne ciuszki a teraz wybiera wszystko co różowe. Nie da sobie nałożyć nic czarnego. Najchętniej nosilaby wszystko z minnie. Niby ma dopiero dwa lata a swój gust i zdanie jak pieciolatka :-D

Akuku ja to Ci tej córki życzę z calego serca.

A ja dalej leze i odpoczywam :-) dzisiaj lekarka mi powiedziała, że szyjka 23mm to dużo i że mam się nie martwić bo jest zamknięta. We środę mam wizytę u mojego lekarza to zapytam go co i jak.

Hej

Lucalew - ja mam córecZkę i od urodzenia ma ciuszki unisex:) nie mogę patrzeć na dziewczynki całe w różu...Maja ma oczywiście kilka ubranek w tym kolorze, ale bez przesady..pokój też ma roznokolorowy z przewagą zieleni :)

Mila - mój mąż nie chce znać płci do porodu...ale ją nie wiem cży wytrzymam...
Chciałabym chłopca, mam prZeczucie że to chłopiec...na szczęście wyprawke mam unisex ;) ale tak jak Akuku boję się że się nastawie, a przy porodzie okaże się że druga dziewczynka...a przecież to wielkie szczęście niezależnie od płci.

Dziś się czuje lepiej....Wow...normalnie jak człowiek :)

Olka - mojej siostry córka nie ubierze się w nic innego niż róż...więc rozumiem jak to jest...ma 5lat i cały pokój rozowy..ale siostra nie może nic z tym zrobić..

Ostatnia edycja:
Blerka pewnie infekcje grzybiczna zalapalas. W ciazy to dosyc czeste ze wzgleu na zmiany w ph i do tego przy anybiotykach to tez czesto sie zdarza. Mi sie kiedys zdarzylo po antybiotykach zalapac wlasnie infekcje grzybiczna ale wtedy w ciazy nie bylam. Teraz dopiero co wyleczylam taka grzybice. Idz do gina i co przepisze cos co szybko pomoze. Ja po kilku dniach myslalam ze sie zadrapie i musialam isc.

Yoohoosek ja bym nie wytrzymala zeby czekac az do porodu z plcia. Ale ja nie jestem twardzielka hehe Jak tylko cos bedzie widac to od razu lekarz ma mowic

Lucalew ja tez nie przepadam za rozowym u dzieczynki ale ciezko jest go uniknac. Mam coreczke i zazwyczaj ubieram ja w inne kolory niz rozowy ale nie powiem ze czasem i cos rozowego sie zdarza. Ale cala na rozowo!!! O matko co za horror!
Jej pokoj tez urzadzilam bez rozowego, no moze jakies niewielkie dodatki :-) ja wogole nie lubie takiego infantylnego stylu dlatego ubieram corke tak jak ja bym sie ubrala. Staram sie unikac jakis misiaczkow, kroliczkow itp na ubraniach, chociaz latwo nie jest i czasem cos tam sie pojawia.

Akuku bardzo trzymam kciuki aby byla u ciebie dziewczynka :-) a skad masz tyle sukienusi skoro same chlopaki u ciebie? Szalals z zakupami ? :-)

Olka kciuki!

Ostatnia edycja:
Cinamona bo ja bedac w ciazy z Vikim bylam pewna ze to dziewczynka ! Z Alexem zadnych mdlosci itd.. z Vikim mdlosci okropne schudlam 10 kg i wiecznie zmeczona senna itp. Cala ciaza inna.
A ze kupilam za 10f caly wielki karton (uzywane ale jak nowe..zreszta troche nowych bylo) i prasowalam to bo nje mialam potwierdzonej plci do konca ..
Przy Emilki lekarz mowil ze chlopak a ja i tak do konca mialam iakierke nadziei ;) no i juz przy nim nie szykowalam sukienek w razie w hehe
Teraz tak samo..bede szykowac sie do plci jaka powie lekarz.. no chyba ze nie bede sprawdzac to uniwersalne.

Ja nie lubje rozowego ale dzieci w rozowym mi sie podobaja. Pewnie dla tego ze wszystkie inne kolory (prawie) moi chlopcy akceptuja.
I jakby sie okazalo ze cora to zapewne nie oszczedzalabym rozu :p ..ale nie ze od gory do dolu hehe.
Np podobaja mi sie biale pody z taka wstawka rozowa przy szyi..jakby wszyta rozowa nitka tylko i do tego bladorozowa sukienusia. Ale mam tez rozne bezowe, czerwone..zreszta ja jakby sie okazqlo ze cora to nie recze za siebie... w sklepie bym fortune wydala chyba hahaha :p
Dobra bo sie znowu rozmazylam i az mi smutno ze tylko o dziewczynce tak cieplo mysle.. z chlopca tez bede sie cieszyc i bardzo kochac.. ale ta taka chec ktora mam od dziecka ..zawsze chciałam core i jest to silniejsze ode mnie ! Ajj chyba sobie kolo 16 tc prywatnie usg zrobie..bo jjz dzis wytrzymac nie moge hue hue.
Pociesza mnie to ze wvtej ciazy mam chec na slodkie..nie mialam a juz mam..a w tamtych nie jadl wcale. No nic trzeba czekac

Olka odpoczywaj kochana, trzymaj sie i daj znac co lekarz zdecyduje.

Anney rudy fajny kolor :-)

Dziewczyny wiem ze jak dziewczynka bedzie wieksza to moge nie wygrac z kolorami zwlaszcza jak bedzie od malego indywidualistka i uparciucha po mamusi :-)

reklama
Akuku czyli w 16tc dowiesz się jakiej płci będzie dzieciątko? Trzymam kciuki za córę:-)

Ja tam do różowego nie mam uprzedzeń oczywiście nie od stóp do głów ale jakiś elemencik mały jest ok. Ale że jestem praktyczna z natury to większość ciuszków będzie unisex, co by na drugie dziecię kiedyś były.

Do góry