reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Całkiem możliwe.

Lucalew, ty mialas wiek korygowania przez usg prawda? Tzn dzidzi est większe niż na swój wiek wg OM, czy sie mylę?

reklama
Jestem ciekawa jak mi wyjdzie na genetycznych.

OM ja już powinnam być w 15tug hahaha
i różnie usg wwychodzily, raz na 14.8, przedostatnie na 10.8, ostatnie na 8, ale jak to dr mówił, każde niemiarodajne do 12tyg hmmm
w szpitalu wzięli pierwsza datę, czyli jakbym miesiaczke miała 7.11
jestem bardzo ciekawa jaki wiek jest faktyczny i straaaaasznie minusie teraz te tygodnie dluuuuuza.

O tak dluzy sie. Mnie tez co wizyta to inny termin:-) Wczoraj lekarz powiedzial ze termin sie pokrywa z terminem wg OM i wpisal mi do kart ciazy wlasnie termin 11.08 ale zobaczymy co na usg genetycznym lekarz powie czy to sie nadal pokrywa czy nie.

Helou

A mi lekarz mowil ze najbardziej miarodajny termin wychodzi z pierwszego usg bo im pozniej tym wynik z wiekszym bledem.
Dlatego trzymamy sie terminu z pierwszego usg 7.08
U mnie terminem om nie mozna sie sugerowac bo mialam bardzo dlugi cykl. Wg om to powinnam byc juz gdzies w 13-14 tc a tak nie jest. Ja wiem kiedy mniej wiecej byla owu i zgadza sie to z terminem z pierwszego usg.

Witam dziewuszki moje :-)

cinamona i ja tak słyszałam że najbardziej wiarygodny termin to ten z pierwszego usg bo wg OM to moja ciąża jest o ok 1,5 tyg starsza ale było widać wzrostem dzidzi że tak nie jest..

Dziołszki co to może być że mój dzieć od dwóch dni mi chrapie w nocy???:confused: nosz kurcze już się martwię, kataru nie ma i niby zdrowa a tak chrapie że ją przez zamknięte drzwi słyszę

Dzień dobry poranna pora ;)

Spać i spać bym mogła...co się za mną dzieje. Jeść nie mogę. ojojoj.
Do tego jocha znów mi nie chce nic jeść. Az mi się płakać chce.

Beata88 a nie ma such nie tego gardła na przykład? Może ja coś łapie i gardło atakuje?

Anney- wreszcie wracasz do żywych! A tak niewiele trzeba :) tylko dobry sen!

Mnie położne nawet nie powiedziały terminu porodu. Pierwsze usg zweryfikuje wszystko...

Helou

A mi lekarz mowil ze najbardziej miarodajny termin wychodzi z pierwszego usg bo im pozniej tym wynik z wiekszym bledem.
Dlatego trzymamy sie terminu z pierwszego usg 7.08
U mnie terminem om nie mozna sie sugerowac bo mialam bardzo dlugi cykl. Wg om to powinnam byc juz gdzies w 13-14 tc a tak nie jest. Ja wiem kiedy mniej wiecej byla owu i zgadza sie to z terminem z pierwszego usg.

pierwsze usg tzn pecherzyka czy z zarodkiem w srodku?

ja mam dziecko wieksze o 4 dni niz pecherzyk ;)
i jesli tak, to termin mailabym na 10.8

reklama
Beatko a córcia nigdy z migdalkami nie miała problemów? Mówią że jak jest przerosniety migdal to jednym z objawów jest właśnie chrapanie. Może też być za suche powietrze.

Do góry