reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Florianka witaj i rozgosc sie u nas.

Beata no gniotlo mnie troche wczoraj wieczorem w brzuchu.

A ja dzisiaj myslalam ze zemdleje tak mi sie slabo zrobilo. Poszlam z mala na spacer i na plac zabaw. Bylo gdzies po 12 i zaczelam czuc sie glodna a nie mialam nic do przegryzienia. Wzielam protestujaca mala do wozka i szybko do domu. Ledwo doszlam, tak mi slabo bylo a mala cala droge wyla bo najpierw nie chciala isc do domu a pozniej chciala na rece a ja w takim stanie nie bede jej brala na rece. Na szczescie do domu nie bylo daleko ale za to lekko pod gorke. A w domu jeszcze musialam czekac az sie ziemniaki ugotuja i usmazyc mielone i to wszystko z jeczaca mloda pod nogami.
Mialam tak samo w pierwszej ciazy. Jak mnie nachodzil glod to musialam od razu cos zjesc bo jak nie zjadlam to od razu slabo mi sie robilo. Od dzisiaj znowu to samo. Hehe w koncu czuje ze w ciazy jestem :-)

reklama
o kurka... Cinamona uważaj na siebie i koniecznie noś jakieś smakołyki!

u mnie dziś spokój (oby nie cisza przed burzą!)... Przeżyłam obiad u Teściów, zjadłam 2 kilogramy pomidorów i grzecznie podziękowałam za kawę ( pierwszy raz w życiu ;))...

Kolejne pytanie niedoświadczonej w temacie ciążowym - przyjmujecie kwas foliowy tak z automatu? czy dopiero gdy lekarz zaleci?

Ja przyjmuje kwas foliowy i witaminę d to bardzo ważne teraz nie trzeba się raczej pytać lekarza, do 12 tygodnia trzeba przyjmować kwas foliowy.

Cinamona - tez tak mam, a dzisiaj to juz masakra bo jestem głodna ale nie mogę patrzeć na jedzenie, i strasznie mi słabo przez to.

cinamoona jejku no co ty opowiadasz żeby z głodu takie coś się robiło, to ty uważaj na siebie! i noś zawsze coś ze sobą do jedzenia. Najgorsze to jest że jak z nami coś się złego dzieje to dzieci jakby to wyczuwały i właśnie wtedy najwięcej dokazują. Ja mam i wcześniej też miałam te bóle brzuszno-krzyżowe i wtedy muszę się położyć, no po prostu muszę bo inaczej dłużej mi to przechodzi i się męczę - a wtedy zazwyczaj moja mała zaczyna "swoje" skakanie po mnie itd. no jakby miały szósty zmysł :confused:

blerka a teściowie wiedzą?? jak Ty zjadłaś tyle pomidorów??:-):-) ja kwas foliowy zaczęłam brać jak tylko odstawiłam tabletki anty i zaczęliśmy się starać. To bardzo ważne. Wpływa bodajże na kształtowanie się cewy nerwowej u dziecka. Choć w pierwszej ciąży nie brałam od początku bo zwyczajnie o tym nie wiedziałam i też było ok. Ten kwas jest tak zapobiegawczo zalecany.

A ja znów sobie przysnęłam 2h i kurcze pewnie znowu w nocy nie będę mogła zasnąć! A miałam się powstrzymać przed tym..

Beata88 - nikt nic nie wie... pochwalimy się pod koniec pierwszego trymestru. Pomidory zjadłam... no jakoś tak dokładałam, dokładałam i wszystkie wciągnęłam... ;-). Mam wyrzuty sumienia, że nie doczytałam o tym kwasie i się teraz trochę przestraszyłam. :zawstydzona/y: Wysłałam Męża do apteki już. Coś jeszcze powinnam brać?

Hej dziewczyny
Cinamona wspolczuje sytuacji ja z racji cukrzycy mam tak czasem jak mi cukier spadnie dlatego staram sie zawsze cos miec ze soba do jedzenia jak wychodze gdzies z domu.
Jesli chodzi o witaminy to ja tylko narazie przyjmuje kwas foliowy i staram sie jesc zdrowo co by duzo warzyw bylo. Po badaniu krwi i wizycie u lekarza okaze sie pewno czy mam cos przyjmowac czy nie.

Cinamona - współczuję sytuacji :/

Loveboild - a czemu bierzesz wit d? Ją czytałam że wit d jest szkodliwa w ciąży ..znaczy zbyt duże jej ilości. Jak się karmi piersią to jest uzasadnione jej branie..

reklama
Do góry