reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Cinamona Emilek tez sie budzi w nocy kilka-kilkanascie razy.. juz sie przyzwyczailam.

Nutria pozniej napisze przepis ;) jego mozna rowniez recznie w misce. Yo porpstu ciasto ktore zawsze wychodzi idealne ;)

Anny ja tez wiem ze sie spotkamy, czuje to- w moczu hahaha ;)

FiolecKo prosze bardzo i polecam się na przyszosc ;)

Love boiled ja w dniu Twojeho usg bede miala pierwsA wizyte u poloznej ;)

Dzień dobry:)
Ufffff przebrnęłam przez wszystkie posty i jestem z siebie mega dumna :) My byliśmy na pierwszych badaniach z krwi... chyba 5 fiolek z mnie ściągnęli. Mocz też był i tego się boję, bo przy pierwszej ciąży cały czas łykałam urosept i żurawinę.

Jesteśmy na 30-ego umówieni na badania prenatalne. Już się nie mogę doczekać bo idziemy do tego samego gina co w pierwszej ciąży i bezbłędnie określi płeć dziecka. Dziwne jest tylko to że jak sobie liczyłam kiedy mam iść na te prenatalne to wyszło mi że między 23 stycznia a 10 lutego a jak dzwoniłam się umówić i Pani sama liczyła to powiedziała że 30ty to jest ostateczny termin kiedy mogę pójść.

Torty śliczne i bardzo zazdroszczę zdolności. Ja pod tym względem jestem kompletne beztalencie.

Cinamona... mówisz że Twoja nie śpi a ma 2 lata... pocieszę Cię... mój syn ma skończone 5 i może zdarzyło się 5 nocy kiedy nas nie wołał z jakiegoś powodu ;-) No cóż ale ja nie mogę się przyzwyczaić... ale skoro wstaje do jednego to i do maleństwa będę :):)

Ranyyyyyyyy czy wam też chce się tak bardzo spać w dzień? siedze w pracy i głowa mi opada... ostatnio jechałam autem i też mnie dopadło. Po prostu dramat nie do ogarnięcia. Niestety nie mogę się wspomóc kawą bo mi nie smakuje teraz a ogólnie to uwielbiam.

Temperatury to nigdy nie mierzyłam ale za to ciśnienie w pierwszej ciąży codziennie i w drugiej mi to zostało :)

Pozdrawiam was serdecznie i życzę miłego dzionka.

PS nie piszcie tak dużo w nocy bo znowu będę miała tyły hehe

Jogobelka te badania prenatalne to ja slyszalam ze miedzy skonczym 10 a 14 tygodniem, ale myślę ze najlepiej jest mieć jakoś w skończonym 12 tygodniu. A ty który będziesz miała tydzień?

Witam! ;) Nie jestem pewna czy powinnam już się do Was przyłączyć ale chciałabym mieć kontakt z kimś kto jest na tym samym etapie ciąży co ja. Przejdę do rzeczy, dlaczego nie jestem pewna? Otóż jak co miesiąc wyczekiwałam na cudowne dwie kreski, gdy w sierpniu 2014 juz się pojawiły byłam szczęśliwa jak każda z was, ale przez natłok nerwów bardzo wcześnie straciłam maleństwo. Postanowiłam więc nie robić testów. Przestałam mieć nadzieję, ale jednak nadzieja z dnia na dzień powoli powraca. Przechodząc do sedna.. Miesiączki nie ma! Kalkulator ciążowy obliczył termin na 30 sierpnia o ile fasolka jest w brzuszku. Już 20 stycznia ide na pierwszą wizytę u ginekologa i mam nadzieje, że wieści będą takie jakie chce usłyszeć. Tylko martwi mnie jedna sprawa, ciągle mam takie uczuciei w podbrzuszu jak zwykle przez miesiączką, też tak macie? A wczoraj wystąpiło plamienie, myślałam że to @ ale dwie małe plamki krwi i do teraz już jest 'czysto'. A i z całego serca gratuluję Wam przyszłe mamusie! :)

PaniKovalowa tez miałam takie bóle jak na miesiaczke, myslalam ze zaraz dostane ale w końcu zrobilam test i były dwie kreseczki, a potem jeszcze przez jakiś czas miałam cały uczucie ze okres dostane.

A ty nie robilas testu ciazowego?

No właśnie przez to co przeżyłam boje się, że znowu będę przeszczesliwa z dwóch kresek a później jednak będzie wielki smutek. A tym bardziej jak wyjdzie negatywny to znowu się załamie.

reklama
Do góry