reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Cinamona Emilek tez sie budzi w nocy kilka-kilkanascie razy.. juz sie przyzwyczailam.

Nutria pozniej napisze przepis ;) jego mozna rowniez recznie w misce. Yo porpstu ciasto ktore zawsze wychodzi idealne ;)

Anny ja tez wiem ze sie spotkamy, czuje to- w moczu hahaha ;)

FiolecKo prosze bardzo i polecam się na przyszosc ;)

Love boiled ja w dniu Twojeho usg bede miala pierwsA wizyte u poloznej ;)

Dzień dobry:)
Ufffff przebrnęłam przez wszystkie posty i jestem z siebie mega dumna :) My byliśmy na pierwszych badaniach z krwi... chyba 5 fiolek z mnie ściągnęli. Mocz też był i tego się boję, bo przy pierwszej ciąży cały czas łykałam urosept i żurawinę.

Jesteśmy na 30-ego umówieni na badania prenatalne. Już się nie mogę doczekać bo idziemy do tego samego gina co w pierwszej ciąży i bezbłędnie określi płeć dziecka. Dziwne jest tylko to że jak sobie liczyłam kiedy mam iść na te prenatalne to wyszło mi że między 23 stycznia a 10 lutego a jak dzwoniłam się umówić i Pani sama liczyła to powiedziała że 30ty to jest ostateczny termin kiedy mogę pójść.

Torty śliczne i bardzo zazdroszczę zdolności. Ja pod tym względem jestem kompletne beztalencie.

Cinamona... mówisz że Twoja nie śpi a ma 2 lata... pocieszę Cię... mój syn ma skończone 5 i może zdarzyło się 5 nocy kiedy nas nie wołał z jakiegoś powodu ;-) No cóż ale ja nie mogę się przyzwyczaić... ale skoro wstaje do jednego to i do maleństwa będę :):)

Ranyyyyyyyy czy wam też chce się tak bardzo spać w dzień? siedze w pracy i głowa mi opada... ostatnio jechałam autem i też mnie dopadło. Po prostu dramat nie do ogarnięcia. Niestety nie mogę się wspomóc kawą bo mi nie smakuje teraz a ogólnie to uwielbiam.

Temperatury to nigdy nie mierzyłam ale za to ciśnienie w pierwszej ciąży codziennie i w drugiej mi to zostało :)

Pozdrawiam was serdecznie i życzę miłego dzionka.

PS nie piszcie tak dużo w nocy bo znowu będę miała tyły hehe

Jogobelka te badania prenatalne to ja slyszalam ze miedzy skonczym 10 a 14 tygodniem, ale myślę ze najlepiej jest mieć jakoś w skończonym 12 tygodniu. A ty który będziesz miała tydzień?

Witam! ;) Nie jestem pewna czy powinnam już się do Was przyłączyć ale chciałabym mieć kontakt z kimś kto jest na tym samym etapie ciąży co ja. Przejdę do rzeczy, dlaczego nie jestem pewna? Otóż jak co miesiąc wyczekiwałam na cudowne dwie kreski, gdy w sierpniu 2014 juz się pojawiły byłam szczęśliwa jak każda z was, ale przez natłok nerwów bardzo wcześnie straciłam maleństwo. Postanowiłam więc nie robić testów. Przestałam mieć nadzieję, ale jednak nadzieja z dnia na dzień powoli powraca. Przechodząc do sedna.. Miesiączki nie ma! Kalkulator ciążowy obliczył termin na 30 sierpnia o ile fasolka jest w brzuszku. Już 20 stycznia ide na pierwszą wizytę u ginekologa i mam nadzieje, że wieści będą takie jakie chce usłyszeć. Tylko martwi mnie jedna sprawa, ciągle mam takie uczuciei w podbrzuszu jak zwykle przez miesiączką, też tak macie? A wczoraj wystąpiło plamienie, myślałam że to @ ale dwie małe plamki krwi i do teraz już jest 'czysto'. A i z całego serca gratuluję Wam przyszłe mamusie! :)

PaniKovalowa tez miałam takie bóle jak na miesiaczke, myslalam ze zaraz dostane ale w końcu zrobilam test i były dwie kreseczki, a potem jeszcze przez jakiś czas miałam cały uczucie ze okres dostane.

A ty nie robilas testu ciazowego?

No właśnie przez to co przeżyłam boje się, że znowu będę przeszczesliwa z dwóch kresek a później jednak będzie wielki smutek. A tym bardziej jak wyjdzie negatywny to znowu się załamie.

reklama
Do góry