Nawet nie zwróciłam uwagi, teraz sprawdziłam pieczątkę, faktycznie położna. Pielęgniarki nie było, ale właśnie jak marand pisze, one raczej nie przyjeżdżają,kiedyś mi tłumaczyła, że to nie jest dla nich pilne. U nas pewnie nie będzie bo już przy zapisywaniu młodego do przychodni narzekała, że tak daleko mieszkamy. W sumie u żadnej ze znanych mi młodych mam (nawet mieszkających bliżej) nie odwiedzają pielęgniarki tylko właśnie położne.
reklama
lucalew
Fanka BB :)
Chilling no też się zdziwiłam jak zadzwoniła.
Lucalew, może masz po prostu lepsza przychodnie, która spełnia przepisy. Pielęgniarki mają więcej czasu. Moje niektore znajome z innych dalszych przychodni nie miały nawet wizyty położnych. Jak będę u lekarza to zapytam z ciekawości jak to wygląda u nas.
ewelinka12
chilling powinny zlozyc skarge do nfz bo co miesiac nam kase sciagaja ze skladek za polozna i pielegniarke
ewelinka12
u nas najpierw przyxhodzi polozna a do starszego dziecka pielegniarka
lucalew
u nas najpierw przyxhodzi polozna a do starszego dziecka pielegniarka
Ewelinka a co pielęgniarka taka robi podczas wizyty?
ewelinka12
szczerze to nic, tak jak polozna, popyta cos tam i tyle, polozna nawwt dizecka nie ogladala, moze akurat ja na takie trafilam
lucalew
Ewelinka dzięki bardzo :-)
No moja położna patronazowa też już oprócz ważenia go nie bada. Na pierwszej i drugiej wizycie go ogladala
No moja położna patronazowa też już oprócz ważenia go nie bada. Na pierwszej i drugiej wizycie go ogladala
reklama
ewelinka12
a u mnie nic, tylko cos popisala, popytala i tyle