reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Sann czyli większość fizjo ćwiczy z nia jak jeździcie.. Ale wazne ze poprawę widac :) my dopiero zaczynamy wiec mamy z 4 ćwicz rozciągające i ona z nim ćwiczy jak jesteśmy i ja w domu tak raz dziennie serie ciągnę..

reklama
Tak bunia :)
Co jakiś czas będzie miała wizytę u psychologa już jedną miała na kolejnej sprawdzą jak się rozwija porównując do pierwszej wizyty.
Widzę po niej że jest bardzo zestresowana na zajęciach ... W domu puszcza piąstki a u nich strasznie zaciska.
Wiem że jeszcze długa droga przed nami żeby wszystko było ok

Ja dziewczyny używam pampers swaddlers i huggies pure and natural i oba sa dobre.. Oba bardzo dobre jak dla mnie i juz kupka nie wylatuje.. Ale juz jestem w połowie obu paczek i cos mi sie wydaje ze huggies będę musiała juz 3..

Lunera ja tez tak zapinam czyli w miarę dokładnie i lekko ciasnawo.. Noi siusiak w dół bo inaczej obsikany cały by był chyba.. Pamietam początki jak lubial sobie w trakcie zmiany siknac.. Albo po kąpieli w ręcznik Eh..

Kopfer no to macie z ta rozworka faktycznie... :/ A co ortopeda mowi ile to musicie stosować ?

Lilija co do imprezy to zalezy wlasnie ile gości.. Bo jak w domu to przygotować trzeba wszystko i posprzątać .. Moja znajoma robiła np w domu i żałowała bo i bałagan i wogole mowi ciezko było ogarnąć ale jak mowię zalezy ile macie miejsca i ile ludzi bo jedzenie i tak catering.. Biedny sie kupka umęczyl ale wazne ze udało sie uspokoić i zasnął.. My mieliśmy śluzowata kupkę z 2-3 razy pamietam. Ale chyba bez histerii

Cinamona u mnie w dzien tez spania coraz mniej o sie przyzwyczaić nie moge ze nie mam tyle czasu co wcześniej.. Ale ze to noce zaczął spać pieknie od 2-3 dni.. Zobaczymy jak sytuacja sie rozwinie.. Wczoraj usnął po jedzieniu juz sie "dopchal" koło 10 i teraz karmimy sie a jest 6 rano.. Wcześniejsza noc dał mi rozrywkę do 1 w nocy i sie obudził juz całkiem ok 9 rano.. I noc wcześniej tez jakos 10-5.. Ale za to wieczory jak sie obudzi np 5 popołudniu to zanim na noc zaśnie to ma np jedna drzemkę 30 min albo z dwie po 20... Jak sie zabawa zmęczy..

Fioleczka wazne ze poprawa jest [emoji173]️

Akuku teraz będę tylko kark sprawdzać :) bo mnie te dłonie zimne niepokoiły..

Sann to tak jak i u nas długa droga z ta główka i rozciąganiem.. Ale co zrobić.. Trzeba i jyz a wazne ze poprawę widac jakakolwiek.. My u fizjo byliśmy dopiero dwa razy i nie zauważam zeby jakos sie "blokował" u niej ale on młodszy od twojej wiec moze dlatego

Jestem już drugi dzień na diecie, nadal wytrwale ćwiczę i przez to mam jeszcze mniej czasu na forum. Też korzystam na telefonie.
Bunia fajnie, że do nas wróciłaś [emoji4]
Mój też ma prawie zawsze zimne rączki.
Byliśmy wczoraj u ortopedy, bo jak robiliśmy usg bioderek to wyszło, że jedno wolniej się rozwija. Pan doktor powiedział, że to minimalna różnica i nie ma się co przejmować, ale dał ćwiczenia do robienia i kazał na noc tetre w gaciochy wsadzać.
Wczoraj po południu byliśmy też u pediatry, bo mały płacząc dwa razy strzelił gilem na pół bodziaka i dziwnie oddychał. Na szczęście oskrzela i płuca czyste a na mały katarek nic poza solą fizjologiczną pani do doopy doktor nie kazała. Przy okazji był ważony i waży 5127 g więc już w normalnym tempie zaczyna przybierać. Nadal jest nieduży w stosunku do waszych szkrabów bo dziś kończy 2 miesiące i dopiero od kilku dni Pampersy 2 i ubranka 62.
Mój tryb dnia jest teraz ustawiony nie tylko pod dziecko, ale też pod dietę, bo muszę jeść o konkretnych godzinach. I tak wczoraj po powrocie od pediatry najpierw musiałam go nakarmić, później ugotować sobie podwieczorek i uśpić go żebym mogła wreszcie poćwiczyć. I tak wydarzyło się coś dziwnego. Jak go uśpiłam ok 19.30 tak śpi do teraz (11.40) choć obudził się o 6.20 i zaczął się hihrać [emoji23][emoji23][emoji23] i nie chciał spać przez jakieś 20 min. Na szczęście po przewinięciu o cycku znowu odleciał.
Bunia ja też widzę różnicę w rozmiarze Pampers i happy.
Cinamona świetnie Cię rozumiem. Mnie też to dołuje. Przyjdzie czas i na nasze dzieci [emoji6]
Fiołeczka super, że widać poprawę! Będzie coraz lepiej.

Bunia licząc wiek od terminu porodu mają tyle samo :)
Czasem już sama nie wiem jak podchodzić do tego jak się rozwija bo jednak 6 tygodni to dużo. Więc porównuje do waszych maluszków z terminu ok 20.08 :)

reklama
Do góry