reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ja chodzę z Lena do poradni wcześniej interwencji na ćwiczenia i będzie miała też robiony masaż.
Jest z nią trochę roboty też się spina i zaciska czasem rączki.
Jutro mam kolejną wizytę bd chodzić regularnie co piątek.
Popytam dokładniej o tych napieciach

reklama
Ancikowa kurde co chwilę coś, ja jednak jestem pewna!! Że wszystko dobrze się skończy.

Co do calowania to mnie drażni jak tesciowie caluja małego w rączki, bo on później bierZe je do buzi, a jeSzcze szczepień nie miał. Dziś mają przyjechać to planuje to powiedZieć. Mąż zrobił krzywa minę jak go o tym poinformowałam...

A co do ostatnich moich wieczornych przygód wszystko minęło ;) pewnie to był skok.
Lenka wiecznie się uśmiecha próbuje gaworzyc po swojemu i czasem zasmieje się na głos ;)
Na kontroli byliśmy waży 5300 dla mnie to już duże obciążenie przy mojej Wadze koguciej 42 kg haha a dziecko dalej rośnie.
Trzymam kciuki za problemy z maluszkami bd dobrze

Ja chodzę z Lena do poradni wcześniej interwencji na ćwiczenia i będzie miała też robiony masaż.
Jest z nią trochę roboty też się spina i zaciska czasem rączki.
Jutro mam kolejną wizytę bd chodzić regularnie co piątek.
Popytam dokładniej o tych napieciach

Sann, beer bardzo wdzieczna!

My po lekarzu i szczepienie. Szymek 7,5 tyg od wagi urodzeniowej przybrał 2kg. Szczepiliśmy też plus rota. Moja lekarka poinformowała o większej higienie, plus zasugerowała żeby najlepiej Marty nie było podczas przewijania. Co do tego wylewu to nie mówi się o tym ale taki krwotok często następuje podczas porodu przez cc. Dziecko nie przechodzi okresu adaptacji, natychmiast jest pierwszy krzyk, nadmiar bodźców i w efekcie powstaje taki krwotok. Ona zleca często usg główki i zazwyczaj po cc taki wylew może wystąpić. Uspokoiła mnie bo mówi że poza torbielami nie jest nic powiększone i na kontrolę lepiej iść jak mały będzie miał 6 miesięcy. Oglądała też usg i stwierdziła że ta długość przedprzeponowa wskazuje z dużym prawdopodobieństwem na refluks. Mamy zmienić mleko na ar a jak to nie pomoże to dostałam kropelki. Kazała też mimo klina podłożyć książki pod łóżeczko żeby spał pod kątem 30st.

Ja dziewczyny dziele te szczepienia.
Tzn. najpierw dalam 6w1 (mial 7 tyg), potem dostanie rota oddzielnie (jak bedzie mial 11 tyg), a pozniej pewnie pneumo oddzielnie i meningo oddzielnie. Jest z tym troche zachodu, ale nie mam przekonania do obciazania jego organizmu wszystkim na jeden raz.
Zawsze pytam pani doktor do kiedy najpozniej musi dostac swoja dawke i wybieram termin okolo tej daty z minimalnym zapasem gdyby byla jakas infekcja. Wiec pierwsza dawka rota najpozniej w 12 tygodniu musi byc podana, a druga do 6 mcy.

Anciikowa, bardzo mocno trzymamy kciuki za Leona i jego zdrowko!!! Musi byc dobrze!

Lucere, a podpowiesz nam w wolnej chwili co mogloby niepokoic z napieciami? Nadmiernym albo zbyt slabym? Mi sie wydaje, ze moj raczej w druga strone idzie...

Oj, Ancikowa, ale się wycierpicie, oby w końcu pomogli w tym szpitalu.
Ja w usta nie całuję, ale czasem w policzki. Trzeba z tym uważać, o ile pamiętam, to np.meningokoki można dziecku sprzedać. U nas dzisiaj do teraz sporo marudzenia, kiepsko łapie cyca, a w przerwach trochę ryku jest. Nie wiem, o co jej chodzi.
Ja planuję pneumokoki w 7 miesiącu, wtedy są 3 dawki, a nie 4. Ewentualnie po skończeniu roku są 2 dawki,ale może lepiej wcześniej bo tak naprawdę to dla małych dzieci zakażenie jest groźniejsze.

reklama
Do góry