reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Ja chodzę z Lena do poradni wcześniej interwencji na ćwiczenia i będzie miała też robiony masaż.
Jest z nią trochę roboty też się spina i zaciska czasem rączki.
Jutro mam kolejną wizytę bd chodzić regularnie co piątek.
Popytam dokładniej o tych napieciach

reklama
Ancikowa kurde co chwilę coś, ja jednak jestem pewna!! Że wszystko dobrze się skończy.

Co do calowania to mnie drażni jak tesciowie caluja małego w rączki, bo on później bierZe je do buzi, a jeSzcze szczepień nie miał. Dziś mają przyjechać to planuje to powiedZieć. Mąż zrobił krzywa minę jak go o tym poinformowałam...

A co do ostatnich moich wieczornych przygód wszystko minęło ;) pewnie to był skok.
Lenka wiecznie się uśmiecha próbuje gaworzyc po swojemu i czasem zasmieje się na głos ;)
Na kontroli byliśmy waży 5300 dla mnie to już duże obciążenie przy mojej Wadze koguciej 42 kg haha a dziecko dalej rośnie.
Trzymam kciuki za problemy z maluszkami bd dobrze

Ja chodzę z Lena do poradni wcześniej interwencji na ćwiczenia i będzie miała też robiony masaż.
Jest z nią trochę roboty też się spina i zaciska czasem rączki.
Jutro mam kolejną wizytę bd chodzić regularnie co piątek.
Popytam dokładniej o tych napieciach

Sann, beer bardzo wdzieczna!

My po lekarzu i szczepienie. Szymek 7,5 tyg od wagi urodzeniowej przybrał 2kg. Szczepiliśmy też plus rota. Moja lekarka poinformowała o większej higienie, plus zasugerowała żeby najlepiej Marty nie było podczas przewijania. Co do tego wylewu to nie mówi się o tym ale taki krwotok często następuje podczas porodu przez cc. Dziecko nie przechodzi okresu adaptacji, natychmiast jest pierwszy krzyk, nadmiar bodźców i w efekcie powstaje taki krwotok. Ona zleca często usg główki i zazwyczaj po cc taki wylew może wystąpić. Uspokoiła mnie bo mówi że poza torbielami nie jest nic powiększone i na kontrolę lepiej iść jak mały będzie miał 6 miesięcy. Oglądała też usg i stwierdziła że ta długość przedprzeponowa wskazuje z dużym prawdopodobieństwem na refluks. Mamy zmienić mleko na ar a jak to nie pomoże to dostałam kropelki. Kazała też mimo klina podłożyć książki pod łóżeczko żeby spał pod kątem 30st.

Ja dziewczyny dziele te szczepienia.
Tzn. najpierw dalam 6w1 (mial 7 tyg), potem dostanie rota oddzielnie (jak bedzie mial 11 tyg), a pozniej pewnie pneumo oddzielnie i meningo oddzielnie. Jest z tym troche zachodu, ale nie mam przekonania do obciazania jego organizmu wszystkim na jeden raz.
Zawsze pytam pani doktor do kiedy najpozniej musi dostac swoja dawke i wybieram termin okolo tej daty z minimalnym zapasem gdyby byla jakas infekcja. Wiec pierwsza dawka rota najpozniej w 12 tygodniu musi byc podana, a druga do 6 mcy.

Anciikowa, bardzo mocno trzymamy kciuki za Leona i jego zdrowko!!! Musi byc dobrze!

Lucere, a podpowiesz nam w wolnej chwili co mogloby niepokoic z napieciami? Nadmiernym albo zbyt slabym? Mi sie wydaje, ze moj raczej w druga strone idzie...

Oj, Ancikowa, ale się wycierpicie, oby w końcu pomogli w tym szpitalu.
Ja w usta nie całuję, ale czasem w policzki. Trzeba z tym uważać, o ile pamiętam, to np.meningokoki można dziecku sprzedać. U nas dzisiaj do teraz sporo marudzenia, kiepsko łapie cyca, a w przerwach trochę ryku jest. Nie wiem, o co jej chodzi.
Ja planuję pneumokoki w 7 miesiącu, wtedy są 3 dawki, a nie 4. Ewentualnie po skończeniu roku są 2 dawki,ale może lepiej wcześniej bo tak naprawdę to dla małych dzieci zakażenie jest groźniejsze.

reklama
Do góry