reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

wrocily mi mdlosci. w reakcji prostej na jedzenie.
jak zjem, to mi neidobrze.
ciagnie mnie na tluste, mieso odrzuca totalnie, nawet wedliny (jedna z niewielu form miesa, po ktroych nie boli mnei brzuch) :baffled: az 5 dni spokoju mialam.:nerd:

reklama
Ale wiecie prze to i mi sie nie chce starac dla nich..11.09 mialam urodziny a w pl bylam 12.09 zlozyli zyczenia 11.09 telefonicznie i tyle..od wlasnjen mamy nawet czekolady.. no coz takie zycie.

Hej ;) do dziś myślałam że mdłości już za mną... Juz się martwilam bo nie miałam żadnych objawów aż do zjedzienia rosołu ;p Dobre ze tylko raz zwymiotuje i mam spokój ;)

akuku, to sie nie staraj.
choc znajac zycie, jestes dobra kobeita i zal bedzie ci tych maluchow i tak to zrobisz.
nawet nie wiem czy jest sens z mama rozmawiac, bo skoro sama nie ma takiej potrzeby, to chyba wolalabym nie dostawac nic, anizeli mialoby to byc w podswiaomosci wywalczone, ale jezeli bardzo cie to kluje, to powiedzialabym,ze nie przyjme prezentow po takiej rozmowie, ale chce zeby wiedziala,ze jest zwyczajnie niesprawiedliwa.
innej opcji nie widze. (ja osobisci ebym powiedziala, ale to ja.... ja musze powiedziec jak mi cos lezy na sercu :wściekła/y:)

z moich historii:
ja swojej tesciowej powiedzialam co mysle o niej przy okazji wizyty u niej i skonczylo sie na tym,ze rzucila sie na mnie z pazurami, zakluczylam sie w pokoju z dziecmi, ta kopala, walila w drzwi, krzyczala jak opetana :-D wiec zadzwonilam do jej brata i syna (moj ex) zeby po nas przyjechali, bo matka dostala szalu. i tym sposobem to byla moja ostatnia wizyta w zasranym egipcie.
to tak ku pokrzepieniu ;) jakby co akuku run!!! ;)

Anney jak byla u mie i pokazywala mi filmiki jak ti sie bawila z Pawelkiem (bedac u mnie siedzi glownie przy kompie i z dziecmi sie nie bawi) powiedzialam jej co mysle ze nawet sie z nimi nie bawi.. jak Emil marudzil to na rece go brala i albo siadala do kompa albo chodzila i patrzyla w tv.. bawiaca ja widzialam ze 3 razy po kilka minut moze ... no i sie poczula urazona..powiedziala ze ti jej ostatnia wizyta u nas i ze ja jestem zazdrosna... nie wiem moze i jestem ..skoro zawsze moj jeden z braci byl najważniejszy a ja na ostatnim miejscu..
Co roku na urodziny dostawalam ksiazki do szkoly .. bardzo milo.. tak wiwc wiecie
Ah juz sie pozalilam. Wkurza mnie to wszystko i tyle.
Macie racje my mamy siebie nawzajem ..ja sie staram by zadne z dzieci nie czulo sie mniej lub bardziej wazne... sa dni ze mowia "mamo ty mnie nie kochasz" taki chwyt jak czegos niepozwalam...ale ja wtedy odpowiadam... "kocham was zawsze tak samo nawet jak sie na was zloszcze"

Kochana ja mam to samo ze swoja babcia. Ma trojke dzieci, corki blizniaczki w tym moja mama i syna. Syn wczesnie stracil zone i zostal z trojka dzieci i babcia cala milosc przelala na tamte wnuki i syna. My - moja mama, ja, moja ciocia i jej dzieci zawsze byly be. Niby zyczenia potrsfila wyslac, ale.... pamietam jak kuzynka od wujka byla w ciazy i ja akurat wtedy z zaproszeniem na slub do babci poszlam. Nie moglam slowa powiedziec o swoim szczesciu i slubie bo caly czas mi przerywano, ze Patrycja to, Patrycja tamto... a Patrycja jeszcze chodzi kupywac ciuszki, a Patrycja jeszcze myje okna itp itd... no do zesrania. Wyszlam tylko zla, ale tak jest zawsze. Jak sie idzie do babci to trzeba byc przygotowanym, ze bdzie gadac tylko o tamtych wnukach. Jedyny raz kiedy o nich nie mowila to wtedy jak poronilam i byla u mnie w szpitalu ... takze Akuku kochana wiem jak to jest byc odrzuconym, ale damy rade bo kto jak nie my ! Najwazniejsze, ze masz swoja mala kochajaca rodzinke :-)

Ostatnia edycja:
DSC_0621.jpg

No i tort ..ale mowie nie podoba mi się kilka rzeczy w nim..oby smakowal :D

Załączniki

• DSC_0621.jpg
    DSC_0621.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Dobry wieczor, witam nowe mamusie :-)

Ufff dziewczyny mnie tez dzis boli brzusio tzn kluje czasem i juz zaczelam panikowac ale czytam Was ze tez czasem Was pobolewaja brzuszki wiec ufff
Siku biegam tez w nocy czasem raz czasem wiecej i w dzien tez.

Do góry