reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Cinamona zdrówka dla Hugo![emoji8]
Amor w naszym leżaczku wyczerpała się bateria ze dwa tygodnie temu więc mamy małe doświadczenie, ale nie widzę nic złego w półgodzinnej drzemce.
Anney gdzie byłaś?? [emoji4]
Jlnx to normalka, że dzieci są aniołkami przy znajomych [emoji16] Mało tego! Mój jest też aniołkiem gdy tata wraca z pracy. A później mąż się dziwi czemu ja taka zmęczona i rozdrażniona chodzę [emoji6]

Moja mynia bujaczka nie lubi.
Zuzzi, a gdzie mine nie bylo haha

Moja mynka obraca sie z brzuszka na plecy juz długo,
Uśmiechu piekne ale
Oszczędne: czyt: muszę byc wyspana, najedzona i w świetnym humorze. Ale sa cudne.
Główkę trzyma pieknie, alemam wrażenie, ze najsłabiej najniżej z mojej calej trójki dzieci.

Teraz was wkurE ;) spi dalej bak spaal. Usabilizowane godziny mamy. 24-6 tu jedzenie na śpiocha o 6 i od 6-11 spi dalej ;) potem 3 karmienia co godzinę, z poldrzemkamimpomkedzy i mizianiem obowiązkowym przez mamę, jak juz nabombana 3dawka idzie spać na kolejne 3-5h ;) (tu jeździmy do szkoły po
Chłopców i spi mimo przenoszenia haha) budzi sie ok -7.30-18, wtedy ma kilka godzin aktywności intensywnej, od 22 juz okres miziania i przytulania, zeby o 24 zacząć rytuał ba nowo.

Ja sie oczywiscie doszukuje juz jakiegoś zmniejszonego napięcia przez to spanie ;)

Mleka mamy morze, skok rozwojowy 3dniowy był z cyckaniem co piec minut, co w konsekwencji doprowadziło do zastojów i cycków ze szklanego ekranu programów okolopolnocnych ;) ale juz jest znow stabilizacja.
Wczoraj jedyny i pierwszy raz kupy nie mogła
Zrobić i sie prężyła.

Aaaaa wlasnie! Ona gada przez sen!
Na jakaś godzinę przed rozbudzeniem sie sa kwękania, gadanie, ruszanie sie, baczenie haha

Anney ale Ci booosko.. ja Ci dam napiecie ! Moqilam Ci ze moj emil spal i jadl do 3-4 miesoaca ! Pousmiechal sie i zasypial byl okres ze jadl cp rowno 4 godziny i nie bylo mowy czesciej.. i przesypial noce wiwc jadl stosunkowo malo.. ale przybieral ladnie wiec sie nie martwilam.

Moja Ala uwielbia bujaczek. Wsadze ja wlacze bujanie melodyjki .. rozglasa sie i zasypia... no chyba ze baki mecza to tylko raczki ..czesta zmia a pozycji i kolysanie.

My mamy bujaczek z prawie plaska pozycja i nawet 3 godziny spi ;)

Ja w nocy taki zastoj puersi mialam ze masakra.. przystawialam ale w kilku pozychach zeby oproznila.. a rano jeszcze odciagalam.

No moja tez. Chlopcy nie robili yak wiec sie zdziwilam Hal zobaczylam ja W taking pozach ;)

Powodzenia dziewczyny na szczepieniach!

reklama
Anney babo ty!!! Tesnilysmy za toba !!![emoji8]
Zazdrosc mnie zrzera za te przespane noce[emoji12]

Hugo ma zapalenie oskrzeli[emoji20]
Dostal aerozol wziewny i juz pierwsza dawke dalam.
Lekarz na ip mowil ze mam sie nie przejmowac, ze gorzej bedzie jak w wieku 14 lat pojdzie na impreze a ja bede na sofie cala noc czatowac.
Tak czy inaczej jutro mamy wizyte u naszego pediatry

Do góry