reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
DZIEWCZYNY! Nie nadążam czytać :)

Witam nowe mamy.

Aga gratulacje wizyty udanej.

Co do śluzu, mam ale niewielki.

Podziwiam za chęć do ćwiczeń.

Jestem ciągle ospała i zmęczona, czasem przechodzi wszystko i nie czuję ciąży, a czasem nie chce mi się wstać, a muszę, bo synek sam sobie nie da rady :)

A we Francji masakra - dobrze, że już ich zabili!

Podobno jak duzo sluzu to dziewczynka ? Cos mi sie kiedys o uszy obilo . Dzieqczyny ja mam brzuch jak na koniec ciazy ! Co to ma byc ? Nie jem ani slodycY ani nie zdrowo.. raczej jak zywkle i nie wiecej a bawet mnie. Wywalony brzuch masakrycznie ..
Nie wiem czy mi sie woda odklada czy co ? Ale nie pije duzo wiec i skad ?
Codziennie waga rosnie ! Jestem przerazona jak tak dalwj pojdzie to na koniec ciazy w drzwi nie wejde !

Akuku, ja tez mam bębenek duży.
lekarz zmierzył mi mscice i mam DO PĘPKA !,, a gdzie w 10tyg tak wysoko. Mówił ze z każda ciąża inaczej, u ciebie pewnie tak samo.

a jezeli duzo duzo sluzu na dziewczynkę, to ja pewnie noszę trzeciego chłopca. Zmiazdzylas tym moje marzenia akuku hahahahaha

Ostatnia edycja:
Akuku nie martw sie mnie tez wywalilo ale jak juz pisalam swoj brzuszek tez mialam chociaz nigdy takiego hehhe.
Wlasnie powinno sie pic bardzo duzooo wody zeby sie wlasnie nie zatrzymala w organizmie. Mialam kiedys pro lem z puchnacymi kostkami i nic mi nie pomagalo az wlasnie przetestowalam picie duzej ilosci wody i te nogi do gory jak ma sie mozliwosc i jak spie do dzis dnia mam nogi na poduszcze.
Ja musze i wiem ze to tez zdrowo jesc czesto a w malych ilosciach takze 5 a nawet 7 posilkow jem dziennie w zaleznoscj o ktorej wstane :-)

Akuku nie martw sie mnie tez wywalilo ale jak juz pisalam swoj brzuszek tez mialam chociaz nigdy takiego hehhe.
Wlasnie powinno sie pic bardzo duzooo wody zeby sie wlasnie nie zatrzymala w organizmie. Mialam kiedys pro lem z puchnacymi kostkami i nic mi nie pomagalo az wlasnie przetestowalam picie duzej ilosci wody i te nogi do gory jak ma sie mozliwosc i jak spie do dzis dnia mam nogi na poduszcze.
Ja musze i wiem ze to tez zdrowo jesc czesto a w malych ilosciach takze 5 a nawet 7 posilkow jem dziennie w zaleznoscj o ktorej wstane :-)

Podpisuje sie. Aczkolwiek mi ta woda z organizmu średnio odpływa ;(

Anney moze sprobuj mniej soli albo masaze albo tez porozmawiaj ze swoim lekarzem.
Mnie moj ciagle pyta i ginekolog i diabetolog czy kostki puchna. Narazie odpukac nie :-)

ja soli prawie nie jem od lat. tzn duuuzo mneij niz wszyscy inni.
rozmawialam, ale wieszz, cudow nie ma jak masz o 3 zyly w nogach mniej ;(
juz mi nowe zylaki wychodza.
w poprzednej ciazy mialam zylaki nawet na wargach sromowych, boje sie ich :-(
powiem wam,ze ostatnio mnie to moje zdrowie przzytlaczza :( lapie dolki okrutne.

reklama
Anney hehe :D wiesz sama sobie marzenia zlamalam bo u mnie sluz jest ale nie tak ze jakos bardzo dużo :D haha :D
Ojj jak ja bym chciała coreczke ! naogladalam się jak dziewuszki slicznie spiewaja i tancuja :D jakie piękne ubrana i zwariowałam :D a tam pewnie maly spiderman albo inny bohater rosnie :D haha :D a ja bym chciała ksiezniczke mala :D:D

znowu mi się cofa ;/;/ ahh

lucalew a co jak mi się nie chce pic ?

JA to mam wrazenie ze mój organizm odkłada wszystko co jem na czarna godzine...karmie piersią, ciaza..nie jem dużo a waga rosnie !

Dzis na obiad miałam zupe pieczarkowa :D mmm jaka pyszna, szkoda ze nie zostało nic :D hahaha

dziewczyny szukam spiworkow do wozka :) chciałam kupic oryginalne britaxa ale trochę dorgie i nie wiem czy się sprawdzi bo taki ala spiwor ? nie mam gdzie ich obejrzeć.
Polecacie jakies śpiworki ? potrzebuje na już bo chce sprzedać stary wozek a tamten śpiworek kolorem nie pasuje :D hehe
A tu ten orginalny co mysliscie o nim?
Britax Affinity Cosytoes - Chili Pepper - cosytoes & footmuffs - Mothercare

Chcialam jeszcze dla brzuszkowego kupic taki sztywny

Britax Cosy Toes - Neon Black - cosytoes & footmuffs - Mothercare

Ale się zastanawiam czy jest sens..ja większość jezdze autem wiec dziubdzius będzie w foteliku i przydalby mi się taki uniwersalny śpiworek do fotelika i wozka...ale czy ten uniwersalny posluzy trochę ? bo ten britaxa jest do 3 lat wiec długo :D

ahh nei wiem co robic :D

Do góry