reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Smutne to bardzo :-( Moja kolezanka miala podobnie z tym ze jej malenstwo w ok 25 tc uratowali wazylo ok 500 gram a teraz ma juz kilka lat jej synek i ma sie dobrze. Czasem nie wiele trzeba zeby uratowac ciaze czy to zrobic badanie czy zlecic przyjmowanie lekow czy tak jak piszesz Akuku zalozenie szewka. Wiadomo tez ze czasem nic sie nie da zrobic albo mimo wysilkow nie udaje sie ale jestem zdania ze zawsze warto próbować.

reklama
Helou
Ja juz wrocilam z pl ale niestety nie wrocilsm do domu tylko u tesciow siedze bleee
Byle do 4go stycznia i do domku

Witam nowe mamusie. Grono nam sie pieknie powieksza. Mam nadzieje ze wszystkie w komplecie dotrwamy do sierpnia.

Ja sie dzisiaj umowilam na usg genetyczne w 12 tyg. Ide 26go stycznia.
A co do badam genetycznych to zadne badanie genrtyczne nie wykryje wszystkich chorob genetycznych, sa tysisce mutacji genowych. Te badania moga wykryc tylko trisomie czy jak sie tam to nazywa m.in zespol downa.
Moja sis ma bardzo chore dziecko. Ma bardzo rzadka chorobe genetyczna. Bedac w ciazy zrobila wszystkie mozliwe badania ale nic nie wykazaly poniewaz jest to calkiem co innego niz trisomie.

Lucalew trn chlopiec wazyl 500g...mogli probowac go ratowac :(

Goosiak tak czy siak mogli probowac... nie wiedza na ile rozwiniety byl maluszek..jakby mi powiedzieli ze to jest poronienie i nje ratuja bo zabraklo kilku dni to chyba bym na ich oczach sobie zyly podciela :/ dla mnie to wielka tragedia ..

Moze i mozna prosic o badanie przez polozna ale one nie chca tego robic.. zreszta tu chodzi o sprawdzenie dlugosci szyjki poprzez usg dopochwowe...

Jak mi odeszly wody z emilkiem to mi sprawdzili rozwarcie i pozniej dopiero po prawie dobie i to "na moja odpowiedzialnosc"

Loveboiled chyba nie miala objawow...

Hej dziewczyny dziekujeee za kciuki, witam nowa mamusie :-)

Nasz Ktosiek ma juz 9,8 mm i serduszko 140-150 uderzeń wiec jest wszystko dobrze a ja jestem szczesliwa :-):-):-)
Za tydzien juz ide do swojego lekarza wg terminu.
Jesli chodzi o badania genetyczne to ja bede miala w 12 tyg. usg genetyczne i test Pappa i kolejne badania genetyczne w pozniejszych tyg. dostalam na to skierowanie od lekarza i bede miala je robiona w ramach nfz mimo ze nie skonczylam 35 lat ale z tego co wiem to moga byc inne wskazania aby takie badanie przeprowadzic u mnie pewno przez cukrzyce i poronienie.

Gratulacje Lucalew:)

mie tez obojetne z tymi badaniami, wiadomo ze sie czeka do 13 tyg i 6 dnia bada sie przeziernosc karkowa i ja tylko na to czekam, a nawet jesli sie okaze ze jest ryzyko to nic to nie zmieni, i tak urodze

mam pytanie do dziewczyn co mieszkaja zagranica? co u was jesli cos sie dzieje na poczatku ciazy?? tak jak u mnie, mam duzy torbiel, bylam u lekarza juz 3 razy, ostatnio tydzien temu, dzidzius ma sie dobrze, serucho bije, widac juz raczki nozki malutkie, a u was?? jesli nie robia usg to skad maja wiedziec ze wszystko jest dobrze, to jakies calkowite olewanie ciazy

nie wiedza.

pierwsze usg masz w 12tyg.

Ewelinka tak jak mowisz olewka..jak cos sie dzieje to tak ma buc ..natura weryfikuke..

Wczoraj w angli mojej koleżanki kolezanka urodzila w 22i 4 dniu ciazy.. rano poszla do toalety i poczula pecherz z wodami plodowymi...miala rozwarcie... probowali wstrzymac porod nie udalo sie ..ale nie ratowali bo dla noch do 34 tc to porpnienie ;(

Gdyby miala wizytyu gina to widzialby ze szyjka sie skraca ..zalozyli by szew i donosila by ciaze..ale to ciule sa ; (

totalni ignoranci.

dlatego ja zawsze robie raban poloznej ;)

ale mialam okropne porody, tzn blad na bledzzie od poloznych, wiec nie cackam sie z nimi teraz (mam dokumety poswiadczajace bledy)
dlatego w drugiej mialam co tydzien usg (otwarta szyjka) i jutro ide na nhs do lekarza do szpitala (szyjka)
ich trzeba bardzzo pilnowac.
bardzo.
nie Ufam im za grosz.

ocyzwiscie Natururan selekcja, ale czesto niedocyznnosc tarczycy czzy za niski poziom progesteronu jest przyzcyzna poronienia zzdrowej ciazy.

Kochana tak sie dzieje poniewaz dopiero w granicach 24 tygodnia dzidzius ma wyksztalcone najwazniejsze narzady. Oczywiscie zalezy to od rozwoju dzidka w brzuchu. Znajoma urodzila w anglii w 23 tygodniu, dzidzia miala tyle operacji ze cudem przezyla ale to tylko i dlatego ze miala plucka k serduszko dobrze wyksztalcone jak na swoj wiek.

kolezanka urodzila w 25 i 6dni, dziecko totalnie zdrowe, mialo tylko dwie transfujze krwi, bo nei produkowalo erytrocytow na poczatku.

ja objawy mam dalej piekne, a to cycek boli, mdlosci, straszne zachcianki, moj m juz przewraca oczami haha, choc n szczesciejest cudownym kucharzem (tak tak, mozecie zazdroscic :-D)

losos z sosem ziolowym na jogurcie, zagryzany salatka z orzechami, malinami i po tym creme brulee haha
na mieso nie moge patrzec, zapachu nie zznosze.

swiruska.
w poprzednich ciazach nie mialam wogole zachcianek.

kupa smiechu :-D

reklama
Anney to tak jak u mnie tez cycki bola, wymioty mecza, zapachy drażnią i tez mam cudownego m ktory to musi wszystko zniesc i tez mi kucharzy tzn teraz juz nam :-):-):-) oprócz gotowania to musze pochwalic ze jeszcze sprzata i robi zakupy a co :-)

Powiedzial ze jak Ktosiek lub Ktosia bedzie taki/a jak ja to on zwarjuje hehehe ale jego szczęście ze tylko zartowal :-)

Do góry