reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

Kuźwa, nie wiem czy mam okres czy plamię, a muszę wziąć tabletki antykoncepcyjne od miesiączki przecież 🤦‍♀️
Plamienia się raczej nie zalicza jako okres, ja czasem miałam plamienia wieczorem, a rano się puszczało normalnie to lekarz mi mówił, że to jest dopiero pierwszy dzień cyklu. Ja bym poczekała do rana.

reklama
tylko właśnie jestem 11dpo, 23dc, gdzie normalnie mam 14dniową fazę lutealną, a już mi się zdarzyły kilka razy takie właśnie jednodniowe krwawienie 2-3 dni przed okresem - tylko nie tak jak dziś przez cały dzień, a raczej tak do 12 mniej więcej.
A teraz nie miałam żadnych swoich standardowych plamien, od razu krew, do tego ten 11dpo i kurcze jakiś dziwny ten cykl, krwawilam też dość mocno w 9dc.

Chyba poczekam do jutra. Jak jutro będzie tak samo albo gorzej, to już wezmę. Mam nadzieję, że mój organizm aż tak mnie nie zaskoczy i się nie okaże, że mi taki numer z @ odstawił
Kurcze, racja. Ty miałaś to krwawienie dziwne w tym cyklu. Może jutro teleporada z Twoim prowadzącym?

@Myszko właśnie kurcze nie wiem. To jest normalnie żywa krew, zaczęło się rano, miałam też ból brzucha jak na okres, no ale 3 dni przed okresem to ból nie jest czymś dziwnym. I utrzymuje się do teraz - idę spać w podpasce, choć pewnie wkładka by wystarczyła.

Ja mam zawsze brązowe plamienia na kilka dni przed okresem, później dzień przerwy i dopiero żywa krew, pierwszy dzień słaby, dopiero drugiego mnie tak bardziej zalewa. Ale też dwa albo trzy razy się zdarzyło, że już myślałam, że dostaję okres za wcześnie, bo miałam dzień czy dwa brązowego plamienia i bach, za wcześnie żywa krew, pisałam tutaj, że witam się w 1dc, a po kilku godzinach ustawało, następnego dnia albo nic, albo jakieś brązowe plamienie, później nic i później dopiero okres. Było to irytujące i niepokojące, ale nie utrudniało mi życia - do teraz.

Faktycznie może zadzwonię tam jutro i poproszę o kontakt od lekarza... Chociaż jutro rano powinno się wyjaśnić, jak mnie zaleje i będzie mocniej boleć, to po prostu uznam, że to @ i trudno, wzięcie pierwszej pigułki w 2dc zamiast w 1dc nie może mieć aż takiego wpływu, skoro normalnie zachowują działanie antykoncepcyjne jak się zacznie brać od najpóźniej 5dc 😔 tylko kurde znowu coś nie tak, nawet dostanie okresu musi się skomplikować 🤦‍♀️

@Myszko właśnie kurcze nie wiem. To jest normalnie żywa krew, zaczęło się rano, miałam też ból brzucha jak na okres, no ale 3 dni przed okresem to ból nie jest czymś dziwnym. I utrzymuje się do teraz - idę spać w podpasce, choć pewnie wkładka by wystarczyła.

Ja mam zawsze brązowe plamienia na kilka dni przed okresem, później dzień przerwy i dopiero żywa krew, pierwszy dzień słaby, dopiero drugiego mnie tak bardziej zalewa. Ale też dwa albo trzy razy się zdarzyło, że już myślałam, że dostaję okres za wcześnie, bo miałam dzień czy dwa brązowego plamienia i bach, za wcześnie żywa krew, pisałam tutaj, że witam się w 1dc, a po kilku godzinach ustawało, następnego dnia albo nic, albo jakieś brązowe plamienie, później nic i później dopiero okres. Było to irytujące i niepokojące, ale nie utrudniało mi życia - do teraz.

Faktycznie może zadzwonię tam jutro i poproszę o kontakt od lekarza... Chociaż jutro rano powinno się wyjaśnić, jak mnie zaleje i będzie mocniej boleć, to po prostu uznam, że to @ i trudno, wzięcie pierwszej pigułki w 2dc zamiast w 1dc nie może mieć aż takiego wpływu, skoro normalnie zachowują działanie antykoncepcyjne jak się zacznie brać od najpóźniej 5dc 😔 tylko kurde znowu coś nie tak, nawet dostanie okresu musi się skomplikować 🤦‍♀️
Zagadaj z lekarzem, jak się uda. Może jak ten cykl wybitnie z dupy, to lepiej poczekać z procedurą :( (wiem, że to załamka)
Albo USG zrobić, będzie widać płyn jeśli to faktycznie okres.
martwię, że u Ciebie to powtórka z tego wcześniejszego krwawienia :/ A nie wiadomo co to było :/

czyli do soboty włącznie wszystkie co najmniej jeden posiłek dziennie żremy w maczku - frytki obowiązkowe 😁
Ja będę żarła pizzę. Wróciliśmy wczoraj późno do domu, więc zamówiona pizza bo w lodówce światło i jajka. I powinny być sktyzselka o których zapomniałam. Więc dziś na śniadanie też pizza. Jak będzie chęć to i na obiad. Albo jutro na śniadanie.

reklama
Przysiady tak, planków niestety nie. Nie robię żadnych ćwiczeń na brzuch aż do fizyty u fizjo. Mocno bolą mnie blizny po laparo i jedna zamieniła się w wielka kluchę
Z tą blizna miałam tak samo. A że pracuje przy kompie to od 8 godzinnego siedzenia okropnie bolała. Jedna wizyta u fizjo i nic nie boli a blizna jest wyprasowana :)

Do góry