reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

reklama
a gdzie sprawozdanie dla koleżanek? ;>
Co tu opowiadać? Wszystko zgodnie z planem. Aktualnie 12dc, jeszcze przed owu, lewy jajnik walczy, pęcherzyk 17mm, dała mi gonadotropiny (jednorazowo) na przetestowanie małą dawkę i przy okazji na podbicie tego cyklu.
Zrobiliśmy wszystkie badania do ivf. Wyszły zadziwiająco tanio (tzn. szacowałam znacznie więcej), dostałam rozpisaną stymulację na start nowego cyklu. Widzimy się 6-7dc i działamy dalej. Lecimy z dawką po bandzie, żeby uzyskać jak najwięcej komórek.
No i teraz hit! Pamiętacie ten szałowy wymaz z cewki moczowej (wrzucałam jakiś czas temu filmik)? Babka z zaskoczenia do chłopa: a Pan tu ma próbkę, robi się tak i tak, pójdzie Pan do łazienki i zrobi! Chłop blady, poszedł, wyszedł i nie chce na ten temat rozmawiać. A jak wszedł do tej łazienki do babka do mnie: muszę tak robić, bo chłopy panikują xD
Także no... lecimy dalej z tematem.

Tobie też nic nie napisała?

Ja nie wiem. Nie rozumiem 🤷🏻‍♀️
Przecież to podstawa. Mężowi można nie zdawać sprawozdania, ale na kreskach obowiązkowo. To naruszenie kreskówej konstytucji!
Przecież dopiero co wróciłam do domu! Było oczywiście spóźnienie, wizyta prawie 2h, apteka, powrót do domu. No i musiałam nadrobić Wasz pierdyliard stron xD

Co tu opowiadać? Wszystko zgodnie z planem. Aktualnie 12dc, jeszcze przed owu, lewy jajnik walczy, pęcherzyk 17mm, dała mi gonadotropiny (jednorazowo) na przetestowanie małą dawkę i przy okazji na podbicie tego cyklu.
Zrobiliśmy wszystkie badania do ivf. Wyszły zadziwiająco tanio (tzn. szacowałam znacznie więcej), dostałam rozpisaną stymulację na start nowego cyklu. Widzimy się 6-7dc i działamy dalej. Lecimy z dawką po bandzie, żeby uzyskać jak najwięcej komórek.
No i teraz hit! Pamiętacie ten szałowy wymaz z cewki moczowej (wrzucałam jakiś czas temu filmik)? Babka z zaskoczenia do chłopa: a Pan tu ma próbkę, robi się tak i tak, pójdzie Pan do łazienki i zrobi! Chłop blady, poszedł, wyszedł i nie chce na ten temat rozmawiać. A jak wszedł do tej łazienki do babka do mnie: muszę tak robić, bo chłopy panikują xD
Także no... lecimy dalej z tematem.
no i pięknie! 😍

U mnie np jeśli chodzi o trombofilie mam zrobić nadania we wrześniu . Objaw taki ,ze już drugi raz dostałam zatoru płucnego . U mnie krwawienia jeśli chodzi o rany nigdy bardzo nie krwawiły za to okres miałam obfity . Pani hematolog mówi ,ze prawdopodobnie mam już nabyta dlatego robimy badania . Teraz biorę tabletki zakrzepowe ,a w ciąży brałam cały czas clexan a od kwietnia swą razy dziennie i cały połóg. U mnie w rodzinie dziedziczone jest gęsta krew . U mnie jeśli chodzi o ciąże to pierwsza starania 2.5 roku ciężki przebieg różne choroby ciężki poród itp druga starania 1.5 roku trzecia starania pol roku a o czwarta można powiedzieć ze w pierwszym cyklu . Ciąża problemowa .
O kurcze.... Ja mam bardzo obfite krwawienia miesięczne.... Swego czasu bralam nawet exacyl bo bez owijania w bawelne to po prostu przez pierwsze 3 dni krwawie jak zazynana swinia. Ale to tak ze sie przebierać po kilka razy musialam bo mi doslownie przeciakaja 3 podpaski maxi ktore naraz zakladam.

reklama
Do góry