Moonstone
Moderator
Mocne to plamienie?Kuźwa, nie wiem czy mam okres czy plamię, a muszę wziąć tabletki antykoncepcyjne od miesiączki przecież
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mocne to plamienie?Kuźwa, nie wiem czy mam okres czy plamię, a muszę wziąć tabletki antykoncepcyjne od miesiączki przecież
no właśnie porównywalne z moim pierwszym dniem okresu, bo ja mam bardzo skąpeMocne to plamienie?
To chyba bym brałano właśnie porównywalne z moim pierwszym dniem okresu, bo ja mam bardzo skąpe
Nie, bylam kiedys na wizycie kontrolnej i tam powiedzialam lekarce, ze mam bolesne miesiaczki. Powiedzialam, ze biore ketonal i ona przepisala mi 3 leki, zebym wyprobola zamiast- w tym Aulin. Po nim okres jest duzo lagodniejszy, jak zawsze sie meczylam, wymioty, oslabniecia to po nim bole sa bardzo znosne.Kojarzę ten lek z grupy endometrioza. Masz ją zdiagnozowaną?
tylko właśnie jestem 11dpo, 23dc, gdzie normalnie mam 14dniową fazę lutealną, a już mi się zdarzyły kilka razy takie właśnie jednodniowe krwawienie 2-3 dni przed okresem - tylko nie tak jak dziś przez cały dzień, a raczej tak do 12 mniej więcej.To chyba bym brała
Bolesne i obfite miesiaczki są pierwszym powodem do diagnozowania czy to nie jest endometrioza. Zwlaszcza z wymiotami, zaslabnieciami i migrenami. To byly moje pierwsze objawy. Ładowanie w Ciebie leków z grupy NLPZ bez żadnej diagnostyki nie jest zbyt rozsadne. Jeśli mogę coś doradzić to zainteresuj się tematem i koniecznie wybierz do specjalisty od diagnozowania endo.Nie, bylam kiedys na wizycie kontrolnej i tam powiedzialam lekarce, ze mam bolesne miesiaczki. Powiedzialam, ze biore ketonal i ona przepisala mi 3 leki, zebym wyprobola zamiast- w tym Aulin. Po nim okres jest duzo lagodniejszy, jak zawsze sie meczylam, wymioty, oslabniecia to po nim bole sa bardzo znosne.
Ja też bym poczekała do jutra bo ta nowa mieszanka supli w tym cyklu też mogła Ci namieszaćtylko właśnie jestem 11dpo, 23dc, gdzie normalnie mam 14dniową fazę lutealną, a już mi się zdarzyły kilka razy takie właśnie jednodniowe krwawienie 2-3 dni przed okresem - tylko nie tak jak dziś przez cały dzień, a raczej tak do 12 mniej więcej.
A teraz nie miałam żadnych swoich standardowych plamien, od razu krew, do tego ten 11dpo i kurcze jakiś dziwny ten cykl, krwawilam też dość mocno w 9dc.
Chyba poczekam do jutra. Jak jutro będzie tak samo albo gorzej, to już wezmę. Mam nadzieję, że mój organizm aż tak mnie nie zaskoczy i się nie okaże, że mi taki numer z @ odstawił
jak nie urok to sraczkaJa też bym poczekała do jutra bo ta nowa mieszanka supli w tym cyklu też mogła Ci namieszać
W końcu mówisz z sensemW takiej intencji to nawet ja zeżrę!