spekoppar_
Fanka BB :)
Trzymam kciuki za te wibracjeTak w ogóle to wibrował mi dziś lewy jajnik, także na bank zachodzę właśnie w ciążę.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Trzymam kciuki za te wibracjeTak w ogóle to wibrował mi dziś lewy jajnik, także na bank zachodzę właśnie w ciążę.
www.dietahashimoto.pl Wzięłam sobie jadłospis 21-dniowy na próbę, żeby zobaczyć co ciekawego proponuje.Możesz podrzucić linka?
Nie powiem, ten excel mnie zachęcił xD
dostałaś dietę bez glutenu i nabiału?Ale jak to tak bez glutenu i bez mleka...
Dietę póki co przejrzałam tak pobieżnie, ale dołączony jest poradnik z "zasadami" diety, a w nim informacja, że powinno się zrezygnować z glutenu, bo ma podobną budowę cząsteczkową do tarczycy. Układ immunologiczny, który w tej chorobie nie pracuje prawidłowo produkuje przeciwciała przeciwko tarczycy (istota Hashimoto), a oprócz tego również przeciwko glutenowi, co powoduje nasilenie degradacji tarczycy i przyspiesza rozwój choroby. A co do nabiału, to kazeina może pobudzać produkcję przeciwciał i nasilać stan zapalny. Dieta bezmleczna ma też obniżać poziom TSH.dostałaś dietę bez glutenu i nabiału?
Czytałam ze ból jak przy okresieNieee. Nawet jak boli to ten ból trwa tylko moment. Także nie taki diabeł straszny
dla jednej jak przy okresie, dla drugiej mocnej, dla innej lżej. Nie sugeruj sę tym. Badanie jakie by nie było trwa chwilę i jest do przeżyciaCzytałam ze ból jak przy okresie
Wygrałaś !bo mam już ponad 40
Mnie trochę skręciło z bólu ale to była dosłownie chwilka i po wszystkim jak myślisz, że tam się może coś udrożnić to zaczyna być nawet przyjemnieCzytałam ze ból jak przy okresie