reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

reklama
Z tego co czytam to masz już dwójkę dzieci więc to wielkie szczęście. Rozumiem, że pragniesz bobasa, ale niestety nie zawsze jest tak jak sobie zaplanujemy. Ja o pierwsze dziecko staram się od ponad roku, niby wszystko Ok a jednak nie wychodzi, póki co staram się jeszcze nie załamywać.
To prawda nic się nie da zaplanować ja czekałam na odpowiedni moment jak już nastał myślałam że cyk i po chwili bd ciąża tymczasem mija 1,5 roku a tu dupa . Czasem to tak cholernie boli ale za bardzo wpływu na to nie mamy. Teraz po tym czasie żeby w przyszłości nie mieć żalu do siebie zaczęłam robić powoli badania

Dzień dobry dziewczęta
Excited Thank God Its Friday GIF by Bitrix24
Ja już chcę do domu!!!
Niech mnie ktoś zabierze z tej pracy! Błagam!

Zaczęłam dziś sikać na owulaki. Niby za wcześnie ale wczoraj pojawiły mi się plamienia a potem śluz płodny? (Że co? W 7dc?). Czytałam że po odstawieniu tabletek przez 3 miesiące może tak być, bo organizm musi przywyknąć 🥴
I zastanawiam się czy dobrze mierze temp. Dziewczyny lepiej czekać do godziny mierzenia czy zmierzyć od razu jak tylko oczy otworze? (Potrafię się obudzić nawet 2 godz przed godziną mierzenia 🙈). Patrzyłam w internecie na wykresy i w galerii wykresów w ovufriend i ja mam jakąś dziwna tą temperaturę, bo dużo wyższa niż dziewczyny w fazie folikularnej. Ale może niepotrzebnie czekam do tej godziny mierzenia? Nie wstaje tylko leże i próbuje usnąć z różnym skutkiem 🙈

dla jednej jak przy okresie, dla drugiej mocnej, dla innej lżej. Nie sugeruj sę tym. Badanie jakie by nie było trwa chwilę i jest do przeżycia
Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie, na razie skupiamy się na tym cyklu, boli mnie dziś podbrzusze i macica czy to znak że owulacja się zaczęła?

Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie, na razie skupiamy się na tym cyklu, boli mnie dziś podbrzusze i macica czy to znak że owulacja się zaczęła?
jeden rabin powie tak, drugi powie nie 🙃 nie wiadomo, ból brzucha może znaczyć wszystko i może nawet nie boleć Cię macica tylko inne narządy.Tylko monitoring Ci powie, kiedy jest owulka

Zaczęłam dziś sikać na owulaki. Niby za wcześnie ale wczoraj pojawiły mi się plamienia a potem śluz płodny? (Że co? W 7dc?). Czytałam że po odstawieniu tabletek przez 3 miesiące może tak być, bo organizm musi przywyknąć 🥴
I zastanawiam się czy dobrze mierze temp. Dziewczyny lepiej czekać do godziny mierzenia czy zmierzyć od razu jak tylko oczy otworze? (Potrafię się obudzić nawet 2 godz przed godziną mierzenia 🙈). Patrzyłam w internecie na wykresy i w galerii wykresów w ovufriend i ja mam jakąś dziwna tą temperaturę, bo dużo wyższa niż dziewczyny w fazie folikularnej. Ale może niepotrzebnie czekam do tej godziny mierzenia? Nie wstaje tylko leże i próbuje usnąć z różnym skutkiem 🙈
Ja ustawiłam sobie wcześniejszą godzinę pomiaru i później idę spać dalej lub wstaje jak nie mogę zasnąć.

reklama
Do góry