reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

Ja brałam - po zaaplikowaniu leżałam jakieś pol godziny, żeby wszystko co może się rozpuściło/wchłonęło czy co tam się z nią dzieje i tak czy siak trochę jej później wypływało, ale nie było jakiegoś strasznego dramatu.
Dziękuję! Ja nie leżę, bo nie mam czasu (biorę dwa razy dziennie). Też nie ma tego super dużo, ale i tak zdziwiło mnie, że z tej tabletki tyle bałaganu zostaje. A najbardziej wkurza mnie ta wkładka non stop.

reklama
Ja niestety dziś na biało więc ten cykl na który tak liczyłam bardzo po drożności zawiódł mnie. Nie powiem, że nie, ale ciężko jest w szczególności, że siedzę teraz sama w domu mąż w pracy. Czekam na okres i wtedy histeroskopia i walczę z mężem dalej. We wrześniu minie nam rok starań i rocznica ślubu. Jeżeli nic nie wyjdzie to jednocześnie będziemy świętować i smucić bo to ten sam dzień kiedy wypadła mi owu. Miałyście histeroskopie? Jak jest jak to wygląda ? Bolesne ?

Dla wielu kobiet sama wizyta u giną jest stresująca, krępująca (choć ja z tym problemu nie mam mogę każdemu lekarzowi nogi rozłożyć na koziołku)dla mnie to rzecz normalna,ale nie potrafię sobie wyobrazić chłopa siedzącego w obskurnym pokoju,który musi walić konia by zdobyć nasienie do badania🤣🤣🤣,myślę,że dla nich sama sytuacja jest stresująca a co dopiero postawić go do pionu i jeszcze się spuścić🤪🤪
niektóre laboratoria pozwalają przynieść próbkę z domu i tak np mój mąż zanosił. Rano trzepanko i niosll tylko kubeczek 😉

To prawda, są specjalne prezerwatywy, ale chyba nawet bez dziur - w sensie prezerwatywa jako pojemnik na spermę. Ma to oczywiście dużo minusów i szczerze mówiąc nie wiem czy w Polsce jest gdzieś w praktyce stosowane, ja o tym wyczytałam w mojej mądrej książce o andrologii chyba
Jest Link do: POBRANIE NASIENIA W ZGODZIE Z NATURĄ - in vitro, badanie nasienia Parens Centrum leczenia niepłodności - przekłucie jest tylko po to, żeby w trakcie tego stosunku dopuszczalne było zapłodnienie, zgodnie z wymaganiami wiary katolickiej czy innymi przekonaniami 😅

Dziękuję! Ja nie leżę, bo nie mam czasu (biorę dwa razy dziennie). Też nie ma tego super dużo, ale i tak zdziwiło mnie, że z tej tabletki tyle bałaganu zostaje. A najbardziej wkurza mnie ta wkładka non stop.
Rozumiem, to tez nie była moja ulubiona forma, ale podobno lepiej działa niż duphaston.

reklama
niektóre laboratoria pozwalają przynieść próbkę z domu i tak np mój mąż zanosił. Rano trzepanko i niosll tylko kubeczek 😉
warto tylko pamiętać, że transport może mieć wpływ na wyniki. Jak są dobre to ok, ale jak coś wyjdzie nie tak, to w takim przypadku przez rozpoczęciem zamartwiania się warto zrobić szybko powtorkę w labie :)

Do góry