reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

reklama
czuje, że chcę przeczytać tę historię 😅
Mieliśmy w podstawówce zadanie domowe z przyrody, żeby wyhodować pleśń. Zadanie było na po feriach zimowych. A ja byłam taki dzieciak, który zawsze miał kanapki w szkole i nigdy ich nie jadł. Poza tym wtedy już cierpiałam na przewlekłą sklerozę. No i zapomniałam o mojej kanapce z białym serem i ogórkiem i o zadaniu domowym. Przypomniało mi się klasycznie w niedzielę wieczorem przed pójściem do szkoły. I byłam załamana. A później sprzątałam plecak i znalazłam śniadaniówkę. I miałam najładniejszą pleśń w klasie :D I szóstkę dostałam :D

W Alabie ostatnio kupiłam za 260 zł całe MUCHA plus HPV
a jak to jest, że trzeba znaleźć alaba gdzie pobierają takie wymazy? Bo właśnie widziałam w ofercie, ale speniałam trochę.
Zastanawiam się, co robić na wizytę do Ludwina a z czym się wstrzymać, bo może by mi zrobił sam na nfz.

Mam pytanie o test owulacyjny.
Czy jeśli druga kreska wyszła, ale słabo widoczna to znaczy, że poziom lh coś się rusza do przodu ku owulacji czy to tak zawsze wychodzi jak nie ma skoku?

Załączniki

• IMG_1551.jpeg
    IMG_1551.jpeg
    143,7 KB · Wyświetleń: 52
Czy jeśli druga kreska wyszła, ale słabo widoczna to znaczy, że poziom lh coś się rusza do przodu ku owulacji czy to tak zawsze wychodzi jak nie ma skoku?
Jeżeli druga kreska jest po prostu widoczna, to w sumie nic nie znaczy niestety. Niektórym kreski ciemnieją dzień po dniu - im bliżej owulacji, tym trochę ciemniejsze każdego dnia, az do pozytywnego testu. Ale to nie jest reguła, czasami są blada blade blade i nagle bach, pik.

a jak to jest, że trzeba znaleźć alaba gdzie pobierają takie wymazy? Bo właśnie widziałam w ofercie, ale speniałam trochę.
Zastanawiam się, co robić na wizytę do Ludwina a z czym się wstrzymać, bo może by mi zrobił sam na nfz.
Trzeba oznaczyć, że odział ginekologiczny w Alabie.
Jeśli nic nie przekręciłam to w szpitalu mi powiedzieli, że MUCHA nie są generelanie refundowane przez NFZ chyba, że partner/parnerka ma potwierdzone, to druga osoba może wykonać na NFZ. Generalnie bardzo trudno jest wydębić skierowanie bez podstaw.

reklama
To już jest trochę indywidualne, ale z reguły np. U mnie testy owulacyjne ciemnieją z dnia na dzień , im bliżej piku.

Do góry