reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

to Cię wpisze na listę rezerwową w sierpniu ;)

A powiedziała ile mm miało endometrium?

Do orzechów i moreli dorzuc migdaly, buraki, awokado, jajka (żółtka), słonecznik, pestki dyni. Z suplementów możesz zadbać o witaminę C i E oraz resweratlor :)
Dziękować

No właśnie nie powiedziała, a ja głupia nie zapytałam

reklama
a widać już było dominujący pęcherzyk? Nie martw się, 8dc to jeszcze wcześnie jak na ocenę endometrium, może jeszcze naprawdę pięknie przytyć :)
Tak, pecherzyk było widać.
Chciałabym żeby to się udało, zresztą jak każda z Was
Bo też nie wiem skąd wezmę kasę na kolejne ivf :(

BTW

Widziałyście kiedyś takie robale?
Wygooglalam, że to wtyk amerykanski.
😬

Ludziom krzywdy nie robi..ale na wszelki zamknęłam go w słoiku i myślę co z nim zrobic.

20230819_130500.jpg

a dzień wcześniej zachowałas higienę? Brak sportu, brak wysiłku, brak sek

tak, to w takim razie nie wina braku zachowania higieny badania. Ale robiłaś o najgorszej możliwej godzinie, bo o 7-8 rano prolaktyna jest najwyższa. Prolaktynę najlepiej badać koło 10, a nawet lepiej koło 11, po tym porannym szczycie. To raz. Dwa, że wysoka prolaktyna odpowiada za zaburzenia cyklu. Ty masz w miarę regularne, więc nie ma powodu do paniki :) warto skonsultować z lekarzem, warto mieć pod kontrolą, ale ja bym zastanowiła, czy zanim się będziesz pchać w leki, których ulotka sprawia, że włosy dęba stają, to czy przez cykl nie brać niepokalanka i po miesiącu nie pójść na powtórne badanie, tym razem ok. 11 :) ale to najlepiej oczywiście po konsultacji z lekarzem i za jego zgodą. Leki na obniżenie prolaktyny są i działają ekspresowo, ale mają niestety bardzo nieprzyjemne skutki uboczne, możesz sobie poczytać ulotkę np. dostinexu.

Ja też miałam dwukrotność górnej normy. Niestety wpadłam w panikę, poleciałam na lekarzu wymuszać dostinex, spadło ładnie, ale po odstawieniu wróciło. W międzyczasie trochę się dowiedziałam, zaczęłam brać niepokalanek, chodzę na badanie prolaktyny o 11 i magia - piękny wynik w normie :)
Potwierdzam, moja sis jak zrobiła później to mieściła się w widełkach, a z samego rana miał mocno ponad normę. Znów ja, zero zasad higieny, badanie z samego rana i dolna granica 🙈

Generalnie ktoś by się mógł poświęcic i wysikać te dwie kreski. Ja wiem, że wątki kreskowe są fajne i żal odchodzić, nawet na mamusie, ale proszę się ogarnąć i wysikiwać te pozytywy w końcu!
Która by nie chciała, ja powtarzam "jesteś w ciąży", tylko głowa zaczyna wątpić.

Ostatnia edycja:

BTW

😬

Ludziom krzywdy nie robi..ale na wszelki zamknęłam go w słoiku i myślę co z nim zrobic.

Zobacz załącznik 1558613
Wypuścić do naturalnego środowiska 😉

BTW

😬

Zobacz załącznik 1558613
przykro mi :( a znacie przyczynę niepłodności?

Robaka bym wypuściła, niech sobie żyje szczęśliwie ;)

reklama
Do góry