reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

Mam dzisiaj rozkmine suplową. Biorę puerię uno i w sumie chciałam zrobić już zapas na kolejny miesiąc ale zaczęłam się zastanawiać czy nie kupić czegoś innego np yango pregna step 1. Porównywała któraś z Was może składy innych supli? Czy najlepiej pozostać przy pueri? 🤔
Temat właśnie u mnie na czasie. Pueria uno jest często polecana przez lekarzy czy na forum, ma obie formy kwasu foliowego. W porównaniu z wymienionym przez Ciebie Yango Pregna Step 1, Pueria ma +1 za kwasy DHA. Yango również ma obie formy kwasu, metylowaną i syntetyczną.
Ja bardziej zastanawiam się nad wyborem czegoś bez formy syntetycznej.

reklama
Dzięki, dzięki. Jeszcze coś mądrego doradźcie w sprawie tego kwasu foliowego :D Fanaberia, nowomoda? Czy wrócić do poczciwe Pueri Uno i zbadać za miesiąc kwas foliowy i homocysteine?
Ja mogę tylko powiedzieć, że biorę puerię uno, mam obie mthfr w heterozygocie i kwas foliowy oraz homocysteinę mam w porzadku

Mam dzisiaj rozkmine suplową. Biorę puerię uno i w sumie chciałam zrobić już zapas na kolejny miesiąc ale zaczęłam się zastanawiać czy nie kupić czegoś innego np yango pregna step 1. Porównywała któraś z Was może składy innych supli? Czy najlepiej pozostać przy pueri? 🤔
u Pana Tabletki było porównanie składów różnych supli przedciążowych, możesz tam sprawdzić :)

Czesc! Byłam tu już w grudniu, styczniu ... I powracam. Skierowanie do leczenia niepłodności po 1.5 roku starań :/ dzisiaj mam wyniki 7 dni po owulacji. Czy ktoś jest w stanie to rozszyfrować? Bo oszaleje zaraz...

Załączniki

• Screenshot_20230816-152536_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20230816-152536_Samsung Notes.jpg
    78 KB · Wyświetleń: 121
myślałam i tym, ale u nas są na miejscu dwie kliniki, a drugiej w ogóle nie ufam. Ten lekarz jest drugim naszym w tej klinice, z poprzednią jakoś w ogóle nie czułam "tego czegoś", a on wzbudza moje zaufanie. Jest ginekologiem położnikiem, endokrynologiem, certyfikowanym amdrologiem klinicznym i jestem prawie pewna, że embriologiem (choć czynnie nie wykonuje tej pracy już i się tym tytułem obecnie nie chwali, ale w starszych tekstach go opisywano jako ginekolog-embriolog). Spodobało mi się, że nie chce nas naciągnąć i np wyjaśnił mi obszernie dlaczego ja mam nie robić określonych badań genetycznych i dlaczego nie rekomenduje badania zarodków. Jak byłam u niego poza kolejką, bezpłatnie, z wynikami krwi męża na początku brania clo, to już po godzinach pracy kliniki mnie przyjmował, kazał usiąść i też nie ograniczył się do "jest ok, nie zmieniamy dawkowania", tylko tam mi pokreślił po tej kartce, poopowiadal. Jak to teraz piszę to nie wiem czego ja się czepiam 🤦‍♀️ jestem 4dpo, może to pms? 😅

No ale wracając do bycia poważnym. Drugie opinie musielibyśmy robić "zamiejscowo", a mój mąż najchętniej już tutaj by nie chodził, a co dopiero jeszcze gdzieś jeździć
Dlaczego nie rekomenduje badania zarodków ? 😊

reklama
Do góry