reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

reklama
MTHFR C677T - Prawidłowe
MTHFR A1298C - C układ heterozygotyczny
PAI I 4G/5G - 4G układ homozygotyczny
Coś z tego rozumiesz więcej niż ja? :D
Niestety nic. Wiem tylko tyle że heterozygotyczną z reguły nie trzeba się przejmować, ale są też wyjątki od reguły 🤷
U mnie wygląda to tak ⬇️

Załączniki

• Screenshot_2023-08-16-13-13-55-735_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-08-16-13-13-55-735_com.android.chrome.jpg
    114,7 KB · Wyświetleń: 47
  • Screenshot_2023-08-16-13-14-22-155_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-08-16-13-14-22-155_com.android.chrome.jpg
    236,2 KB · Wyświetleń: 50
Niestety nic. Wiem tylko tyle że heterozygotyczną z reguły nie trzeba się przejmować, ale są też wyjątki od reguły 🤷
U mnie wygląda to tak ⬇️
No to wracamy do pięknej Grecji i kolegi Sokratesa "wiem, że nic nie wiem"! Też totalnie mi nic nie mówią różnice między nami.
Chciałam być mądra i szukałam w lupce w forum - tam dokładnie to samo, co lekarz to co innego, co przypadek to co innego.

wydaje mi się, że to normalne i że nie da się tak całkiem wyzbyć nadziei... W sumie może to i lepiej? Tak całkiem bez nadziei to dopiero musi być trudno!

Ale rozumiem Cię. W sumie to była jakaś składowa moich nocnych rozkmin - bo zastanawiałam się jak to zorganizować, żeby wykupić leki do stymulacji w ostatnim możliwym momencie, ale jednocześnie żeby się nie okazało, że ich się nie da tak od ręki kupić. Że kurde głupio tak kupić je już jakoś zaraz, bo a co jak się okaże, że nam się udało w tym miesiącu, przecież leków nie zwrócę do apteki. No i właśnie się wtedy klepnelam w czoło, że już po wynikach lutowych było wiadomo, że nie mamy szans na naturalną ciążę, w czerwcu te wyniki były jeszcze gorsze, tu byłby potrzebny autentycznie cud, nie ma szans, no nie ma, a ja o 3 nad ranem kminie jak zorganizować wykupienie leków dopiero po upewnieniu się, że nie zaszłam w ciążę 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Ja w Bocianie leki do stymulacji kupiłam u nich w dniu wizyty i dostałam je tydzieñ przed miesiàczkà w drodze wyjàtku, bo normalnie to wydajà je w 1dc wraz z treningiem jak robić zastrzyki, czyli dzień przed rozpoczęciem stymulacji (ja miałam krótki protokół) Tylko Lamettę musiałam kupić sama.
Trzymam mocno kciuki za Twojà wizytę. Też uważam, że nie może się wszystko pieprzyć bez końca. Musi być lepiej dla równowagi w przyrodzie. Poustawiaj ich tam na tej wizycie!!!! 🍀✊🏻

Nie chcę Ci burzyć planów, ale czy nie lepiej znaleźć jeszcze kogoś, na razie nie rezygnując tutaj. In vitro czy UI to suma sumarum droga sprawa (te wszystkie badania przed, w trakcie, zabiegi itd.). Na pewnym etapie będzie już coraz gorzej zmienić. Ja wiem po sobie. Nie byłam zadowolona ze swojej kliniki, ale nas gonił czas, aby szybko zdeponować nasienie, bo mieliśmy już termin radioterapii. I nie wiedziałam wtedy, że nasienie można przenieść, tylko chodziłam do lekarzy z tej kliniki. I przy jedynym zarodku, jestem na 90% pewna, że to lekarz spie...ł.
myślałam i tym, ale u nas są na miejscu dwie kliniki, a drugiej w ogóle nie ufam. Ten lekarz jest drugim naszym w tej klinice, z poprzednią jakoś w ogóle nie czułam "tego czegoś", a on wzbudza moje zaufanie. Jest ginekologiem położnikiem, endokrynologiem, certyfikowanym amdrologiem klinicznym i jestem prawie pewna, że embriologiem (choć czynnie nie wykonuje tej pracy już i się tym tytułem obecnie nie chwali, ale w starszych tekstach go opisywano jako ginekolog-embriolog). Spodobało mi się, że nie chce nas naciągnąć i np wyjaśnił mi obszernie dlaczego ja mam nie robić określonych badań genetycznych i dlaczego nie rekomenduje badania zarodków. Jak byłam u niego poza kolejką, bezpłatnie, z wynikami krwi męża na początku brania clo, to już po godzinach pracy kliniki mnie przyjmował, kazał usiąść i też nie ograniczył się do "jest ok, nie zmieniamy dawkowania", tylko tam mi pokreślił po tej kartce, poopowiadal. Jak to teraz piszę to nie wiem czego ja się czepiam 🤦‍♀️ jestem 4dpo, może to pms? 😅

No ale wracając do bycia poważnym. Drugie opinie musielibyśmy robić "zamiejscowo", a mój mąż najchętniej już tutaj by nie chodził, a co dopiero jeszcze gdzieś jeździć

reklama
Ja w Bocianie leki do stymulacji kupiłam u nich w dniu wizyty i dostałam je tydzieñ przed miesiàczkà w drodze wyjàtku, bo normalnie to wydajà je w 1dc wraz z treningiem jak robić zastrzyki, czyli dzień przed rozpoczęciem stymulacji (ja miałam krótki protokół) Tylko Lamettę musiałam kupić sama.
Trzymam mocno kciuki za Twojà wizytę. Też uważam, że nie może się wszystko pieprzyć bez końca. Musi być lepiej dla równowagi w przyrodzie. Poustawiaj ich tam na tej wizycie!!!! 🍀✊🏻
o dzięki Ci dobra kobieto, że to napisałaś, jeżeli tak to tes u nas działa, to by było idealnie 😍

Do góry