reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

reklama
Ja jestem tr

Ja mam chyba trochę inne podejście 🙈 nauczyłam się nic na siłę, ale staram się też myslec elw przód to mi daje większą nadzieję i motywacje do działania
Nie wiem z czego to wynika. Może z mentalności, może długości stażu związku, a może z wieku (jesteś ode mnie 7 lat młodsza), a może z jeszcze czegoś innego ;) Dobrze, że masz takie podejście.

Wiem że każdy przypadek jest inny i czasami jest to niezależne od nas, ale jesteście za porodem siłami natury czy cesarka?
Ja rodziłam sn. Ale nie uważam że CC jest gorsze/lepsze. Tak naprawdę droga przyjścia na świat nie ma żadnego znaczenia. Liczy się tylko dziecko, oby było zdrowe. Jak ktoś ma wskazania do CC, albo coś nie tak z dzieckiem to nie widzę problemu. Ale śmieszą mnie cesarki na życzenie. Znam dziewczyny które miały CC, bo się bały że będą "jak wiadro" 😅🤣

Nie wiem z czego to wynika. Może z mentalności, może długości stażu związku, a może z wieku (jesteś ode mnie 7 lat młodsza), a może z jeszcze czegoś innego ;) Dobrze, że masz takie podejście.
Być może że wiek robi swoje, ciekawe ile jeszcze będę się cieszyć takim podejściem

Ja rodziłam sn. Ale nie uważam że CC jest gorsze/lepsze. Tak naprawdę droga przyjścia na świat nie ma żadnego znaczenia. Liczy się tylko dziecko, oby było zdrowe. Jak ktoś ma wskazania do CC, albo coś nie tak z dzieckiem to nie widzę problemu. Ale śmieszą mnie cesarki na życzenie. Znam dziewczyny które miały CC, bo się bały że będą "jak wiadro" 😅🤣
A mnie nie śmieszy CC na życzenie. Jedna może panicznie bać się pająków, druga porodu. A nawet jeśli nie strach jest powodem to kazda z nas ma prawo decydować o swoim ciele. Polska ma najgorsze statystyki w Europie jeśli chodzi o notoryczne nacinanie krocza bez wskazań i brak współpracy ze strony położnych jeśli chodzi o pozycje wertykalne.

reklama
Do góry